Turizm

Fethiye ve Bölgenin Turizm Haberleri

Turizm Haberleri

Başkan Gümüş: ‘Kültürel Mirasımıza Sahip Çıkıyoruz’

Menteşe Belediyesi tarihi yapıları restore ederek kentin kültürel mirasına sahip çıkıyor. Menteşe’de 400’e yakın tescilli sivil mimarlık örneği taşıyan yapılara her geçen gün yenilerini ekleyen Menteşe Belediyesi, bugüne kadar 4 tarihi yapıyı restore ederek kültür turizmine kazandırdı.

Muğla, spor turizmine hazırlanıyor

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde geçtiğimiz yıl kurulan Spor Turizmi Merkezi, şu ana kadar 126 rotanın işaretlemesini gerçekleştirerek Spor Turizmi için büyük bir portalın temelini attı.

Başkan Çıralı: “Cumhuriyetin 100. Yılında, 200 bin uçuş rekoru kırıldı”

Babadağ, 2023 yılında yeni bir yamaç paraşütü uçuş rekoruna ev sahipliği yaptı. 2022 yılındaki 198 bin 724 olan yamaç paraşütü uçuş sayısı, 2023 yılında artarak tüm zamanların uçuş rekoruna ulaştı. Babadağ’dan eşsiz Ölüdeniz manzarası eşliğinde 2023 yılında toplam 233 bin 314 uçuş gerçekleştirildi.

Fethiye’de Yağmur Bekleniyordu, Turistler Denize Girdi

Fethiye’de bugün havanın yağmurlu olması bekleniyordu, fakat yağmurun yağmamasını fırsat bilen turistler güzel havanın tadını Fethiye Çalış Plajı’nda denize girerek çıkardı.

Taksi sezonu değerlendirildi

Fethiye'de taksici olarak çalışan Ayhan Altınkaynak, turizm sezonunu değerlendirdi.

“Bu yaz en çok Ölüdeniz Turları tercih edildi”

Muğla'nın Fethiye ilçesinde hava sıcaklıkları henüz mevsim normallerine düşmediğinden dolayı günübirlik tur teknelerinde yaşanan yoğunluk Ekim ayında da sürüyor. Günübirlik tur işletmeciliği yapan Nika Hanım, mikrofonlarımıza yaz sezonunun değerlendirmesini yaptı.

Ölüdeniz, manzarasıyla büyülüyor

Dünyanın sayılı tatil cennetlerinden biri olan Ölüdeniz, eşsiz manzarasıyla büyülüyor.

Başkan Karaca’ya 2024 yaz sezonu için önemli ziyaret

2024 yaz sezonu için hazırlıklar başladı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Jet2.com ve Jet2holidays, Havalimanları ve Turizm Organizasyonları Genel Müdürü Jacob Bramley beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

Mete Ay; “Fethiyeli Çalış Plajını Sahiplendi” 

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği (ÇALIŞDER) Başkanı Mete Ay bölge turizmi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Fethiye Turizm Konseyi, 2023 turizm sezonunu değerlendirdi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Fethiye Turizm Konseyi toplantısında, 2023 turizm sezonu ve WTM Londra Turizm Fuarı’na ilişkin hazırlıklar konuşuldu.

Çalış Plajı’nın En Sakin Günleri

Fethiye'nin dünyaca ünlü plajları arasında yer alan Çalış Plajı, tatilcilerin vazgeçilmez durağı arasında yer alıyor. 

Ölüdeniz’de Tekne Turu Yoğunluğu Sürüyor

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunun Dünyaca ünlü Ölüdeniz’de bulunan günü birlik tur teknelerinde yaşanan yoğunluk Eylül ayında da sürüyor.

Fethiye’de Gündüz Güneş , Gece Eğlence

Fethiye’ye gelen yerli ve yabancı turistler gün boyu sahillerde güneşlenip bronzlaşırken, geceleri de bulundukları tatil köyleri ya da hotellerdeki animasyon ekipleri tarafından düzenlenen özel gösterilerde bol bol eğleniyorlar. Fethiye ve çevresine gelen turistler, günlerini gün ederken Fethiye’nin doğal güzelliklerinin tadını da çıkarıyorlar.

Çalış Halk Plajı hizmete açılıyor!

Fethiye Belediyesi Azmak ve Karaot’un ardından Çalış’a da bir halk plajı kazandırdı. Çalış Halk Plajı’nın açılış töreni 11 Ağustos 2023 Cuma Günü saat: 19.00’da gerçekleşecek.

Saklıkent Kanyonu, Doğaseverleri Ağırlıyor

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde bulunan dünyaca ünlü Saklıkent Kanyonu, sıcaktan bunalan doğaseverleri ağırlıyor. Yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Saklıkent Kanyonu girişinde zaman zaman uzun kuyruklar oluşuyor.

Ölüdeniz’de Canlılık Sürüyor

Fethiye’nin dünyaca ünlü turistik mahallesi Ölüdeniz’de tatilci yoğunluğu sürüyor. Ölüdeniz’deki turizmciler, canlılığın sürdüğünü söylese de geçtiğimiz senelerdeki yoğunluğun olmadığını dile getiriyor.

Deniz Turizm Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman başkanlığında Deniz Turizm Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Büyük Samanlık Plajı’na Yoğun İlgi

Turizm cenneti Fethiye’de Büyük Samanlık Plajı, tatilcilerin tercih noktası oldu. Büyük Samanlık Plajı’na yoğun ilgi olurken araçlar plaj güzergâhında uzun park kuyrukları oluşturdu.

Kökten, 'Böyle Giderse Ağustosta Sezonu Kapatacağız'

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten, Ölüdeniz’de turizmin olumsuz yönde ilerlediğini ifade etti. Tatil cenneti Ölüdeniz’de turizm sezonu bayram tatilinin ardından düşüşe geçti.

Toplam 126 haber.