'TÜRKİYE TEK YÜREK' OLDU

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye Tek Yürek kampanyası için ünlü isimler televizyonların ortak yayınında bir araya geldi. 'Türkiye Tek Yürek Kampanyası Ortak Yayını', yurt içinden ve dışından ulusal ve uluslararası 213 televizyon ve 562 radyonun katılımıyla gerçekleşti. AFAD ve Türk Kızılay'ına bağışların toplandığı canlı yayını, test yayınları devam eden SÖZCÜ Televizyonu'nda da yayınlandı. Kampanyada 115,1 milyar liralık bağış rakamına ulaşıldı, 9 milyon adedi aşkın SMS gönderildi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Kahramanmaraş merkezli iki depremin vurduğu 11 ilde depremzedelerin yaralarının sarılması ve yeni konutların inşası için organize edilen ‘Türkiye Tek Yürek’ kampanyasında, rekor bağış toplandı. İş insanından kumbarasındaki parasını bağışlayan çocuklara kadar milyonlarca kişinin katıldığı kampanyada 115 milyar 146 milyon 528 bin lira, SMS ile yapılan bağışlarda ise 9 milyonun üzerinde SMS ile milyonlarca lira toplandı.
En büyük bağış kamu kurumlarından gelirken, Merkez Bankası 30 milyar TL, Ziraat Bankası 20 milyar TL, Vakıfbank 12 milyar TL, Halkbank 7 milyar TL, Savunma Sanayi Başkanlığı 3ise milyar TL’yle kampanyaya destek oldu.
Türkiye’yi vuran depremde merkez üssü Kahramanmaraş başta olmak üzere Hatay, Adıyaman, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kilis ve Elazığ etkilendi. Depremlerin yıkıcı sonuçlarını yaşayan ve can kayıplarının yanı sıra evleri enkaz yığınına dönüşen depremzedelerin yaralarının sarılması amacıyla organize edilen ‘Türkiye Tek Yürek’ bağış kampanyasında, Türkiye tek yürek oldu.
“Türkiye Tek Yürek” başlıklı programın moderatörlüğünü Pelin Çift, Deniz Bayramoğlu, Nazlı Çelik, Acun Ilıcalı, Didem Arslan Yılmaz, Çağla Şikel, Nihat Hatipoğlu ve Tümer Doğru üstlendi.
Programda bağış yapmak üzere gelen telefonları yanıtlayan ünlü isimler arasında Doğa Rutkay, Ali Sunal, Hadise, Emre Altuğ, Emre Karayel, Tolgahan Sayışman, Bahadır Yenişehirlioğlu, Sarp Levendoğlu, Hülya Avşar, Kıvanç Tatlıtuğ, Binnur Kaya, Erkan Petekkaya, Kerem Alışık, Burcu Özberk, Ercan Saatçi, Bensu Soral, Akın Akınözü, Özge Özder, Büşra Pekin, Hakan Altun, Celil Nalçakan, Ufuk Özkan, Alişan, Hazal Çağlar ile Ahmet Yenilmez de yer aldı.
Yayına telefonla bağlanan oyuncu ve sunucu Beyazıt Öztürk, yaşanan afet dolayısıyla baş sağlığı dileğinde bulunarak, ailesi adına bağış yaptı.
Hülya Avşar’ı telefonla arayan sanatçı İbrahim Tatlıses de çocukları adına bağışta bulundu.
VOLKAN DEMİREL’İN FORMASI 300 BİN TL’YE SATILDI
Volkan Demirel’in formasını yayına getiren Ercan Saatçi, şunları kaydetti:
“Volkan benim kardeşim gibi. Çok sevdiğim birisi. Aynı zamanda sportmenliğini de sevdiğim birisi. Çok özel bir maçtan sonra bana hediye etmişti. Benim evimin duvarında asılıydı. Bu acı kayıpları yaşadığımız dönemde Volkan’ın katkısının da manevi olarak özellikle çok büyük olduğunu biliyorum. Gözlüyoruz, takip ediyoruz. Dolayısıyla belki bu formayı almak isteyen olur. Bunu almak isteyen kişinin verdiği ne olursa olsun katkı sağlar diye düşündüm. Tabii çıplak elleriyle soğukta canlarını enkazdan çıkarmaya çalışan depremzedelerin yanında bizim burada telefon başında yaptığımızın esamesi okunmaz belki ama bir dirhem katkıda bulunursak, ne mutlu bize.”
Öte yandan Ercan Saatçi’nin stüdyoya getirdiği Volkan Demirel forması 300 bin liraya satıldı.
Oyuncu Tolgahan Sayışman da afet bölgesinde birçok yardım faaliyeti yaptığını belirterek, “Mutluluğun Adresi Derneğinizle beraber bölgede 300 gönüllü arkadaşımla 7/24 elimizden geleni yapmaya çalıştık. AFAD’la koordineli biçimde, şu ana kadar bölgeye 25 erzak ve su tırı ulaşmasına vesile olduk. Yine 3 bin kişilik bir çadır kentin kurulmasına, Antalyalı İş Adamları Derneği ile konteynır şehri inşa etme projesinde bazı şeylere vesile olduk. Antalya’da 40’ın üzerinde otel sponsoru bulduk depremzedelerimiz için ve şu anda alanda özellikle çocuklara yönelik çalışmalar devam ediyor.” dedi.
Yurt içi ve yurt dışından 213 televizyon kanalı ile 562 radyoda eş zamanlı yayınlanan program 7 saat sürdü.
BAŞKANLAR BİR ARADA
Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’un kulüp başkanları, yardım kampanyası için ortak canlı yayına katıldı.
Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, stüdyoda telefonla bağış toplanmasına destek oldu.
Öte yandan Beşiktaşlı Cenk Tosun, Fenerbahçeli Altay Bayındır ve Galatasaraylı Kerem Aktürkoğlu da stüdyoda gelen yardım telefonlarına cevap verdi.
SPOR CAMİASINDAN BÜYÜK DESTEK
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, şahsı adına 1 milyon lira bağışladığını duyurdu.
TFF olarak ilk gün 20 milyon lira yardımda bulunduklarını ifade eden Büyükekşi, “Kulüplerimizle topladığımızın üzerine 50 milyon lira ilave ettik ve konteyner kent yapıyoruz. Amatör futbolcular aralarında topladıkları 200 bin lirayı bağışlıyor. Şahsi olarak 10 tır gönderdik. Ben de şahsım adına 1 milyon lira bağışlıyorum.” ifadelerini kullandı.
Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdal Adalı, 15 milyon lira bağış yaptığını duyurdu.
Alagöz Holding Iğdır FK Başkanı Cantürk Alagöz 30 milyon lira bağışlarken, Ataşehir Golf Kulübü Başkanı Cüneyt Sapmaz da 500 bin lirayla destekte bulunduklarını ifade etti.
Ayrıca Sarıyerspor Kulübü Başkanı Saffet Akkoyun ve Manisa FK Başkanı Mevlüt Aktan 1’er milyon lira bağışta bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN