Saatcı'nın konuşması kongreye damga vurdu

İYİ Parti Muğla Olağanüstü İl Kongresi yapıldı. Tek listeyle gidilen ve geniş katılımlı yapılan kongrede mevcut başkan Davut Cumhur Akmeşe güven tazeledi. Akmeşe, 'Muğla'da gezilmedik ilçe, köy, çalınmadık kapı bırakmayarak Genel Başkanımız Meral Akşener'i Başbakan yapmak için var gücümüzle korkmadan, yılmadan, yorulmadan çalışacağız.' dedi. Öte yandan partiye geri dönen ve bir konuşma yapan Behçet Saatcı'nın konuşmaları kongreye damga vurdu. Saatcı, 'Niye gittim, niye geldim diyenler var bana. Bu yapıda benim harcım var arkadaş. Bu yapıda, 2016 yılının 19 Temmuz'undan itibaren benim bu yapıda harcım var. Dün gelende bugün gelende aynıdır. Kendime bir pay çıkarmak için söylemiyorum ama bunu merak eden arkadaşlar var.' diye konuştu.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Son Dakika 48 -

İYİ Parti Muğla Olağanüstü İl Kongresi Muğla’nın Menteşe ilçesinde bulunan Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Kongreye İYİ Parti Muğla Milletvekili Ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Metin Ergun, İYİ Parti Genel İdare Kurul Üyesi Sevin Çağlayan, İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, partiye tekrar katılan Behçet Saatcı, partinin ilçe başkanları, siyasi parti temsilcileri ve partililer katıldı. 

“AKŞENER’İ BAŞBAKAN YAPMAK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”
Divan başkanlığının belirlenmesi, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından kongre kapsamında konuşma yapan İYİ Parti Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe kongrenin hayırlı olmasını dileyerek şöyle konuştu; “İçinde bulunduğumuz 2021 yılı içerisinde il başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimizin görevlerinden ayrılmasından sonra Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener Hanımefendi'nin takdirleri ile 03.03.2021 tarihinde İl Başkanlığı görevi tarafıma emanet edildi. Kısa sürede Yönetim Kurulumuzu oluşturarak il ve ilçe teşkilatlarımızın desteği ile bu zorlu süreci aşarak hızla çalışmalarımızı sürdürüp yol aldık. Görevin tarafıma verildiği dönemde ülkemizin içinde bulunduğu ağır pandemi koşullarının zorlayıcı etkisi devam ederken tüm ülkemizi ve ilimizi üzüntüye boğan günlerce süren bir türlü söndürülemeyen orman yangınları başladı. Halkımız ne yazık ki devletimizden beklediği özellikle havadan söndürme konusunda hayal kırıklığına uğramış sivil toplum örgütleri ve halkın kendi çabalarıyla yangınlar günler sonra söndürülebilmiştir. Endemik bitki örtüsüne sahip arıcılık için çok önemli çam ormanlarımızın, zeytin ağaçlarımızın, Canlıların yok oluşunu büyük bir acıyla yüreklerimizde yaşadık. Bu süreçte pandemiye rağmen tüm ilçelerimizde Milletvekilimizin de destek verdiği esnaf ziyaretlerini sürdürüp vatandaşlarımızın sorunlarını dinledik. Üye sayımızın arttırılması yönünde tüm il ve ilçe teşkilatlarımızla birlikte yoğun bir çaba harcayarak hedeflerimize ulaşma konusunda aşama kaydettik. Bu salonda bulunan üyelerimizin ortak noktası ülkelerine olan sevdaları, Önderimiz, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e olan inançları ve saygıları ve yine Atamızın kurduğu Cumhuriyetin yetiştirdiği bir kadın olarak Partimizin lideri Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’e olan güvenleridir. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’den aldığımız ilhamla ülkemizin uluslararası arenada yeniden hak ettiği saygın, e bölgesinde güçlü, e ekonomik sorunlarını çözmüş, e hukukun üstünlüğünü, liyakati tesis etmiş, e kaynaklarını adil olarak bölüştürebilmiş, doğasını, toprağını talan etmeden üreten, e köylüsünü, çiftçisini, esnafını, emekçisini hak etti: şekilde yaşatabilen bir ülke için biz de Muğla ilimizde gezilmedik ilçe, köy, çalınmadık kapı bırakmayarak Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’i Başbakan yapmak için var gücümüzle korkmadan, yılmadan, yorulmadan çalışacağız. Bugün bu salonda bunu başarabilecek güçlü, kararlı ve milletiyle beraber olan cesur insanlar var.”

“HİÇ KİMSE BİZİM DÜŞMANIMIZ DEĞİL”
Geçtiğimiz günlerde tekrar İYİ Parti’ye dönen, Fethiye Belediyesi eski başkanı ve 2019 yerel seçimlerinde Muğla Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Olan Behçet Saatcı ise yaptığı konuşma ile kongreye damga vurdu. Saatcı, “Siyaset iddialı iş, iddialı olmayan başarılı olamaz. Biz iddialıyız. Hiç kimse bizim düşmanımız değil. Burası er meydanı. Burada çalışan, çabalayan kazanıyor.” dedi. Saatcı, konuşmasına şöyle devam etti;  “Son 3-4 aya gidelim, fazla geriye gitmeye gerek yok. Hepimizde en yüzde 40 fakirleştik mi? Fakirleştik. Şimdi 1 dolar 9.3 lira mı? Kimse kusura bakmayacak şimdi sıra bizde. Ancak hilafete kapılmak yok. Kendimden bahsedeyim önce. Niye gittim, niye geldim diyenler var bana. Bu yapıda benim harcım var arkadaş. Bu yapıda, 2016 yılının 19 Temmuz'undan itibaren benim bu yapıda harcım var. Dün gelende bugün gelende aynıdır. Kendime bir pay çıkarmak için söylemiyorum ama bunu merak eden arkadaşlar var. Her türlü engele rağmen, siyaset böyledir. Niçin siyaset cezaevine giren insanlar hep başarılı oluyor. Mağduriyet ve cezaevi ile başlayanlar başarılı oluyor, siyasette.” 

SAATCI’DAN, MHP AÇIKLAMASI
İYİ Partili Behçet Saatcı konuşmasında MHP ile ilgilide açıklama yaparak, “Sayın genel başkanımızla MHP içerisindeyken, MHP'nin bu saatten sonra bize anahtar teslim etmesi halinde bile başarılı olamayacağını ve yeni bir siyasi parti kurulması gerektiğini istişare yaptık. Ondan sonra yeni bir parti kurumasında engeller oldular, ancak siyaset başaranları yazar. Siyasi tarih başarısızları yazmaz, başarıları yazar. Sayın Genel Başkanım ayrım yapmıyorum başarılı bir insan olarak hepimizin önüne düştü. Torun sahibi bir kadın. Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı'ndaki Halide Edip Adıvar'ı gibi geçti önümüze ve gerçekten 4 sene sonra partimizi ülkenin umudu haline getirdi. Bizler de onun bu 4 yıllık emeğini inşallah onu Başbakan yapacağız.” diye konuştu.

“BU SAATTEN SONRA 13 İLÇE, MUĞLA BİZİM”
Saatcı, konuşmasını şu cümlelerle sonlandırdı; “Bu parti kurulduğu andan itibaren bu partiye emek veren, görev yapan herkese teşekkür ediyorum. Bizim 80 milyon vatandaş içerisinde bir tane kardeşimizi kaybetme lüksümüz yok. Siyasi partiler araçtır. Amaç ülkemizi yaşamaktan keyif alınan, çocuklarımıza umut olan, hayaller kurduğu bir ülke haline getirmektir. Şimdi biz 2019'da tarihi bir yolculuğa çıkmıştık. Bu anlamda bizimle beraber hareket eden 200 bin Muğlalı var. Şimdi biz 1 milyon Muğlalının oyuna talibiz. Hiç kimse kusura bakmasın. Bu saatten sonra 13 ilçe, Muğla bizim. Türkiye bizim.”
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Muğla Milletvekili Metin Ergun ise kongrede yaptığı konuşmada, “Bu kongre olağanüstü bir kongre. Malum sebeplerden dolayı arkadaşlarımızın tercihlerinden dolayı bir yeni yönetim oluştu. Ben Davut kardeşimi çok uzun yıllardır tanıyorum. Şahsiyetli, onurlu bir siyaseti bugüne kadar takip etti. Hep öylede takip edeceğine inanıyorum. Behçet başkanımızla biz 22 yıldır birlikte siyaset yapıyoruz. Çok kısa dönemler böyle ayrı düştük. İkimizin de Yörük inadı tutar bazen. Şimdi birlikteyiz. Güç, kuvvet verdi sağ olsun var olsun.” dedi.
İYİ Parti Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe’nin yönetim kurulu asil üye listesi şu isimlerden oluştu;
Bayram Koyuncu, Hasan Engin, Erdoğan Keleş, Gülgün Çolakoğlu, Yaşar Aktaş, Şenay Kaya, Saliha Oktay, İlhami Karadağ, Serkan Uzun, Abdullah Çelik, Mehmet Çayırlı, Murat Aslan, Leyla Kuloğlu, Süleyman Esen, Ersin Süleyman Bacak, İzel Kuşkun, Şahin Şanlıdağ, Kazım Toprak, Nazan Tulumcuoğlu, Doğukan Uzakgiden, Yunus Önder, Mustafa Giray, Mustafa Keloğlu, Ayşe Tavaslı, Semih Nalbantoğlu, Ali Zeybek, Volkan Devrim Uras, Ayçin Evgeç Dalgıç,  Akın Baş, Halil Faik Bozkurt, Mehmet Telli, Orhan Merpez, Çağlar Yılmaz, Mehmet Küçem, Mehmet Birdal Can, Bekir Duralı, Sefa Yalçın, Ersin Paşalı, Nihat Bilgin, Tezel Turgut.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN