GÖCEK KOYLARININ GELECEĞİ BİLİMSEL VE HUKUKSAL OLARAK ÇALIŞTAYDA ELE ALINACAK

Dünyaca ünlü Göcek koylarının korunması ve yönetilmesine ilişkin çözüm modeli, 18-19 Haziran tarihlerinde düzenlenecek, 'Fethiye Körfezi, Göcek/Dalaman Koylarının Korunması ve Yönetimi Çalıştayı'nda ele alınacak. Mapa ve şamandıra kurulum ihaleleri büyük tepki çeken Göcek koylarındaki son durumun bilim ve hukuk ışığında analiz edileceği çalıştay Türkiye'nin önde gelen deniz bilimcilerini ve hukukçularını bir araya getirecek.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye’nin Göcek Mahallesi’nde gerçekleştirilecek çalıştayın ev sahipliğini Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye Belediyesi, Dalaman Belediyesi, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi ile TÜRSAB Batı Akdeniz Bölge Temsilciliği birlikte yapacak. Çalıştay’a İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Ahmet Cevdet Yalçıner, İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yelda Aktan Turan, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Altan Lök gibi Türkiye’nin önde gelen deniz bilimcileri ve hukukçuları davet edildi. Çalıştayda Göcek koylarının geleceği bilimsel ve hukuksal olarak kapsamlı şekilde ele alınacak. Bilimsel veriler ışığında ortaya çıkarılması planlanan çözüm modelinin koylarda sürdürülebilir turizm anlayışına yol göstericilik yapması hedefleniyor.

Çalıştaya ilişkin hazırlıklar toplantıda ele alındı.GÖCEK KOYLARININ GELECEĞİ BİLİMSEL VE HUKUKSAL OLARAK ÇALIŞTAYDA ELE ALINACAK 30 Haziran 2022 tarihinde eski Göcek belediye binasında düzenlenen toplantıda, çalıştaya ilişkin son hazırlıklar masaya yatırıldı. Toplantıya, çalıştaya ev sahipliği yapacak kurum ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Toplantıda Göcek koylarına ilişkin bilimsel ve hukuksal sonuç raporunun bölgenin geleceği açısından büyük öneme sahip olduğu vurgulandı.

Başkan Çıralı, “Son sözü bilim insanları ve hukukçular söylesin”

Çalıştaya ilişkin bilgi veren FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, dünyaca ünlü Göcek koylarının korunması ve doğru yönetilmesi için gerçekleştirilen çalıştaya büyük önem atfettiklerini söyledi. Göcek koylarını, bölge turizminin geleceği ve aynı zamanda gelecek nesillere bırakılacak çok önemli bir miras olarak gördüklerini belirten Başkan Çıralı, “Bilindiği gibi ihale süreçlerine ilişkin itirazımız herkesin malumu. Koyların herkesten önce Fethiye ve Dalaman halkına ait olarak kalması gerektiğini vurguladık, bu alanlara günübirlik, charter ve balıkçı teknelerinin de girebileceği adil bir turizm anlayışı istedik. İhale süreçlerine ilişkin sevindirici haberler aldık ancak ‘Son sözü bilim insanları ve hukukçular söylesin’ dedik. Bilim ve hukuk ışığında koylarımızdaki son durumu ele alarak korunması ve yönetimine ilişkin mevcut sorunları ortadan kaldıracak bir çözüm modeli ortaya koymayı amaçlıyoruz. Çalıştayımıza önemli akademisyenler ve gazeteciler davet ettik. Verimli olmasını, Göcek koylarının geleceğine ışık tutmasını diliyor, destek veren başta belediyelerimiz olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.” dedi.     
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN