Yörük Obaları Haberleri

Yörük Obaları Haberleri

Aday Saatcı’dan Mahalle Ziyaretleri

Fethiye’nin Çamköy ve Karaçulha Mahallelerine ziyaretler gerçekleştiren Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, kendisine yöneltilen asılsız iddialarla ilgili konuşurken, Fethiye bölgesinde 1500 kaçak inşaat olduğunu açıkladı ve bunları yıkacak bir babayiğidin henüz doğmadığını kaydetti.

Girginden Yörük Obaları Derneği'ne “Talimatlı Denetim” Hakkında Basın Açıklaması

AKP Muğla Milletvekili Yelda Gökcan'ın, Yörük Obaları Derneği’ni hedef alan ve Dernek Başkanı’nı istifaya çağıran açıklamaları sonrasında, Muğla Valiliği’nin emriyle Dernekler Masası yetkililerinin Yörük Obaları Derneği Başkanı’nı aradıklarını ve 26.08.2022 tarihinde denetime geleceklerini söylediklerini öğrendim. Bununla ilgili bir evrak da tebliğ edilmiş.

BAŞKAN AKCAN’DAN, MİLLETVEKİLİ GÖKCAN’IN İDDİALARINA YANIT

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, 13. Uluslararası Muğla Yörük Türkmen Toyu’nda protokol konuşmaları sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün konuşma yapmasını engellediğini iddia etmişti. Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan’dan AK Parti Milletvekili Yelda Erol Gökcan’ın, protokol konuşmaları sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün konuşma yapmasını engellediği iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

İlçe Başkan Yardımcısı Kazak, 2023’e hazırlanıyoruz

Demokrat Parti’nin il genelindeki ilçe başkanları, kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Demokrat Parti Muğla İl Başkanı İsmet Köse başkanlığında gerçekleşen toplantı, Yörük Obaları Kafe bahçesinde gerçekleştirildi. 

Başkan Gürün’den Kültür ve Tarım Ziyaretleri

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Yörük Obaları Derneği ve EGET Vakfını ziyaret ederek kültür turizmi ve tarımsal projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Muğla Yörük Obaları Derneğinden Vali Orhan Tavlı’ya Ziyaret

Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan ile beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı makamında ziyaret etti.

Milas'ta Şehitler Unutulmadı

Milas Yörük Obaları Kültür Derneği tarafından, şehitlerimiz için Yasin-i Şerif okutuldu, görevi başındaki askerlerimiz için ise dualar edildi.

Milas Yörük Obaları Kültür Derneği’nden Ziyaretler

Milas Yörük Obaları Kültür Derneği yöneticileri, Milas’ta yakın zaman içerisinde göreve başlayan kurum yöneticilerini ve Milas Kaymakamı Eren Arslan’ı ziyaret etti.

Milaslı Yörükler Sefirin Kızında

Milas sınırları içerisinde çekimleri devam eden ve televizyon ekranlarında beğeni ile takip edilen Sefirin Kızı isimli dizinin bu haftaki bölümünde Milas Yörük-Türkmen Kültür Derneği ve Muğla Yörük Obaları Derneği yer aldı. Başkan Kiriş ve ekibi Milas Yörük Kültürünün tanıtımı adına güzel bir çalışmaya imza atmış oldu.