Eğitim

Eğitim Haberleri

MÜDÜR CAZAĞ, ‘’FETHİYE HALKIMIZ KURSLARIMIZA İLGİ GÖSTERİYOR’’

Fethiye Halk Eğitim Müdürü İsmail Cazağ, yeni dönem kurslarını FRT TV aracılığıyla duyurdu. Kursların yoğun ilgi gördüğünü belirten Cazağ, Fethiye halkını kurslara kayıt için Halk Eğitim Merkezi’ne davet etti.

‘ÖNCELİK YAYANIN’ TEMALI ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gazi İlkokulu önünde, Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ‘Öncelik Yayanın’ temalı etkinlik yapıldı. Programda İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, Gazi İlkokulu öğrencilerine yaya geçidi kullanımı ve karşıdan karşıya geçerken dikkat edilmesi gereken bilgileri aktardı. 

AKIL VE ZEKÂ OYUNLARI SINIFI AÇILDI

Fethiye Yunus Nadi İlkokulu’na, Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) aracılığı ile geçtiğimiz aylarda vefat eden Orhan Korba anısına yaptırılan; Akıl ve Zekâ Oyunları Sınıfı’nın açılışı törenle gerçekleştirildi.

TEOL DİL OKULLARINDA, FTSO ÜYELERİNE ÖZEL İNDİRİM

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile TEOL Dil Okulları arasında imzalanan protokol ile FTSO üyelerine özel indirim sağlanacak.

FTSO’DAN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI DESTEK    

2022-2023 eğitim-öğretim yılı başlarken Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından öğrencilere anlamlı destek. (TOBB) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nce sağlanan 100 Bin TL’lik bütçe ile öğrencilere kırtasiye desteği sağlandı. 

MSKÜ REKTÖRLÜĞÜNE PROF. DR. TURHAN KAÇAR ATANDI

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi rektörlüğüne 2 ay sonra yeni rektör atandı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 17 üniversiteye rektör atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Gerçekleşen atmaya göre Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar  oldu. Aslen Fethiye/Seydikemerli olan Prof. Dr. Turhan Kaçar İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi  Tarih Bölümü Eskiçağ Tarihi Anabilimdalı başkanı olarak görev yapıyordu. 

MSKÜ REKTÖRLÜĞÜNE PROF. DR. TURHAN KAÇAR ATANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 17 üniversiteye rektör atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Gerçekleşen atmaya göre Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar  oldu. Aslen Fethiye/Seydikemerli olan Prof. Dr. Turhan Kaçar İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi  Tarih Bölümü Eskiçağ Tarihi Anabilimdalı başkanı olarak görev yapıyordu. 

TÜRK,’’ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU İPTAL EDİLSİN!’’

Eğitim Sen Fethiye Şubesi tarafından Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya CHP İlçe Başkanı Mehmet Demir’de katıldı.

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÖRENLE BAŞLADI

İlköğretim Haftası Kutlama etkinlikleri kapsamında Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk sunma ve kutlama programı düzenlendi. 

OKUL SEZONUNDA KIRTASİYECİLER HAREKETLİLİK BEKLİYOR

Yapılan açıklamalar neticesinde okullar 12 Eylül 2022 Pazartesi günü başlayacak. Veliler ve öğrenciler kırtasiye malzemeleri için alışverişin yolunu tuttu. Kırtasiye sektör işletmecileri, 2022-2023 eğitim öğretim yılına hazır olduklarını belirtti. Bütçenin yanı sıra güvenilir ürün almanın da önemine değinen, Alper Kırtasiye Ofis Mağazası Sahibi Alper Akcan velileri merdiven altı ve sahte ürünlere karşı uyarıyor.

YAZAR, ‘’EĞİTİM ÇALIŞANLARI OLARAK 1 GÜNLÜK İŞ BIRAKMA EYLEMİ YAPIYORUZ’’

Teç-Sen-Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası Fethiye İlçe Başkanlığı tarafından Fethiye Kültür Merkezi’nde basın açıklaması yapıldı.

ÖZEL YETENEK SINAVINA REKOR BAŞVURU

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavı’na rekor başvuru yapıldı.

Minikler Hünerlerini Gösterdi

Menteşe Belediyesi’nin geleneksel Yaz Kursları, Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliklerle sona erdi. Etkinliğe anne babalarıyla katılan ve kursları başarıyla tamamlayan çocukların belgelerini eğitmenleri tarafından verildi.

Bodrum Belediyesi’nin yaz kursları devam ediyor

Bodrum Belediyesi'nin çocuklara yönelik hazırlamış olduğu ücretsiz yaz kursları, yoğun bir katılımla devam ediyor.

FETHİYE YENİ BİR EĞİTİM YUVASINA KAVUŞUYOR

Fethiye’nin Bozyer Mahallesi’nde inşaatı tamamlanmakta olan 16 derslikli okulu, Ak Parti İlçe Başkanı Turgay Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Mahalle Başkanı Mustafa Mete Okulu ve Mahalle Muhtarı Bayram Kaşlı ziyaret ederek çalışmaları incelediler.

FTSO’NUN PROJE OKULU SEKTÖR TOPLANTISINA KONU OLDU

Yat ve tekne imalat sektöründe nitelikli eleman sorunu FTSO’nun proje okulunda çözülecek.

ÇOCUK BİLİM PARKI YAZ AYLARINDA DA ZİYARETÇİLERİN İLGİ ODAĞI

Geçtiğimiz aylarda kapılarını yeniden açan Menteşe Belediyesi Bilim Parkı Haziran ve Temmuz aylarında 3 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı. Yaz mevsiminde çocukların yoğun ilgi gösterdiği Menteşe Belediyesi Bilim Parkı sayesinde çocuklar, hem öğreniyor hem de eğleniyor.

ÖZEL FETHİYE’DE LGS’DE TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ

Özel Fethiye Eğitim Kurumları akademik alandaki başarılarına bir yenisi daha ekledi. Özel Fethiye Eğitim Kurumları 2022 LGS de 500 tam puan alarak Türkiye Birincisi oldu. Ayrıca bugün açıklanan LGS yerleştirme sonuçları ile de 2022 LGS de 500 tam puan alarak Türkiye 1.si olan 8. Sınıf öğrencisi Aslı Koçak Galatasaray Lisesi’ne yerleşti. İki sevinci bir arada yaşayan okul öğrencisi Aslı Koçak’ı ve ailesini okulda yapılan törenle tebrik etti.

LGS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI

LGS tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. 4-20 Temmuz tarihleri arasında LGS tercihleri yapıldı. Tercih sonuçları için ise gözler 25 Temmuz tarihine yani bugüne çevrilmişti. Bugün itibariyle sonuçlar açıklandı.

Toplam 376 haber.