MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ HESAPLARA YATACAK

Bugün itibariyle başlayan mazot ve gübre destekleri, önümüzdeki aydan itibaren çiftçilerin banka kartlarına tanımlanacak.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL


Mazot ve gübre destekleri, önümüzdeki aydan itibaren çiftçilerin banka kartlarına tanımlanacak. Konuyla ilgili Tarım Ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci tarafından açıklama yapıldı.

BAKAN KİRİŞCİ, “BAŞVURULAR BUGÜN İTİBARİYLE BAŞLAMIŞ BULUNMAKTADIR”

Tarım Ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci yaptığı açıklamada,” Bu yıldan itibaren tarımsal destekleme sistemimizi değiştirdik ve ödemelerimizi öne çektik. Böylece çiftçilerimizin ekim sürecinde temel girdi alımlarını olabildiğince kolaylaştırıyoruz. Mazot ve gübre desteklerinin öne çekilmesiyle çiftçilerimiz ekim döneminde girdi maliyetlerini düşünmeden üretim yapabilecekler. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı üretim yapan çiftçilerimize 2022 yılı üretim dönemine ait mazot ve gübre desteklerini 2023 yılı Mart ayı yerine, bu yıl içinde yani bu ay inşallah ödemeye başlayacağız. Bundan böyle söz konusu destekler çiftçimize nakit olarak verilmeyecek. Ziraat Bankası kartlarına yüklenmiş olacaktır. Başvurular internet ve mobil bankacılıkla dâhil olmak üzere bugün itibariyle başlamış bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ HESAPLARA YATACAK


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN