İNÖNÜ BULVARI'NDA AĞAÇLAR TAŞINIYOR

İnönü Bulvarı'nda kaldırım yenileme çalışmalarının daha uzun ömürlü olabilmesi adına saçak köklü ağaçların söküm çalışmaları başladı. Sökülen ağaçlar Babataşı Mahallesi 730 Sokak'tan başlayarak belediyenin daha önce belirlemiş olduğu yerlere dikilecek.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye Belediyesi, MUSKİ, Aydem ve Telekomünikasyon şirketleri işbirliğiyle başlatılan alt yapı çalışmaları sona yaklaştı. Üst yapıda ise sıcak asfalt çalışmalarına başlamadan önce kaldırım yenileme çalışmaları münasebetiyle yola ve kaldırıma zarar verebilecek saçak köklü ağaçların yerinden sökülerek daha uygun bir yere dikiliyor. Büyükşehirden gelen, ağaç söküm aracıyla yerinden kaldırılan ağaçlar, Babataşı Mahallesi’nden başlayarak çeşitli park alanlarına dikilecek.


“ÇALIŞMA KALDIRIMLARI KULLANAN NORMAL VATANDAŞLARIMIZIN, DEZAVANTAJLI GRUPLARIN VE GÖRME ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN DAHA RAHAT KULLANIMIYLA ALAKALI”
Yapılan çalışmalar hakkında konuşan Fethiye Belediyesi Fen İşleri Müdürü Tahir Başaran, “Gördüğünüz üzere çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda İnönü Bulvarı’nda BSK sıcak asfalt ve kaldırım yenileme çalışması devam ediyor. Bu çalışmalar esnasından mevcut günlük ağaçlarının, saçak köklü ağaç olması münasebetiyle yapılan imalatın daha kalıcı olması ve uzun ömürlü olabilmesi için bazı çalışmalarımıza engel olan ağaçları, buradan kaldırıp başka bir yere naklini gerçekleştiriyoruz. Bu çalışma kaldırımları kullanan normal vatandaşlarımızın, dezavantajlı grupların ve görme engelli vatandaşlarımızın daha rahat kullanımıyla alakalı” dedi.

İNÖNÜ BULVARI'NDA AĞAÇLAR TAŞINIYOR
“PARK ALANLARIMIZA BUNLAR GÖTÜRÜLEREK DİKİMİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK”
Fethiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Durmuş Sazcı ise “Söküm aracımızla gelindi. Ağaçlarımız tek tek sökülecek. Fethiye Belediyesi’nin sınırları içerisinde kalan park alanlarımıza bunlar götürülerek dikimi gerçekleştirilecek. Bakımıyla beraber tekrar eski günlerdeki haline getirmeye çalışacağız. Bunların yerine de kök yüzeyi fazla atmayacak olan ağaçlarımızdan getirilip bu bölgelere dikimi gerçekleştirilecek” dedi.

İNÖNÜ BULVARI'NDA AĞAÇLAR TAŞINIYOR
“AĞAÇLAR BÜYÜDÜĞÜ İÇİN BİZİM KALDIRIMDAN GEÇMEMİZİ ENGELLİYOR”
Fethiye Engelliler Sanat ve Eğitim Merkezi Eski Başkanı Mustafa Bozbaş “Malum ağaçlar büyüdüğü için bizim kaldırımdan geçmemizi engelliyor. Tekrar yüzlerce metre geri gelip başka yerlerden geçmek zorunda kalıyoruz. Daha güzeli yapılacağına inanıyorum. Görme engelli arkadaşlarımız için kabartmalı yollar da koyulacak. Her şehirde olduğu gibi bizde de bir değişim var. Bizim için en iyisinin yapılacağına inanıyorum. Engelliler için %6’dan fazla rampa olmayacak. Görme engelliler için dediğim gibi kabartmalı yollar koyulacak. Bu ağaçlar yeni yerlerine dikilecek. Bir şeyi kötülerken iyice düşünsünler. Bizde istiyoruz yeşil olsun. Burada yapılan tüm çalışmalar bunun için. Hiçbir ağaca zarar verilmeyeceğini herkes görecektir” dedi.

İNÖNÜ BULVARI'NDA AĞAÇLAR TAŞINIYORİNÖNÜ BULVARI'NDA AĞAÇLAR TAŞINIYORİNÖNÜ BULVARI'NDA AĞAÇLAR TAŞINIYORİNÖNÜ BULVARI'NDA AĞAÇLAR TAŞINIYOR

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN