Sağlık

Sağlık Haberleri

Karayiğit, Sağlığına Kavuşuyor

Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit koronavirüse yakalandı. Evinde karantina sürecinde bulunan Karayiğit, bu süreçte kendisine destek olan, arayan, geçmiş olsun dileklerini ileten herkese sosyal medya hesabından yayınladığı mesajıyla teşekkür etti.

Vali Orhan Tavlı Vatandaşlarımızı Aşı Olmaya Davet Etti

Muğla Valisi Orhan Tavlı Başkanlığında, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü ve İl Sağlık Müdürünün katılımıyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesindeki toplantıda İlin ve ilçelerin genel durumu, aşı çalışmaları ve vatandaşların aşılanma oranları değerlendirildi.

Prof. Dr. Songül Özer, “Biontech aşısı güvenle yaptırılabilir”

Covid-19 pandemisiyle mücadele tüm dünyada sürüyor. Pandemiyle mücadelede en önemli silah olan aşılardan Biontech’in son kullanma tarihi, 4 ay uzatıldı. Biontech aşısının saklama koşullarıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten uzmanlar, “Biontech aşısı güvenle yaptırılabilir. Omicron varyantı bu hızla yayılıyorken üçüncü doz aşı da en kısa zamanda yaptırılmalıdır.” tavsiyesinde bulundu.

Ekonomi Dişlerimizi Bozuyor

Son dönemde ekonomideki yaşanan hareketlilik nedeniyle patron hastalığı olarak adlandırılan bruksizm yani dişleri sıkma hastalığının görülme sıklığı arttı. İş insanları, esnaflar, işini kaybetme korkusu yaşayanlar başta olmak üzere birçok insanda görülen brukizm yüzünden hastalar, dişlerini kırılabiliyor, diş dolgularına zarar verebiliyor, çene eklemi, kulak, baş, yüz, boyun ve sırt ağrıları çekebiliyorlar.

Muğla’da Vaka Sayısı 57,96

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 4-10 Aralık tarihleri arasında illere göre Covid-19 vaka sayılarını açıkladı. Buna göre Muğla; 57,96 oranıyla vaka sayısı azalan iller arasında yer aldı.

Muğla’da Vaka Sayısı 58,35

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından 27 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında illere göre Covid-19 vaka sayılarının güncellendiği haritayı paylaştı. Muğla’da haftalık vaka sayısı 100 bin kişi de 58,35 olarak açıklandı.

Türk Doktorları İngiliz Hastayı Sağlığına Kavuşturdular

Kendisini Türk doktorlarına emanet eden İngiltere vatandaşı Christine Boyes, sağlığına kavuştu.

Hem Yağ Yakıyor Hem Bağışıklığı Arttırıyor

Yüzyıllar boyunca kilitli çekmecelerde saklanacak kadar değerli görülen, yalnızca krallar ve aristokrat aileler tarafından büyük servetler feda edilerek bulunabilen baharatların üretimi ve ulaşılabilirliği artmış olmasına rağmen günümüzde hala popülaritesini koruyor. Diyetisyen Nagehan Afşar, bağışıklık sistemini güçlendirirken yağ yakımını destekleyecek 4 sihirli baharatı anlattı.

Fethiye Belediyesi eczanelere “Atık İlaç Toplama Kutusu” dağıttı

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü “Sıfır Atık Projesi” kapsamında atık ilaçların kaynağında ayrı toplanarak bertaraf edilmesi için ilçedeki tüm eczanelere ve sağlık merkezlerine “Atık İlaç Toplama Kutusu” temin ederek, çevreye ve topluma zarar veren tarihi geçmiş ilaçların doğru şekilde imha edilebilmesi için kutuların dağıtımına başladı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca da ilk dağıtımda yer aldı.

Okullarda dezenfekte çalışmaları devam ediyor

Menteşe Belediyesi ekipleri devam eden 2021 – 2022 eğitim öğretim yılında okulların daha steril ve sağlıklı olması için dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürüyor.

"Kök Hücre Tedavisi ile İngiliz hasta sağlığına kavuştu"

Kalça ağrısı şikayetiyle Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’ne başvuran 58 yaşındaki İngiliz hastaya yapılan tetkikler sonucunda kalça kireçlenmesi teşhisi konuldu. Yaşının genç olması ve daha konforlu 5-6 yıl geçirmesini sağlamak amacıyla kalça protezi yerine kök hücre nakli yapıldı.

Belediyeden ücretsiz şeker taraması

Dünya Diyabet Günü’nde diyabet hastalığına dikkat çekmek amacı ile Fethiye Belediyesi tarafından ücretsiz şeker taraması yaptı.

Kaymakam Fırat, “Covid-19’dan kapanan okulumuz yok”

Fethiye’de covid-19 ile mücadele devam ederken okullarda salgının arttığı ve okulların kapandığı bilgisine Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat’tan açıklama geldi. Kaymakam Fırat covid-19 nedeni ile hiçbir okulun kapanmadığını belirtti.

Dünya diyabet gününde ücretsiz şeker testi

Fethiye Devlet Hastanesi ve Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” nedeniyle Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi önünde şeker ölçümü yapıyor. Yapılan ölçümlerle vatandaşlar arasında diyabet hastalığı ile ilgili farkındalık yaratılması amaçlanıyor.

Elif Ameliyat Oldu

Bir süreden beri burun arkasında oluşan kistin beynine sıçramasından dolayı kör olma tehlikesi bulunan 15 yaşındaki Elif Kaya, Pamukkale Üniversitesi’nde Prof.Dr.Bülent Topuz tarafından gerçekleştirilen ameliyat ile sağlığına kavuşacak.

Başkan Yellice, “Tedbirler kişilerin insafına ve kararına bırakılamaz”

Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Teşkilatı dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan covid-19 salgını ile mücadelede aşının önemine dikkat çekti. Tedbirlerin kişilerin insafına ve kararına bırakılamayacağına dikkat çeken Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanı Salman Yellice, “Bulaşıcı hastalıklarla ilgili tedbirler kişilerin insafına ve kararına bırakılamaz. Bireysel tercihleri değil toplum sağlığını ön planda tutmalıyız” dedi.

3. doz Biontech’e karar çıktı

2. doz Biontech aşısı yaptıranlara, hatırlatma dozunun yapılması bugünden itibaren başlıyor.

Hekimlerden “5 dakikada muayene” dayatmasına tepki

Muğla Tabipleri Birliği Fethiye Temsilciliği üyeleri Sağlık Bakanlığı’nın randevu aralıklarını 5 dakika ile sınırlandırması konusunda Fethiye Devlet Hastanesi önlerinde yaptığı eylemlerle tepki gösterdi.

“Sağlığınız, Elinizin Altında”

Menteşe Belediyesi “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” nda kırsal mahallelerde kadınlara yönelik sağlık eğitimleri yapıyor.

Toplam 360 haber.