Kiralık Motosikletlere İlgi Arttı 

Fethiye'de vatandaşların en çok tercih ettiği taşıt, motosiklet oldu. Motosiklet kullanımının artmasından dolayı Fethiye'de Motosiklet kiralama sektörüne de olumlu yansıdı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Otomobil sektöründe yaşanan fiyat artışı ve bulunabilirliğin düşük olması vatandaşı motosiklet almaya yöneltiyor. Motosiklet sektörüne talep her geçen gün artıyor. Türkiye genelinde 2022 yılına göre motosiklet satışlarındaki artış yüzde 450’yi bulmuş durumda. Daha az yakıt tüketen motosikletlere talep bu yüzden arttı. 
Fethiye’de hizmet yıllardır araç kiralama sektörünün öncü markası olan Oscar Rent a Car bünyesinde bulunan Dalaman Motors ve Oscar Motorbike Rental işletmesi elektrikli motosiklet ve motosiklet satışının yanı sıra motosiklet kiralama hizmetleriyle sektöre yön vermeye devam ediyor. 
Fethiye’de Motosiklet satışında ve kiralanmasında ilginin arttığını belirten firma yetkilisi Mustafa Aykurt, Kral Motor yetkili bayi ve servisi olduklarını ve satılık motosikletlerde stok sorunları olmadığını belirtti. 
Gazetemiz muhabirinin sorularını cevaplayan Mustafa Aykurt; “Dalaman Motors ve Oscar Motorbike Rental’ın Fethiye temsilcisiyiz. Yaklaşık 15 yıldır motor işiyle uğraşıyorum. Elektrikli ve benzinli motor modelleri bünyemizde bulunuyor. Aynı zamanda kiralama işi de yapıyoruz. Fethiye’de öncü bir kuruluşuz. Sezonun başlamasıyla birlikte çalışmalarımız yoğunlaştı, bizlerde yoğun şekilde çalışıyoruz. 
Araç piyasaları yükseldi. Bu sebepten ötürü motor kullanımına rağbet arttı. Aynı zamanda günümüzde B sınıfı ehliyetli sürülebilen çeşitli motorlar bulunuyor. Yeni yasaya göre de 125 cc motorlar da B sınıfı ehliyet ile kullanılması bekleniyor. Bu yasa yürürlüğe girerse piyasanın daha da hızlanacağını düşünüyorum. Şuan ise 50 cc motorlar yakın tüketiminden ötürü çok tercih ediliyor. 
Motor kiralamak için gelen misafirlerimizden pasaport, ehliyet ve depozito talep ediyoruz. Kiralama sonrasında trafik cezası alması ihtimaline karşı kredi kartı da talep ediyoruz. Sağlıklı bir şekilde kiralama işleminin yapılması için bunların olması gerekiyor. Aynı zamanda motor kiralayan sürücüye ekipmanlarını da teslim ediyoruz. 
Oscar ailesi olarak araba veya motor fark etmeksizin satın alma veya kiralama yapmak isteyen herkesi bekliyoruz. Vatandaşlara en iyi şekilde hizmet vereceğimizi umuyoruz” ifadelerini kullandı.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN