Yolculuk Haberleri

Yolculuk Haberleri

Dolmuş Şoföründen Utanç Verici İthamlar!

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Sekreteri Mehmet Özdemir, dolmuşta yolculuk yaptığı esnada sadece yer değiştirdiği için dolmuş şoförü tarafından hakaret edildiğini iddia etti.

Kızılkaya Son Yolculuğuna Uğurlandı

Fethiye’nin sevilen simalarından birisi olan, Fethiye Kaymakamlığı’ndan emekli Mahmut Kızılkaya hayatını kaybetti. Kızılkaya, Merkez Yeni Camii’nde son yolculuğuna uğurlandı.

İpekböcekçiliği, Kadın Üreticilerin Ellerinde Yeniden Canlandı

Menteşe’de kadın üreticilerinin ellerinden kozadan ipeğe giden emek dolu yolculukta hasat zamanı başladı.

Fethiye-Rodos Feribot Seferlerine Yoğun İlgi

Fethiye’de hizmet sunan Skymarine Şirketi tarafından gerçekleştirilen Fethiye-Rodos feribot seferlerine yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisi oluyor. Sabah saatlerinde Fethiye iskelesinden hareket eden hızlı feribot ile keyifli bir yolculuk gerçekleştirilen misafirler, kısa bir yolculuğun ardından Rodos’un güzelliklerinin keyfini yaşıyor. 

Muğlaspor U-16 Takımı Türkiye Şampiyonası Yolcusu

Ermaş Muğlaspor U-16 takımının da yer alacağı Türkiye Şampiyonası 1. Etap karşılaşmaları 27-30 Nisan tarihleri arasında Aydın'da yapılacak.

TÜRKAN SAYLAN’IN YAŞ GÜNÜ KUTLANDI

Türkan Saylan’ın yaş günü, ‘Şarkılarla 80’li Yıllara Yolculuk’ adlı etkinlikle kutlandı. 

ŞARKILARLA 80’Lİ YILLARA YOLCULUK 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Fethiye Şubesi ve Fethiye Belediyesi tarafından “Şarkılarla 80’li Yıllara Yolculuk” adlı program 13 Aralık Salı günü saat 20.00’da Özer Olgun Kültür Merkezi’nde seyirciler ile buluşmaya hazırlanıyor. 

ESKİ MİLLETVEKİLİ DEMİR’İN BABASINA SON YOLCULUK

Eski Milletvekli Nurettin Demir, babasını kaybettiğini sosyal medyadan yaptığı açıklama ile duyurdu.

RESMİ GAZETE’DE YAYINLANDI! KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİ DEĞİŞTİ

Karayolları Trafik Yönetmeliği üzerinde yapılan değişiklikler neticesinde hem sürücüleri hem de toplu taşımada yolculuk eden vatandaşları ilgilendiren bazı kurallar hayatımıza girdi. Örneğin, artık minübüs, otobüs ve taksilerde tüm yolcular emniyet kemeri takmak zorunda olacak.

MSKÜ SEYDİKEMER UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU İLK MEZUNLARI VERDİ

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, ilk mezunlarını verdi. Mezuniyet töreninde konuşan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz; “Öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Hayat bundan sonra başlıyor. Çıkmış olduğunuz bu yolculukta başarılar diliyorum” dedi.

Yolculuklarda PCR testi zorunluluğu kaldırıldı

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre seyahat, toplu etkinlik, kamu ve özel işyerleri ile okullarda aşısız ve aşı süreci tamamlanmamış kişiler için getirilen negatif PCR testi zorunluluğu tamamen kaldırıldı.

Güntürk Üstün’ün, 10’uncu Şiir Kitabı Yayınlandı

Yol ve yolculuk temalarını ağırlıklı olarak işlediği özgün eserleriyle son dönem Türk Şiiri’ne yeni ve dinamik bir bakış açısı getiren şair-yazar Güntürk Üstün, onuncu şiir kitabı ile okuyucularının karşısına çıktı. Sidas Yayınları arasında çıkan “Mavilikler Birliğinin Sözcükleri” isimli şiir kitabı sizleri engin denizlerin eşsiz maviliklerine götürecek.

Fethiye’nin sevilen esnafı Emin Kıvrak son yolculuğuna uğurlandı

Fethiye’de Kalyon denizcilik sahibi Emin Kıvrak hayatını kaybetti. Emin Kıvrak’ın ani vefatı ailesi, yakınları ve sevenlerini üzüntüye boğdu.

Ölüdeniz’de deniz taksiye yoğun ilgi

Dünyaca ünlü turizm bölgesi Ölüdeniz Kumburnu Plajında hizmet veren deniz taksi, Ölüdeniz’in eşsiz ada ve koylarına yolculuk yapmak isteyenlerin tercihi oluyor. Deniz taksiyle yolculuk yapmanın bedeli ise mesafe ve saate göre 500 TL ile 1500 TL arasında değişiklik gösteriyor.

Vali Orhan Tavlı, Dünyaca Ünlü Fethiye, Göcek ve Dalaman Koylarında İncelemelerde Bulundu

Muğla Valisi Orhan Tavlı, yat turizmi ile ünlü ve mavi yolculuk tutkunlarının vazgeçilmez rotalarından biri olarak öne çıkan Fethiye ve Göcek Koylarında incelemelerde bulundu.

Bodrum Belediyesi'nden çocuklara kitap

Bodrum Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuklara hediye edilmek üzere hazırlanan "Halikarnas'a Yolculuk, Can'a Öyküler" isimli hikaye kitabı dağıtımı yapıldı. 23 Nisan gününde tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanması nedeniyle bugün kısıtlama saatlerinde sokağa çıkabilen, Bodrum Belediye Meydanı ile Umurça Parkı’ndaki çocuklara kitap dağıtımı gerçekleştirildi.

Tatilcilerin Yeni Gözdesi Vip Taşımacılık

Seyahat kısıtlamasının 1 Haziran’da kalkmasının ardından vip yolcu taşıma araçlarının işleri yüzde 400 artış gösterdi. Şehirler arası otobüsleri ve uçakları güvenilir bulmayan vatandaşlar yolculuklarını özel şoförlü vip minibüslerle yapmaya başladı. Bodrum’a gelmek isteyen tatilciler uçak ve şehirler arası otobüslerin yerine vip araçları tercih ediyor.   

Mete 'Cumhurbaşkanımıza Şehirlerarası Yolculuk Sınırlandırılması Talebimizi İlettik'

Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz gün il başkanları ile yaptığı videolu toplantıda, özel araçlarla gerçekleşen şehirlerarası yolculuğun da sınırlandırılması talebini gündeme getirdi. İl Başkanı Mete toplantıya ilişkin açıklamasında, iller arası otobüs seferlerinin valilikler izni ile yapılmasına yönelik kararını hatırlattı. 

Sığınmacıların Umut İle Ölüm Arasındaki Yolculuğu

Türkiye'nin sığınmacılara açtığı Avrupa kapılarının ardından Muğla'nın Bodrum ilçesinden de Yunan adalarına geçişler başladı. Lastik botlarla karşıya geçmeye çalışan sığınmacılar umut ile ölüm arasındaki yolculukları saniye saniye görüntülendi.