FETHİYE İL OLMAYA HAZIR MI?

Cumhuriyetimizin 100. yılda 100 il projesi kapsamında 19 ilçenin daha İl olabileceği açıklandı. İl olabilecek 19 ilçe arasında Fethiye'nin de yer aldığı belirtildi. FRTTV ailesi olarak mikrofonları Mahalle muhtarlarına uzattık ve 'Fethiye İl olmaya hazır mı?' sorusunu sorduk.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

MUHTARLARA SORDUK 

CANÖZÜ, “FETHİYE HER HALİYLE İL OLMAYA HAZIR”
Fethiye’nin her şeyi ile il olmaya hazır olduğunu belirten Muhtarlar Derneği Başkanı ve Karagedik Mahalle Muhtarı Niyazi Canözü, “Tabi ki Fethiye il olalı. Çünkü uzun süredir hak ediyor. Bence il olmalı. Fethiye alt yapısıyla bir turizm cenneti olması ile çoktandır bekliyoruz. Hatta ben 90’lı yıllardan yanılmıyorsam Süleyman Demirel’in Fethiye’ye geldiğinde bizlere plaka dahi verdiğini biliyoruz. Onun için bence çok geç kalınmış bir olay. Fethiye’nin bence alt yapısıyla her şeyiyle il olmaya hazır ve olmalı diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

ARICAN, “FETHİYE’NİN İL OLMASI LAZIM”
Fethiye’nin il olmaya hazır olduğunu ve artık il olması gerektiğine değinen Üzümlü Mahalle Muhtarı Erkan Arıcan, “Fethiye Muğla’nın ikinci büyük ilçesi… Muğla’ya gittiğiniz zaman görüyorsunuz. Tabi ki bunu kimseyi kötülemek amacı ile söylemiyorum. 2014’de bu Büyükşehir yasasına geçiş yasasını Sayın Osman Gürün Başkanımızda onaylamamıştı. Bu büyükşehir yasası bütün beldeleri hezeyana uğrattı. Kendi halkımızdan gelen vergiyi kendimize kullanamıyoruz. Gidip Fethiye Belediyesinde Başkana yalvarıyoruz. Köylerden hiçbir vergi alınmıyor. Köyler bütün belde ve ilçedeki mahallelerin verdiği ödediği su parası, emlak parası gibi… Bunlardan daha güzel hizmet alıyorlar bizden. Ya büyükşehir yasasının değişmesi gerekiyor ya da Fethiye’nin il olması gerekiyor. Bizlerde gerekirse köy muhtarı olalım önemli değil. Kendi yağımızda kavrulmaya hazırız. Ama il olsun. Büyükşehir yasası zaten külliyen zarar. Neden zarar Muğla, İstanbul’dan daha büyük bir coğrafik yapıya sahip. Fethiye tabi ki il olmaya hazır. Muğla’nın neyi varda ilki… Fethiye Muğla’ya bakınca ikinci ilçe ama Fethiye turizmiyle, altyapısıyla, tarımıyla, doğasıyla güzel cennet bir köşe. Fethiye’nin il olması lazım” ifadelerini kullandı.

ÇELİK, “FETHİYE’NİN YILLARDIR KANAYAN YARASI”
İl olma meselesinin Fethiye’nin kayan yarası olduğunun altını çizen Karagözler Mahalle Muhtarı Ercan Çelik, “Fethiye’nin yıllardır kanayan bir yarasıdır bu. 80’li yıllardan beri Fethiye il olacak deniliyor. Plakalar verildi. Sonuç olarak böyle bir şey gerçekleşmedi. Fethiye il olursa iyi olur. Alt yapının genel olarak hazır olduğunu düşünüyorum. Fethiye’nin il olmasında fayda görüyorum” dedi.  

OKŞAŞ, “FETHİYE’MİZE DAHA GÜZEL BİR FETHİYE YAPABİLİRİZ”
Fethiye il olursa gelirlerle Fethiye’yi daha güzel bir Fethiye yapabiliriz diyen Taşyaka Mahalle Muhtarı Tufan Okşaş, “Fethiye tabi ki il olmalı çünkü Muğla’ya gidip de iş yaptırmak artık gidip gelmek zor olmaya başladı. Zaten Fethiye büyüdü. Kendi gelirimizle burada Fethiye’mize daha güzel bir Fethiye yapabiliriz. Bu yüzden il olmalı. Gelirlerimiz başka yerlere gitmesin” şeklinde konuştu. 

ÇALIŞ, “FETHİYE’YE DAHA ÖNCE VERİLMİŞ BİR SÖZ VAR”
Fethiye için daha önceden verilmiş bir söz olduğuna değinen Tuzla Mahalle Muhtarı Bekir Çalış, “Fethiye il olmalı. Fethiye’ye daha önce verilmiş bir söz var. Muğla’ya da çok uzağız. Fethiye’nin il olmasında fayda var” ifadelerini kullandı. 

TAŞAR, ’’GÖÇÜMÜZÜ YOLDA DÜZÜCEĞİZ’’
Fethiye’nin il olmasını istediğini belirten Kesikkapı Mahallesi Muhtarı Suzan Taşar,’’ Ben Kesikkapı muhtarı olaraktan Fethiye’nin il olmasını istiyorum. Çünkü burada yaşayan vatandaşlarımız, Muğla ili çok uzak olduğu için öğrencilerimizden tutun da resmi işlerin Muğla’da yapılması durumu vatandaşlarımızı ekonomik ve zaman anlamında yordu. İnşallah Fethiye il olur, il olmasını isteriz. Şöyle bir durum daha var, Fethiye alt yapı ve yerleşim yeri olarak bunu kaldırabilir mi? Bizim beynimizde ki düşünce bu. Fakat biz kaldırabileceğini ve şehircilik planlamalarıyla birlikte daha güzel bir şekilde yapılacağına inanıyorum. Göçümüzü yolda düzücez. İnşallah bu konuda güzel adımlar atılır.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN