RATEM'DEN 'BU SESİ DUYUN!' BASIN AÇIKLAMASI

Radyo Televizyon Yayıncılar Meslek Birliği RATEM'den 'Bu sesi duyun!' Kampanyası kapsamında basın açıklaması yapıldı. Yönetim kurulu ve üyelerinde yer aldığı basın açıklamasında birçok konuya dikkat çekildi. Basın açıklamasını RATEM Yönetim Kurulu adına Yönetim Kurulu Başkanı M. Aydın Şerbetcioğlu yaptı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

ŞERBETCİOĞLU, “EKRANLAR KARARACAK, RADYOLAR SUSACAK”
"Bu sesi duyun!" kampanyası kapsamında basın açıklaması yapan RATEM Yönetim Kurulu Başkanı M. Aydın Şerbetçioğlu, “Değerli üyelerimiz, kıymetli basın mensupları ve her zaman desteğini hissettiğimiz izleyicilerimiz ve dinleyicilerimiz, Ulusal, bölgesel, yerel radyo ve televizyon kuruluşlarından oluşan 722 üyesiyle Türkiye’nin ilk ve tek yayıncı meslek birliği RATEM olarak, radyo ve televizyonlarımızın sıkıntılarının çözümü ile ilgili yıllardır uğraş verdiğimiz, Bakanlıklar nezdinde dile getirdiğimiz; 
1-Ödenemez hale gelen telif bedelleri 
2-Yüksek enerji bedelleri 
3-Döviz bazlı TÜRKSAT ödemeleri 
4-Çamlıca Kulesi yüksek kira bedellerinin makul seviyelere indirilmesi veya bu yüksek bedelleri ödeyebilmemiz için, 
*Kamu spotlarının bir bedel karşılığında yayınlanması, 
*Resmi ilanların radyo ve televizyonlarımıza da verilmesi, 
*Kamu şirket ve bankalarının reklam bütçelerinden yerel/bölgesel radyo ve televizyonlarımıza da pay ayrılması, 
*Belediye bütçelerinde bulundukları il/ilçelerdeki yerel/bölgesel radyo ve televizyon kuruluşlarına pay ayrılması taleplerimizin karşılanmasını istedik. Yönetim Kurulu olarak 2022 yılı Haziran ayında TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nda radyo ve televizyonların resmi ilanları alabilmesi için yaptığımız yoğun çalışmalara rağmen Basın Kanunu’nda yine yer alamadık. Akabinde yaptığımız görüşmelerden de sonuç alamayınca; sesimizi daha geniş kitlelerin duymasını sağlamak, hem izleyici ve dinleyicilerimizin desteğini alabilmek hem de Cumhurbaşkanımıza sesimizi duyurmak için TÜM ÜYELERİMİZLE BİRLİKTE “Bu Sesi Duyun!” kampanyasını başlattık. Çünkü bu köklü sorunlarımız çözülmezse, izleyeceğiniz bir yerel televizyon, dinleyeceğiniz bir yerel radyo kalmayacak. Ekranlar kararacak, radyolar susacak” ifadelerine yer verdi. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN