ODUN KÖMÜR VATANDAŞIN CEBİNİ YAKACAK

Ekim ayının son günleri yaşanırken hava sıcaklıkları düşmeye başladı. Havaların soğumasıyla birlikte vatandaş, odun ve kömür fiyatlarını merak etmeye başladı. Uludağ Odun Kömür Muhasebe ve Satış Temsilcisi Cüneyt Bey ise bu konuda merak edilen soruları cevapladı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Kış mevsimi kapıya dayandı. Vatandaş ise ısınmanın yollarını şimdiden aramaya başladı. FRT TV muhabirleri bu sene güncel soba, odun ve kömür fiyatlarını araştırdı. 
“SOBA FİYATLARI GEÇEN YILA GÖRE ZAMAN BİRAZ YÜKSEK”
Soba, odun ve kömür fiyatları hakkında konuşan Uludağ Odun Kömür Muhasebe ve Satış Temsilcisi Cüneyt Bey,” Soba fiyatları geçen yıla bakıldığı zaman biraz yüksek. Öğrenci sobalarımız bulunuyor onlar da 850 liradan başlıyor. Döküm sobalar ise 12 bin liraya kadar gidiyor. Odun fiyatlarımızın tonu 3 bin 500 lira. Tahtalar 60 lira civarında kömürler 80 liradan başlıyor” dedi.
“BU SENE TALEP İSE YERLİ KÖMÜRDEN YANA”
Konuşmasına devam eden Cüneyt Bey,” Önceden vatandaş ürünleri yazdan alıyordu. Gönümüzde öyle bir şey kalmadı. Kış gelmesine yakın alış veriş yapıyorlar. Bu sene talep ise yerli kömürden yana. Bunların fiyatları biraz daha düşük. Odun fiyatları ise yükseldi. Fabrikaların çam odununa talebi fazla olduğu için fiyatlar değişiklik gösterebiliyor” şeklinde konuştu.
“FİYATLARDA YÜZDE 100 DEĞİŞKENLİK MEVCUT”
Geçen seneki fiyatlar hakkında değerlendirmelerde bulunan Cüneyt Bey,” Geçen sene Eylül ayı civarında odun fiyatları 1400 lira civarındaydı. Şu dönemde ise 3500 lira. Bakıldığı zaman odun fiyatlarında bir değişkenlik var. Sobalarda da bu durum aynı. Geçen yıl 1200, 1700 bandında sattığımız sobalar şuan 2600 lira. Yüzde 100 bir değişkenlik mevcut. Fiyatlar ise piyasanın durumuna göre değişiyor. İvme bu şekilde devam ederse fiyatlar biraz daha artabilir” dedi.
“YANAN SOBAYA KÖMÜR İLAVE ETMEYELİM”
Kömür kullanıcıları için dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında konuşan Cüneyt Bey,” Kömür kullanımından dolayı zehirlenmeler olabiliyor. Soba yakarken kömürü alt kısıma koyalım. Üstte ise tahta parçası ve odun ile tutuşturalım. Sonrasında sobaya kömür ilave etmeyelim. Karbon monoksit gazının daha fazla çıkmasına sebep olmayalım. Bu nedenle yanan sobaya ekstra kömür ilave etmeyelim” ifadelerini kullandı. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN