Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Şoför Esnafının Hesaplarına ücretsiz taşıma maliyeti yatırıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi 65 yaş üstü ücretsiz taşıma ile ilgili şoför esnafına  21 Aralık tarihinde ilk ödemeyi yaptı. 

GENEL KURUL İLANIDIR

KONKAR TURiZM YATIRIM SANAYi VE TiCARET ANONiM ŞiRKETi Genel Kurul İlanıdır.

FTSO'da finansal okuryazarlık alanında eğitim

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) gerçekleştirilen ‘Yatırım Fırsatlarının Değerlendirilmesi, Paranın Yönetimi ve Finansal Yönetim Eğitimi’nde döviz mevduat hesaplamaları, bilanço analizi, likidite, sermaye yapısı, karlılık ve değer analizi konuları başta olmak üzere, finansal okuryazarlık alanında kapsamlı bilgiler paylaşıldı.

TDİOSB etüd, proje ve mühendislik sözleşmesi gerçekleşti

Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Toplantısı Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında yapıldı.

Fethiye’de odun ve kömür satışları arttı

Ülke genelinde havaların soğuması ve kış mevsiminin yüzünü göstermesiyle beraber vatandaşlar kış hazırlıkları yaparak kömür ve odun almaya başladı. 27 yıldır kömür ve odun satışı yapan Uludağ Odun Kömür şirket sahibi Soner Uludağ, Fethiye’de havaların soğumasıyla birlikte kömür ve odun satışlarında hareketlilik olduğunu söyledi.

Uzmanlar, vatandaşın bankaya yöneldiğini söylüyor

Mevduat hesapları, tasarruflarını artırmak isteyen vatandaşlar için öne çıkan yatırım araçları arasında yer alıyor. Tufanlar Kuyumculuk bünyesinde çalışan Abdullah Aydın, vatandaşın altına olan ilgisi ile Filistin-İsrail savaşının piyasayı nasıl etkilediği hakkındaki bilgileri mikrofonlarımıza aktardı.

Gram altın zirveye oynuyor

Altının gram fiyatı yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.15 itibarıyla yüzde 0,9 yükselişle 1.844 lira seviyesinde bulunuyor. Gram altının zirvesi 1846 lirada bulunuyor.

Muğla’nın toplam kredi borcu ne kadar?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından hazırlanan verilere göre; Ege’nin en çok ve en az borcu olan şehirler belirlendi. Muğla, bu listede 115.405.217 TL ile üçüncü sırayı aldı.

Sofralık ve yağlık zeytin alımına başlandı

Tarım Kredi Kooperatifi  zeytin hasadıyla birlikte Ege Bölgesinde sofralık ve yağlık zeytin alımına başladı.

“Biz esnaflar olarak halka yardımcı olmaya çalışıyoruz"

Fethiye Salı Pazarı’nda peynir satışı yapan İbrahim Bey, peynire aslında zam geldiğini fakat vatandaşların yanında olduklarını belirtip zamları müşterilerine yansıtmadıklarını mikrofonlarımıza belirtti.

Yongacı, “Pazarda işler iyi durumda”

Fethiye Salı Pazarı’nda Esnaf Remziye Yongacı, Fethiye halkının Salı Pazarı’na ilgisinin yoğun olduğunu mikrofonlarımıza belirtti. Yongacı, Fethiye halkının pazarda en çok sarımsağı tercih ettiğini belirtti.

Sigaraya bir zam daha

Türkiye Tekel Bayiler Başkanı Özgür Aybaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Philip Morris grubuna da zam geldiğini duyurdu. Açıklamaya göre Philip Morris sigara grubuna 5 TL'lik zam geldi.

Emeklilerin isyanı

Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek'le Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın birlikte çalışmasıyla yapılacak düzenlemelerle en düşük emekli maaşının yükseleceği ve Ocak zammıyla birlikte bütün emekli maaşlarının zam alacağı öğrenildi. Fethiye’de yaşayan emekli Seyfi Deveci, emekli maaşının kiraya bile yetmediğinin isyanını mikrofonlarımıza belirtti.

Vatandaşlar asgari ücretten memnun değil

2023 yılının bitmesine az bir zaman kalmışken akıllara “Asgari ücret ne kadar olacak?” sorusu gelmeye başladı. Bu konuda halkın ne düşündüğünü merak ederek sokağa çıktık. Vatandaşa “Asgari ücret ne kadar olmalı?” diye sorduk.

Akaryakıt indirim geldi

Brent petrol fiyatlarında dalgalanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. Benzinin litre fiyatına bugünden itibaren geçerli olmak üzere 67 kuruş indirim geldi.

Sarımsağa enflasyon vurdu

Birçok hastalığa çare olan sarımsak, Fethiye Salı Pazarı’nda kilosu 150 liradan satılıyor. Sarımsağın kilosunun Fethiye Salı Pazarı’nda 150 lira olması tüketicinin kafasını karıştırıyor.

Mandalina 10 liradan tezgâhta

Kışın vazgeçilmezi mandalina, pazarlarda yerini aldı ve vatandaşlar bu vitamin deposu meyveye yoğun ilgi gösteriyor. 

Karayiğit, “Fiyatlar Çiftçilerimizin İstediği Şekilde Oldu”

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, kış sezonundaki sebze fiyatları hakkında bilgilerini mikrofonlarımıza aktardı.

Borsa İstanbul, 2.Kez Devre Kesici Uyguladı

Borsa İstanbul BIST100 endeksi, günlük düşüş %7'yi aşınca, 4 dakika arayla 2 kez devre kesici uygulandı.

Toplam 494 haber.