SEYDİKEMER'DE BAĞBOZUMU ŞENLİĞİ

Seydikemer Arsa Mahallesinde 6. Geleneksel Şükür Yemeği Bağbozumu Şenliğinde üzümler toplandı, kazanlarda pekmez kaynatıldı, en iyi ürün yetiştiricilerine ödüller verildi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Seydikemer’de Arsa Mahallesinde 6. Bağbozumu Şenliği gerçekleştirildi. Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın katıldığı etkinlikte en iyi üzüm ve elma üreticisi seçildi. Şenlikte geleneksel yöntemlerle pekmez yapımı da gösterildi. Şenliğe Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın yanı sıra Yargıtay 7. Ceza Dairesi Üyesi Başsavcı Fehmi Tosun, Seydikemer Kaymakamı Ayhan Yazgan, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, yanı sıra birçok siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda başkanları, muhtarlar, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.

DERECEYE GİRENLER AÇIKLANARAK, HEDİYELERİ VERİLDİ
Altıncısı düzenlenen şenlikte Mevlid-i Şerifin okunmasıyla birlikte Bereket Yemeği ikramı yapıldı. Açılış konuşmalarının ardından yarışmaya katılan üzüm ve elma üreticilerinden dereceye girenler açıklanarak, hediyeleri verildi. En iyi üzüm dalında Emre Uçar birinci, Mehmet Yerebakan ikinci, Abdurrahman Darıcı üçüncü oldu. Elma dalında ise Halil Ünal birinci, Özcan Yerebekan ikinci, Hamit Öz üçüncü oldu. Derece alan üreticilerin yanı sıra yarışmaya katılan tüm üreticilere de çeşitli hediyelerle ve teşekkür belgesi verildi. Geleneksel yöntemlerle pekmez yapımını anlatan kadın üretici Hanife Uçar protokolle birlikte pekmez kaynattı. Program üzüm bağlarında protokolün üreticilerle birlikte hasat yapması ile son buldu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN