FETHİYESPOR 90 YAŞINDA 

Fethiyespor kuruluşunun 90. Yıl dönümünü kutladı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, '2024 yılında 3-4 takviye ile hedefimiz birinci lig olacak' dedi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiyespor Kulübünden Fethiye Belediye Bandosu eşliğinde Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önüne kadar yürüyüş düzenlendi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiyespor Başkanı Esat Bakırcı, teknik direktör Erhan Altın, lacivert beyazlı bir grup futbolcu ve alt yapı ve akademi sporcuları ile yöneticiler ve kulüp çalışanları katıldı.
Fethiyespor, 23 Mart 1933 tarihinde kurulmuştu. Fethiyespor kulübü sade bir törenle 90. yıl dönümünü kutladı. Fethiyespor Başkanı Esat Bakırcı törende yaptığı konuşmada “Kulübümüzün alt yapısını güçlendireceğiz. Şu anda 250 lisanslı sporcumuz ve 250 akademi sporcumuz bulunmaktadır. Bu sayıyı Fethiye’de yeni futbol sahaları yaparak 5 binlere çıkarmak hedefimiz. Ayrıca Fethiyespor’u 1.lige yükseltmek arzusundayız” dedi.
Fethiyespor Kulübü Başkanı Esat Bakırcı “Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Bu zor günleri hep beraber atlatacağımıza, hep beraber bunları başaracağımıza eminim. Elimizden geldiği kadar her bakımdan, her konuda onlara yardımcı oluyoruz, olmaya da devam edeceğiz. Hayat devam ediyor. Bu devamın bir tanesi de Fethiyespor'umuz. 90. yılını kutluyoruz. Bu bugüne kadar Fethiyespor biraz önce de herkesin bahsettiği gibi, Babadağ gibi, Akdağ gibi duruyor. Biz de bunu en iyi şekilde bu bayrağı oralara taşımaya devam edeceğiz” dedi.
Karaca, “Hedefimiz 1. Lig” Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca “Sözlerime başlamadan önce deprem bölgesinde hayatını kaybeden bütün merhumlar için Allah'tan rahmet ve şu an itibariyle hastanelerde tedavi görenlere de şifalar diliyorum. Sizler de biliyorsunuz çok zorlu bir süreçten geçiyoruz. Ama millet olmanın özelliğini göstererekten hem 81 vilayetimizdeki duyarlı vatandaşlarımız hem de Fethiye'de yaşayan bütün gönüllü vatandaşlarımızla birlikte hep beraber bu yaraları birlikte sarıyoruz. Bölgemizdeki insanlara da yardımcı olabilmek adına başta başkanım ve yönetimine de burada teşekkür etmek istiyorum. Depremin ilk gününden bu yana o bölgedeki insanlara destek oluyorlar. Değerli katılımcılar, 1933 yılından bu yana biraz önceki sunucu arkadaşımızın da söylediği gibi Babadağ gibi dimdik ayakta duran kulübümüz bundan sonra da var olmaya devam edecektir. Bizler 4 yıl önce göreve geldiğimizde değerli başkanımıza burada yönetimini oluşturup bu yönetimi hep beraber Fethiye'mizde benim buradaki belediye başkanlığım süreci boyunca yürütmemizi ve ben her konuda da belediye olarak destek olacağımızın sözünü vermiştim. Aradan 4 yıl geçti. Daha dün gibi hatırlıyorum. Ve bizler yasalar çerçevesinde Fethiyespor’umuza destek verebilmek adına gerçekten olağanüstü mücadele içerisindeyiz. Bu süreç içerisinde sadece belediye olarak değil, bizlere desteğini hiçbir zaman esirgemeyen, bölgemizdeki bütün esnaf arkadaşlarımıza, bütün bu bölgedeki iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. Lütfen altyapıya önem verelim. Altyapı olmadan olmaz. Sadece günü kurtarabilmek için takım kurmamamız lazım. Önümüzdeki süreç içerisinde A takımımızda altyapıdan yetişen bölgemizdeki değerli evlatlarımızı göreceğiz. Fethiyespor'u belli dönem sonunda da belli periyotlar dahilinde kademe kademe başarı sağlayaraktan bir üst tura çıkaracağız” dedi.
“Diğer branşlara da destek veriyoruz” Diğer spor dallarına da destek verdiklerini söyleyen Karaca, “Koyduğumuz bütün hedefleri tek tek gerçekleştirdik. 2024 yılında bu takımla birlikte yapabileceğimiz 3-4 takviyeyle birlikte Fethiye'miz ikinci ligden, birinci lige çıkacak ve o şampiyonluğu Beşkaza meydanında sizlerle birlikte hep beraber kutlayacağız. Ben tekrardan bu süreç boyunca takımımızın yanında bir gün dahi desteğini esirgemeyen başkan ve yönetim kuruluna, tüm Fethiyespor ailesine teşekkür ediyorum. Geleceği hazırlayabilmek adına burada Fethiye'mizde bütün sporseverlerle birlikte sadece futbol branşında değil, diğer branşlarda da göreceksiniz. Ülkemizde söz sahibi olacağız. İşte geçenlerde gördünüz. Bir dünya şampiyonu boksörümüz vardı. Onu bünyemize kattık. Yine bölgemizin tek başpehlivanı bizlerde, yine kürek takımını ve yelken takımını güçlendirerekten ülkenin en büyük bu bölgede aktivitelerini sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz. Kuruluş yıl dönümümüz hayırlı ve uğurlu olsun diliyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN