Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Gram altın yine rekor kırdı!

Devam eden İsrail-Filistin savaş gerilimi altın fiyatlarındaki yükselişi desteklemeyi sürdürüyor. Altının ons fiyatı 1978 dolarla 3 ayın zirvesine çıkarken yurt içinde gram altın spot piyasada 1.788 liraya tırmanarak rekor kırdı. Gram altın yine rekor kırdı! Devam eden İsrail-Filistin savaş gerilimi altın fiyatlarındaki yükselişi desteklemeyi sürdürüyor. Altının ons fiyatı 1978 dolarla 3 ayın zirvesine çıkarken yurt içinde gram altın spot piyasada 1.788 liraya tırmanarak rekor kırdı.

Dolar 28 lirayı aştı

Dün gece Gazze’de bir hastaneye düzenlenen saldırıda 500 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Türkiye’de döviz kuru hareketlenmeye başladı. Dolar/TL bugün sabah saatlerinde 28,005 seviyesini gördü. Euro/TL de 29,663 seviyesinde işlem gördü.

“Emekli kira mı versin, toplu taşımaya mı para versin?”

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği, 65 yaş üstü yurttaşların toplu taşımayı ücretsiz kullandığı günlerin yalnızca ayın 1’i ile 4’ü arasında olacak şekilde sınırlandırıldığını açıkladı. Bu karar henüz yasallaşmasa da kulaktan kulağa yayılmaya devam ediyor. Fethiye’de yaşayan emekliler, bu kararı beğenmediklerini dile getiriyor.

Fethiye İngiliz Pazarı’nda Yoğunluk Sürüyor

Fethiye'de her ayın üçüncü pazar gününde düzenlenen ikinci el eşya pazarı olan 'İngiliz Pazarı' Ekim ayında da doldu taştı. İngiliz Pazarı esnafı yoğunluktan dolayı memnun olduklarını muhabirlerimize anlattı.

Üçüncü: "Savaş Altını da Etkiledi"

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların şiddetlenmesiyle beraber gram altın fiyatı da yükselmeye devam ediyor. Dün 1.670 lira seviyelerinde güne başlayan gram altın bugün itibariyle 1.725 lira seviyelerinden işlem görüyor. Basın mensuplarına konuşan kuyumcu yetkilileri, altının artmasının sebebi olarak İsrail ile Hamas arasında savaş olarak değerlendiriyor.

Motorine zam bekleniyor

İsrail-Filistin çatışmasıyla birlikte fırlayan petrol fiyatları, akaryakıttaki zamda etkili oldu. 16 Ekim Pazartesi gecesinden itibaren motorine 2 lira 23 kuruş zam bekleniyor.

Esnaf fiyat pahalılığından şikayetçi

Cuma pazarında satış yapan Bozyer Bayram Tat, artan maliyetlerden duyduğu şikâyeti FRT TV’ye anlattı.

“Balık fiyatları dövize göre ucuz”

Her geçen gün artan fiyatlar, deniz ürünlerine de yansımış durumda. Fiyatların Türk parası cinsinden pahalı ancak Dolar veya Euro cinsinden ucuz olduğunu söyleyen balıkçı esnafı Muhammet Bey, FRT TV’ye konuştu.

Esnaf satışlardan memnun değil

Yaz sezonunun yavaş yavaş bitmesinin ardından balık pazarı esnaflarından olan Fethi Bey, FRT TV’ye konuştu.

Fethiye’de güncel akaryakıt fiyatları

Akaryakıt fiyatları indirim ve zam haberleriyle gündeme gelmeye devam ediyor. Araç sahipleri için brent petrol fiyatları ve döviz kurundaki değişikliklerden etkilenen benzin ve motorin fiyatlarında güncel rakamları derledik.

Ocak ayında Uygulanacak Vergi Zamları Öne Çekildi!

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) başta olmak üzere ek MTV, Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, pasaport harcı, araç muayene ücreti, Gelir Vergisi gibi kalemlerde Ocak ayından itibaren uygulanacak vergi zammı öne çekildi.

FTSO Meslek Komiteleri'nden ekonomi toplantısı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısının gündemi ekonomi oldu. Toplantıda TOBB Muğla Odaları ve Borsası Akademik Danışmanı Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık, bölge ekonomisine ilişkin verilere ve beklentilere ilişkin bir sunum yaptı. 

Belediyenin Yetiştirdiği Fideler Üreticiyle Buluştu

“Tarımsal Hibe Programı” kapsamında Bodrum Belediyesi tarafından yetiştirilen 120 bin fidenin dağıtımı yapıldı.

Benzine indirim geliyor

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik ile vergilere yapılan zamlar akaryakıt fiyatlarını da etkilemeye devam ediyor. Benzine 5 Ekim tarihinden geçerli olmak üzere 2 lira 10 kuruşluk indirim bekleniyor.

Oto gazın fiyatı 18 lirayı aşacak

Akaryakıta zam üstüne zam gelmeye devam ediyor. Bu gece yarısından itibaren oto gazın fiyatı 69 kuruş artacak. Zammın ardından oto gazın litresi 18 lirayı aşacak.

Emekliye çift maaş müjdesi!

SSK Bağkur emeklisine müjde son dakika duyuruldu! Emekliler için Ekim ayı, uzun bir bekleyişin sonunda nihayet geldi.

Kasımoğlu, “Dengelerin normale dönmesini istiyoruz”

Fethiye Cuma Pazarı’nda toptancılık yapan Ayşegül Kasımoğlu, ekonomik durumlardan oluşan üretici ve tüketici krizi ile ilgili düşüncelerini FRT TV mikrofonlarına anlattı.

Öz, “Şuanda ucuz hiçbir şey yok”

Fethiye’de her Cuma günleri kurulan Cuma Pazarı’nda esnaf, fiyatların yüksek olduğunu FRT TV mikrofonlarına belirtti.

Emekli maaşı yetmiyor!

Ülkede sayıları 13 milyonu geçen emekliler, enflasyon altında eziliyor. Hayat pahalılığı ve düşük maaşlar çok sayıda emekliyi çalışmak zorunda bırakıyor. FRT TV’ye konuşan emekliler ise düşük maaştan dolayı isyan etti.

Toplam 489 haber.