Güreşler, kayıplar ve teşekkür mesajı
Fethiye Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısı öncesinde konuşan Belediye Başkanı Alim Karaca, hem 4. Mustafa Kiremitli Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin değerlendirmesini yaptı, hem de yaşanan kayıplar nedeniyle duygusal bir konuşma gerçekleştirdi.
Fethiye Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısı, belediye meclis salonunda Belediye Başkanı Alim Karaca başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı öncesinde söz alan Başkan Karaca, hem geride kalan önemli organizasyonla ilgili değerlendirmelerde bulundu, hem de son günlerde yaşanan kayıplar nedeniyle duygusal açıklamalar yaptı.
Güreş organizasyonuna yoğun katılım ve zorlu hava şartları
Karaçulha Mahallesi’nde Fethiye Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Mustafa Kiremitli Yağlı Pehlivan Güreşleri’ni değerlendiren Karaca, zorlu hava şartlarına rağmen başarılı bir organizasyon gerçekleştirildiğini ifade etti. Sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar süren yağışın etkinliği zorlaştırdığını belirten Karaca, organizasyona katkı sunan tüm ekiplere teşekkür etti. Başkan Karaca açıklamasında, “Güzel bir güreş organizasyonunu hep birlikte geride bıraktık. Ancak hava şartları bizi gerçekten zorladı. Sabah 9’dan akşam 5-6’ya kadar yağmurun altında güreşleri takip etmek zorunda kaldık. Bu süreçte destek veren tüm çalışma arkadaşlarımıza, meclis üyelerimize, muhtarlarımıza ve esnaflarımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Güreşlerin Fethiye’nin tanıtımı ve kültürel değerlerinin gelecek nesillere aktarılması açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Karaca, organizasyonun artık geleneksel hale geldiğini söyledi. Karaca, Türkiye Güreş Federasyonu tarafından organizasyonun Gelişim Ligi’ne alındığını ve Türkiye’nin en iyi 10 güreş organizasyonu arasında gösterildiğini de belirtti.
Peş peşe gelen acı kayıplar
Konuşmasının devamında son günlerde yaşanan kayıplara değinen Başkan Karaca, Fercan Akçin’in vefatı, belediye personeli Kerem Ersoy’un kaybı ve kayınpederinin vefatı nedeniyle zor bir süreçten geçtiklerini ifade etti. Karaca, tüm bu süreçte hem çalışma arkadaşlarının, hem de vatandaşların desteklerinin kendileri için çok kıymetli olduğunu söyledi.
Yaşanan kayıplara rağmen belediye çalışmalarının aksamadan devam ettiğini vurgulayan Karaca, “Gerçekten yorucu ve zor bir haftayı geride bıraktık. Ancak hayat devam ediyor. Bizim de işleri aksatma gibi bir durumumuz yok. Ekibimizle birlikte görevimizin başındaydık” dedi. Başkan Karaca, konuşmasının sonunda hem cenaze, hem de taziye süreçlerinde kendilerini yalnız bırakmayan meclis üyelerine ve vatandaşlara teşekkür ederek; Mayıs ayı meclis toplantısına geçildi.

