Eğitim

Eğitim Haberleri

Yaz Kursu Etkinlikleri Sona Erdi

Menteşe Belediyesi Yaz Kursları, Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikle sona erdi. Etkinlikte kurslara katılan çocukların ortaya çıkardığı el emeği göz nuru eserler büyük ilgi gördü.

Hakemlik kursuna yoğun katılım oldu

Türkiye Boks Federasyonu ve Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan hakem adaylık kursu Milas’ta gerçekleştirildi. Türkiye Boks Merkez Hakem Kurulu Üyesi aynı zamanda Başhakem İbrahim Avcıoğlu yönetiminde programa 23 kursiyer katıldı.

YKS Ek Tercihleri Ne Zaman?

Üniversite yerleştirme sonuçları sonrası herhangi bir üniversitenin programına yerleşemeyen öğrenciler için ek tercih fırsatı sunulacak. 28 Ağustos ile 1 Eylül 2023 tarihlerinde yapılacak üniversite kayıtlarının tamamlanmasının ardından boş kontenjanlar üzerinden tercih yapılacak.

2023-2024 Yılı Eğitim Öğretim Burs Başvuruları Başladı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından karşılıksız verilen öğrenci bursları için başvurular başladı. 8 Eylül 2023 Cuma gününe kadar devam edecek başvurular için Fethiye-Seydikemer doğumlu olmak veya Fethiye ya da Seydikemer'de ikamet etmek gerekiyor.

MSKÜ Yeni Öğrencilerini Karşılıyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, yeni kayıt yaptıracak öğrencileri için karşılama töreni düzenliyor.

Muğla’da eğitim yöneticileri yeni eğitim öğretim yılı hazırlıklarını değerlendirdi

Okulların yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları ve yapılan çalışmalar Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü'nde düzenlenen Eğitim Yöneticileri Toplantısı'nda değerlendirildi.

Satranç Turnuvası kayıtları başladı

Türkiye Satranç Federasyonu Milas İlçe Temsilciliği ve Milas Belediye Spor Kulübü Derneği işbirliği ile bu yıl 14’üncüsü düzenlenecek olan Yıldırım Satranç Turnuvası'na kayıtlar başladı.

Muğla'nın LGS Şampiyonları Ödüllendirildi

4 Haziran 2023 Pazar günü Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınavda, tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan alan ve LGS 2023 Türkiye birincileri arasına girmeyi başaran Muğla'nın gururu öğrenciler, Muğla Valisi Orhan Tavlı tarafından ödüllendirildi. 

Üniversite Tercih Dönemi Yarın Sona Eriyor

17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleşen TYT, AYT, YDT oturumlarından oluşan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları 20 Temmuz tarihinde açıklanmıştı. Tercihler için listeler 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında alınıyor.

Üniversite Tercih Dönemi Başladı

17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleşen TYT, AYT, YDT oturumlarından oluşan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları 20 Temmuz tarihinde açıklanmıştı. ÖSYM takvimine göre üniversite tercihleri bugün başladı. Tercihler için listeler 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında alınacak.

YKS Tercih İşlemleri Yarın Başlıyor

Adaylar, ÖSYM tarafından hesaplanan sınav puanlarına göre YKS tercihlerini 27 Temmuz ile 8 Ağustos tarihleri arasında yapabilecek.

LGS tercih sonuçları açıklandı

LGS tercih yerleştirme sonuçları için beklenen gün. MEB LGS tercih sonuçlarını erişime açtı.

Fethiye Trafik Polisinden Kur’an Kursu Öğrencilerine Trafik Eğitimi

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği ve Toplum Destekli Büro Amirliği koordinelerinde Kur’an kursu öğrencilerine olası kazalara karşı güvenli trafik eğitimi verildi.

Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürü İlkay Şumur Oldu

Seydikemer’de doğup büyüyen, bir süre Seydikemer’de öğretmenlik ve müdür yardımcılığı görevlerini yapan eğitim camiasının başarılı ismi İlkay Şumur, Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atandı.

“Steam ile Denizleri Koruyorum” Projesi İçin Yarıştılar

DenizTemiz Derneği/ TURMEPA bu yıl “STEAM ile Denizleri Koruyorum” projesinin 8’incisini gerçekleştirdi. Projeye Muğla ve Didim’den katılan 12 öğretmen, aldıkları STEAM eğitimleri sonrasında öğrencilerle birlikte denizi ve çevreyi koruyan teknoloji odaklı projeler hazırladılar.

Okullar ne zaman açılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi'ni açıkladı. MEB takvimle birlikte okulların açılış tarihini paylaştı.

Arama Kurtarma Ekibi Eğitimlerine Devam Ediyor

Milas Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Arama Kurtarma Ekibi, farklı kurum ve derneklerle işbirliği halinde çalışmalarını sürdürürken, teorik ve pratik olarak aldıkları eğitimlerle beceri kazanmaya devam ediyor…

Birincilerin Tercihi Fethiye Oldu

Türkiye'nin dört bir yanında 4 Haziran tarihinden düzenlenen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları, 20 Haziran’da Milli Eğitim Bakanlığı’nın sitesinde açıklandı. Sınavda tüm soruları doğru işaretleyerek tam puan alan Demir Can Gürsoy, FRTTV mikrofonları aracılığıyla duygu ve düşüncelerini paylaştı. 

LGS Sonuçları Açıklandı

Türkiye'nin dört bir yanında 4 Haziran tarihinden düzenlenen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ile ilgili resmi açıklama geldi ve sonuçların açıklandığı duyuruldu.

Toplam 378 haber.