Her derde deva şifalı bitkiler

Havaların soğumaya başlaması ile beraber coronavirüs vaka sayılarının artmasının yanı sıra soğuk algınlığı ve üşütme gibi hastalıklarda da artış yaşanıyor. Vatandaşlar bu şikayetlerin de doktora gitmenin yanı sıra aktarlarda bulabildikleri ada çayı, Ihlamur ve kekik gibi şifalı bitkilerden deva arıyor.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Kış iyiden iyiye kendini göstermeye başladı. Koronavirüs salgınında vaka sayıları gün geçtikçe artıyor. Uzmanlar kapalı ortamlardan ve kalabalık yerlerden uzak durulması gerektiğini ifade ediyorlar. Havalar soğumaya başlayınca koronavirüsün yanında soğuk algınlığı, üşütme gibi hastalıklarda da artış meydana gelmeye başladı. Korona salgınından dolayı basit olarak görülen bu hastalık yüzünden hastaneye gitmeyi tercih etmeyen vatandaşlar çareyi aktarlarda bulunan şifalı bitkilerde arıyorlar.
Fethiye ve bölgesinde dağlarda kendiliğinden yetişen adaçayı ve kekik gibi şifalı bitkiler en çok tercih edilenler arasında. Adaçayı ve kekik gibi bitkilerin her derde deva olduğu gibi soğuk algınlığı ve üşütme gibi rahatsızlıklara da iyi geldiği biliniyor.
Fethiye’de aktarlık yapan Nesrin Özdemir’de kış aylarında müşterilerinin daha çok ıhlamur tercih ettiğini ifade ederek, “Yaklaşık 35 yıldır aktar ve baharat üzerine esnafım. Kış ayları içerisinde vatandaşın tercihi genel olarak ıhlamur yönünde. Sonra pandemi döneminde en çok satılan ise ada çayı ve kekik. Kekik, bilakis üşütmede çok etkili. Sonrasında hibiskus, papatya, yeşil çay, zencefil, zerdeçal, karanfil, tarçın ve karışık kış çayları. Yağlardan ise ada çayı, kekik ve çörekotu.  Çok detaya girmeden, ada çayı ve kekik bu yöreye ait bir bitkidir. Bilakis yöre halkı tarafından çocuklarda çok kullanılır. Üşütmede ayak altına, göbek deliğine, biraz başına sürülerek kullanılır. Çok şifalı bir yağdır” diye konuştu. 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN