Sağlık

Sağlık Haberleri

Kaymakam Fırat, “Aşılamada yüzde 100’e ulaşmak istiyoruz”

Fethiye genelinde aşılama oranın yüzde 80’ni aşması ile Covid-19 vakalarında düşüş yaşanıyor. Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, Fethiye’nin aşılamada çok iyi durumda olduğunu belirterek, vaka sayılarında düşüş yaşandığını kaydetti. Fethiye Devlet Hastanesinden alınan bilgilere göre koronavirüs salgınından dolayı toplam 7 kişinin tedavi gördüğü öğrenildi.

Yaz sezonunun bitmesi ile vakalarda düşüş yaşanıyor

Fethiye'de yaz sezonunun sonuna gelinirken, Covid-19 vakalarında düşüş yaşanmaya başlandı. Edinilen bilgiye göre Fethiye Devlet Hastanesinde koronavirüs salgınından dolayı toplam 10 kişinin tedavi gördüğü öğrenildi.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yine bir ilk

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahisi Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Mehmet Fatih Can önderliğinde Doç. Dr. Murat Urkan, Op. Dr. Cem Dönmez, Op. Dr. Asım Onur ve Op. Dr. Sercan Subaşı tarafından ilk kez Laparoskopik Pankreatikoduodenektomi (Whipple) ameliyatı gerçekleştirildi.

Gören Kalpler Eğitim Derneği Muğla İl Temsilciliği açıldı

Kamuoyunda Sivil toplum çalışmalarıyla tanınan Seher Yılmazer “Onurlu yaşam mücadelemizi görünür kılmak zorundayız…” Sloganı ile Gören Kalpler Eğitim Derneğinin il temsilciliğini açtı.

Ortaca'da Dr. Metin Ertürk Çocuk Polikliniği açılış töreni gerçekleştirildi

Kliniğin açılış kurdelesini Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, Ortaca Yücelen Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Alper Boz, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Metin Ertürk birlikte kesti. Açılışta Belediye Başkanı Alim Uzun Demir “ilçemiz sağlık açısından bölgemizde adını duyurmaya devam ediyor. Çocuk polikliniği bölgemize hayırlı olsun “dedi. Yücelen Baş Hekimi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Alper Boz, “Metin hocamla uzun yıllar birlikte çalıştık. Kendisine başarılar diliyorum.” Dedi. Uzman Dr. Metin Ertürk “bu gün bizleri yalnız bırakmayan tüm dostlara teşekkür ediyorum iyi ki varsınız.” dedi

Menteşe Belediyesi, PCR test uygulamasına başladı

İçişleri Bakanlığı’nın 81 il Valiliğine gönderdiği “Bazı Faaliyetler İçin PCR Testi Zorunluluğu” konulu genelgesine göre, aşı olmayan vatandaşlar 6 Eylül’den itibaren PCR test sonucu ibraz etmek zorunda kalacak. Buna göre; Menteşe Belediyesi tarafından 6 Eylül’den itibaren düzenlenecek konser, sinema, tiyatro gibi tüm etkinliklerde HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (COVID-19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacak. Kişi hastalığı geçirmemiş, aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise etkinliklere katılmasına müsaade edilmeyecek.

MEB'den 81 ile Covid-19 rehberi; Yüz yüze eğitimde pozitif vaka çıkarsa neler olacak?

(MEB) ve Sağlık Bakanlığı iş birliğinde hazırlanan "Okullarda Kovid-19 Pozitif Vaka Çıkması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar Rehberi" illere gönderildi.

Covıd vakaları tırmanışa geçti, Fethiye kırmızıya döndü

Fethiye’de yaz sezonunda Türkiye’nin dört bir yanından gelen yerli ve yabancı turist akını ile toplu yapılan düğün, davet ve etkinlikler Kovid-19 vakalarını arttırdı. Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar (HES) verilerine göre Fethiye yine kırmızıya döndü.

Aktar Topçu, “Labada ve havuç tohumu gribe iyi geliyor”

Dünyayı ve ülkeyi etkisi altına alan covid-19 ile mücadele devam ederken birde gribal enfeksiyonlar artış gösterdi. Vatandaş hastanelerin yoğunluğu nedeni ile evde çözüm ararken, aktarlar bitki çaylarını hedef gösterdi. Gribal enfeksiyonlara labada ve havuç tohumunun iyi geldiğini belirten Aktar Ahmet Ali Topçu, “Grip enfeksiyonuna bilinen bitkiler dışında labada ve havuç tohumu çok iyi geliyor” dedi.

Arsal, “Bilinen tüm aşureleri unutun”

Diyetisyenler geleneksel yöntemler ile yapılan aşurenin kalorisi konusunda uyarıyor. Geleneksel yöntemle yapılan aşurenin yüksek kalori olduğuna değinen Diyetisyen Gamze Arsal, “Muharrem ayındayız. Hepimiz aşure yapıyoruz. Peki, sağlıklı aşure tarifi nasıl olur. Aşureyi evde geleneksel yöntemler ile yaparsak maalesef kalori bakımından çok yüksek oluyor. Bir orta boy kase aşuremiz yaklaşık olarak 620 kalori yapıyor. Ama benim size vereceğim tarifle bunu 290 kaloriye düşürmenin çok mümkün” dedi.

Muğla’nın dışı mavi içi kırmızı!

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre Türkiye’de Koronavirüs'e karşı aşılama takviminin başladığı tarihten itibaren birinci doz aşılamada en yüksek orana ulaşan Muğla, 100 bin kişiye düşen Covid-19 vaka sayısında da en az vakanın görüldüğü il olurken Muğla’nın haritadaki genel rengi ise mavi durumda. Fakat Hayat Eve Sığar (HES) mobil uygulamasındaki koronavirüs yoğunluk haritasında Muğla kıpkırmızı (Yüksek riskli) durumda.

Fethiye’de günlük aşı sayılarında artış yaşanıyor

Fethiye’de Covid-19 aşılamaları hız kesmeden devam ediyor. Aşı sırası gelen vatandaşlar 1. 2. Ve 3. Doz aşılarını Fethiye Devlet Hastanesi, sağlık ocakları ve İlçe sağlık merkezinde olabiliyor.

Muğla'da vaka sayıları düşüyor

Muğla'da koronavirüs vaka sayılarında da düşüş yaşandı.

Bakan Koca, 'Aşılamada ilk sırada Muğla var'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 51 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 19 bin 761’de yeni vakanın olduğunu açıkladı.

Covid olanlar 2. Doz aşı olabilecek

Koronavirüse yakalanan vatandaşlara tek doz aşı uygulamasında değişikliğe gidildi. İptal olan ya da verilmeyen 2. doz aşı randevularını sistemler üzerinden yeniden alabiliyorlar.

Muğla’mıza mavi çok yakıştı

Covid-19 ile mücadele kapsamında aşı çalışmaları Muğla’da tüm hızıyla devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan günlük “Covid-19 Bilgilendirme Platformunda” yüzde 79,8 aşılama oranı ile Muğla’nın rengi sarıdan maviye döndü.

Muğla’ da Aşılama Yüzde 79 Oranına Ulaştı

14 Ocak 2021 tarihi itibariyle sağlık çalışanlarıyla başlayan Covid-19 aşılama çalışmaları, Muğla’da Yüzde 79 oranına ulaşıldı.

Muğla aşılamada yüzde 79,2'yi geçen ilk il oldu

Salgınla mücadele kapsamında hızlanan aşılama süreci devam ediyor. Bu kapsamda Muğla, nüfusunun yüzde 79,2'si aşılanan ilk il oldu.

Aşılamada yaş 18'e indi

Tedarikte yaşanan sorunların giderilmesiyle birlikte aşılama hız kazandı. Aşılamada yaş sınırı 18’e indi. 18 yaşından gün almış herkes cuma gününden (25 Haziran 2021) itibaren aşı randevusu alabilecek.

Toplam 360 haber.