Fethiye'de Tekneciler Bayram Yoğunluğunu Bekliyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde beklentilerin altında başlayan turizm sezonunda gözler 9 günlük Kurban Bayramı tatiline çevrildi. Günübirlik tur teknesi işletmecileri, bayram yoğunluğunun hem rezervasyonları hem de bölge esnafını hareketlendirmesini bekliyor.

Türkiye’nin önemli turizm merkezleri arasında yer alan Fethiye’de, özellikle Ölüdeniz, Göcek Koyları ve çevresinde hizmet veren günübirlik tur tekneleri Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını sürdürürken, sektör temsilcileri sezonun şu ana kadar beklenen hareketliliğe ulaşamadığını ifade etti.

Tekne işletmecileri, ekonomik koşullar, artan ulaşım maliyetleri ve yurt dışı uçak biletlerindeki yükseliş nedeniyle sezonun sakin başladığını belirtirken, 9 günlük tatilin turizm sektörüne can suyu olmasını umut ediyor.

“Rezervasyonlarımız Bayramla Birlikte Hareketlendi”

Fethiye’de faaliyet gösteren tur teknesi işletmecileri, bayram tatilinin uzatılmasının sektör açısından önemli olduğunu belirterek, rezervasyonların özellikle sosyal medya ve online platformlar üzerinden artmaya başladığını söyledi. İşletmeci, “Bayram tatilinin 9 güne çıkarılması esnaf için önemli bir fırsat oldu. Rezervasyonlarımız internet ve sosyal medya üzerinden geliyor. Fethiye esnafı olarak sezona hazırız. Bayramla birlikte hareketliliğin artmasını bekliyoruz” dedi.

Sabah saatlerinden gün batımına kadar Fethiye koylarında hizmet verdiklerini belirten işletmeciler, özellikle ailelere yönelik günübirlik özel tekne turlarına ilginin sürdüğünü kaydetti.

“Sezon Beklediğimizden Daha Durgun Başladı”

Bazı tekne işletmecileri ise geçen yıllara göre daha sakin bir sezon başlangıcı yaşandığını ifade etti. İşletmeciler, özellikle ekonomik nedenlerin turizm hareketliliğini doğrudan etkilediğini belirtti. İşletmeci, “Şu an geçen yıllara göre daha durgun bir sezon yaşıyoruz. Ekonomik sıkıntılar ve uçak biletlerindeki artış turizmi etkiliyor. Ama Kurban Bayramı tatiliyle birlikte yoğunluk olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Rezervasyonların büyük bölümünün sosyal medya üzerinden geldiğini belirten turizmciler, günlük boşluk olması durumunda kapıdan gelen müşterileri de kabul ettiklerini ifade etti.

Fethiye Koylarına Yoğun İlgi Bekleniyor

Kurban Bayramı tatili boyunca düzenlenecek günübirlik tekne turlarında başta Kelebekler Vadisi, Ölüdeniz, Göcek Koyları ve çevredeki koyların yoğun ilgi görmesi bekleniyor.
Turizm temsilcileri, uzun süredir beklenen hareketliliğin Kurban Bayramı tatiliyle başlamasını umut ettiklerini belirterek, 9 günlük tatilin otellerden restoranlara, tekne turlarından çarşı esnafına kadar tüm sektöre olumlu yansımasını bekliyor.