Yoktu Haberleri

Yoktu Haberleri

MHP’li Gönül “Fethiye’nin Bir 5 Yıl Daha Kaybetmeye Tahammülü Yoktur”

27. Dönem MHP Muğla Milletvekili Adayı H. Kaan Kürşat Gönül 31 Mart yerel seçimleri öncesi gelişmeleri yazılı bir açıklamada bulunarak değerlendirdi.

25 KASIM GÜNÜ’NE ÖZEL TİYATRO

Tamer Levent yönetmenliğinde “Uyandığımda Sesim Yoktu” isimli tiyatro gösterisi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Burcu Görek ve Dilara Gül’ün sergilediği oyun büyük alkış topladı.

UYSAL, “ZAMANINDA SÖYLENMEMİŞ SÖZÜN ANLAMI YOKTUR”

2022-2023 İlköğretim Haftası nedeni ile Türk Eğitim Sen Fethiye Temsilcisi Yüksel Uysal bir basın açıklaması yaptı. Türk Eğitim Sen Fethiye Temsilcisi Yüksel Uysal açıklamasında yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilere başarı dileyip, geçtiğimiz günlerde İlçe Milli Eğitimde yaşanan değişimden bahsederek okullar ile ilgili sorunlara değindi. 

BAŞKAN ÖZTÜRK'TEN İDDİALARA AÇIKLAMA GELDİ

Birçok yayın organında yayınlanan iddialara AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk'ten yanıt geldi. Başkan Öztürk, "Çıkan haberlerin aslı yoktur" dedi.

Girgin,“Temel gıdada KDV sıfırlansın”

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Süleyman Girgin TBMM Başkanlığı’na sunduğu kanun teklifi ile, temel gıda ürünlerinde KDV’nin sıfırlanmasını teklif etti. Girgin açıklamasında “Her gün artan fiyatlar can yakıyor. Gıda enflasyonu mutfaklara düşen bir ateşe dönüştü. Mutfakta bolluk yoksa, huzur yoktur. Bu fiyatlar ailelerin huzurunun karşısına çıkarılmış bir bariyer olduğu kadar insan hakkı ihlali düzeyine de gelmiştir” dedi.

Başkan Gümüş; “Sevgiyi Paylaşmak İçin Hiç Bir Engel Yoktur”

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Gümüş mesajında, “Engelli bireylerimizin Menteşe’de hiçbir engelle karşılaşmamaları için çalışıyoruz.” dedi.

Marmaris esnafı “Yetti gari” dedi

Yaklaşık 32 yıldır Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı’nı (MESO) yürüten Şükrü Ayyıldız’ın, geçen Şubat’ta istifa ederek, dönemin MESO Yönetim Kurulu tarafından Oda Başkanı seçilen oğlu Mehmet Ayyıldız’a bazı esnaf ve vatandaşlardan tepki gelmişti. Seçime giden MESO’ya aday olduğunu açıklayan Nuri Erden; “Seçim, hanedanlığı ve değişmezliği yıkan çoğulculuktur. Yetki ve takdir sandıktadır, üyelerdedir. Başkanlıkta kıdem yoktur. Başkanlar eğer etkin, faydalı, liyakatlı hizmet sergilemişse endişeye mahal yoktur. Esnaf kadirşinastır. Ancak şikayetler büyüyor, sıkıntılar çözülemiyor, liyakat göz ardı edilip hizmet ikinci plana itiliyorsa değişim zamanı gelmiştir.” dedi.

Turhan Doğu, “Türkiye’nin mültecilerle plan ve programı yoktur”

Yurt dışından Türkiye’ye gerçekleşen düzensiz göçten rahatsızlık duyup, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)e bir soru listesi yollayan genç siyasetçi Turhan Doğu, CİMER’den gelen cevapları FRT TV ile paylaştı. Turhan Doğu, “Türkiye Cumhuriyetinin mültecilerle alakalı günlük popüler söylemler dışında uzun vadeli hiçbir plan ve programı yoktur” dedi.

Marina İnşaatı İdare Mahkemesine Taşındı

Fethiye sahil bandında karayolları karşısına yapılmak istenen 300 yat kapasiteli marina inşaatına “Çevresel Etki Değerlendirmesi(ÇED)”ne gerek yoktur şeklinde ilgili bakanlık yetkililerin aldığı karara çevreci dernekler karşı çıkmıştı.

Yılmaz, Geçmişi de geleceğimizi de sahipleniyoruz

Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye Şubesi yaptığı basın açıklaması ile soykırım ifadesine tepki gösterdiler. Şube Başkanı Ümit Yılmaz, “Bizim geçmişimizde soykırım lekesi yoktur. Fikir beyan etmeden önce bilgi sahibi olmaya özen gösteren, araştırma yapan herkes bu gerçeği idrak edecektir” dedi. 

Fethiye’de 23 Nisan Çocuk Bayramına Buruk Kutlama

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101. yıldönümü, Fethiye Kaymakamlığı Atatürk Anıtı önünde korona virüs tedbirleri kapsamında düzenlenen bir törenle kutlandı. Törene sadece şiir okuyan iki öğrenci katılırken bayrak ve flama taşıyan öğrenci grubu da törende yoktu. Törenin ardından açıklamada bulunan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca “Ne yazık ki pandemi nedeniyle bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı buruk bir şekilde kutluyoruz” dedi. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya da “Geçen yıl 100. Yıl dolayısı ile coşkuyla kutlanmıştı. Meclisimizin açılışının 101. Yılını kutladık. Artık 2. Asra doğru ilerliyoruz” diye konuştu.

Başkan Karakuş, alınan karardan alakamız ve bağımız yoktur

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanarak Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) 24.06.2020 tarihli ve 2020/5-194 sayılı kararı ile onaylanmış olan il geneli yol üstü araç park yeri uygulaması yürürlüğe girdi.

56 saatlik kısıtlamada yağmur sessizliği 

Fethiye’de 56 saatlik kısıtlamanın ilk gününde yağan yağmur nedeniyle geçtiğimiz hafta en yakın marketlere alışverişe gidenlerin yoğunluğu yoktu. Kısıtlama nedeniyle cadde ve sokaklarda sessizlik hakim olurken, zaman zaman rüzgar ve yağmur etkili oldu. Vatandaşlardan alışverişe çıkanlar Kovid-19 tedbirlerine uyduklarını ifade ettiler. 

Villa cinayetinde tahliye isteği yine reddedildi

Fethiye’de villada birlikte yaşayan İngiliz uyruklu Vivien Cheryl Barnes (63) ile Hasan Tayfun Baransel’i (71) bıçakla öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan sıhhi tesisatçı Hüsnü Ö.’nün tahliye talebi yine reddedildi. Bu cinayet ile ilgisinin olmadığını söyleyen tutuklu sanık Hüsnü Ö. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada “Tahliyemi talep ediyorum. Hayatımda ilk kez mahkemeye çıkıyorum. Olayla ilgim yoktur, oldukça mağdur oldum” şeklinde konuştu.

Girgin; iktidar 1930 tarihli umumi hıfsısıhha kanunundan ibret alsın!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin TBMM’de yaptığı basın açıklamasında esnaf ve zanaatkarlar için verdiği kanun teklifini kamuoyuna sundu ve iktidarın açıkladığı destek paketini eleştirdi.  “Esnafa destek paketi esnaftan alınanın yanında devede kulaktır” diyen Girgin, “esnafın derdine derman  lacak, bir destek paketi maalesef hala açıklanamamıştır. Zaten iktidarın böyle bir paket hazırlayabilme anlayışı da yeterliliği de yoktur” diye devam etti. Girgin, verdiği kanun teklifi ile Covid-19 tedavisi gören esnaf ve sanatkâra asgari ücretin 2 katı düzeyinde,  Covid-19 Pandemisi nedeniyle işine ara vermek zorunda kalan esnafa ise asgari ücret düzeyinde gelir desteği verilmesini teklif ettiklerini söyledi.  

Etiketlere trans yağ düzenlemesi

Trans yağ etiketlerden çıkarılıyor. Yeni yönetmelik taslağına göre gıda ürünlerinde trans yağ ibaresi etikete yazılamayacak. Diyetisyen Gamze Arsal yaptığı açıklamada, “Trans yağ yoktur ibaresinin etiket bilgilerinden çıkarılması, biz bilinçli tüketiciler açısından kötü bir durum. Çünkü tüketicilere etiketlere dikkat etmesi gerektiğini ve daha az zararlı ürünleri almalarını söylerken; trans yağ yoktur ifadesi tamamen kaldırıldı” dedi.

Pandemi plajlardaki altın avcılarını da etkiledi

Fethiye'de son günlerde etkili olan yağışlı havalarla birlikte, ellerinde dedektörlerle yüzük, küpe ve bozuk para arayan vatandaşlar plaja koştu. Gün boyu ilçedeki plajlarda yazın yerli ve yabancı turistlerin düşürdüğü ziynet eşyaları ve madeni paraları arayan vatandaşlar, bu kıymetleri ekonomiye kazandırıyor. Haftada yaklaşık 2 bin TL’lik yüzük, küpe ve bozuk para bulduğunu söyleyen Cenk Akın; “Pandemi tüm dünyayı etkilediği gibi ülkemizi ve Fethiye’yi de etkiledi. Plajlarda fazla turist yoktu. Kıymetli altın ve gümüş gibi takılarla madeni para bulabiliyorum. Ancak bu yıl geçen yıllardan daha az iş oluyor” dedi.

Kayaman, “Sevgi varsa engel yoktur”

Gelecek Partisi Muğla İl Başkanı Selahattin Kayaman, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile yazılı bir açıklama yaparak, “Sevgi varsa engel yoktur” dedi.

Engelli Milli Yelkencisi Hüseyin Akbulut; "Engeli Beyinde Aşıp, İnsanlardan Uzaklaşmayalım"

Marmaris'te yaşayan, 32 yaşındaki sağlık memuru ve milli yelkenci Hüseyin Akbulut, “Engeller beyinde aşıldıktan sonra başarılamayacak hiçbir şey yoktur yeter ki insanlardan insanlıktan uzaklaşmayalım ” dedi.

Akarken'den Bakkallara Uyarı: 'Genelge Sizi Kapsamıyor'

Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken, "İşletme ruhsatında bakkal, bayi, büfe, kuruyemiş, şarküteri ve benzerleri yazan esnaf ve sanatkarlarımız bu genelge kapsamı dışında bulunup, çalışma saatlerinde herhangi bir değişiklik yoktur" dedi.

Muğla Tabip Odası Başkanı Dr. Hakkı Turan’dan Coronavirüs Açıklaması

Muğla Tabip Odası Başkanı Dr. Hakkı Turan "Muğla'da herhangi bir Corona pozitif numune sonucu yoktur. Fakat sonuçlanmamış olası vakalar vardır. Bunlardan numune alınmıştır. Sonucu çıkanlar negatiftir. Henüz sonuç bekleyen vakalar vardır. Bunlar da olacaktır. Süreç iyi bir şekilde yönetilmektedir" dedi.

Ortaca Belediyesi’nden Anlamlı Davranış

Ortaca Belediyesi başkanlık binasının ardından belediyenin ek binasına da “Millete Efendilik Yoktur, Hizmet Vardır”  ibaresi eklendi.

Korkmaz; “HDP’yle İttifak Kurup, Şehitlerimize İhanet Edenlerin Konuşma Hakları Yoktur”

MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz’ın, CHP Muğla İl Başkanı Zeybekoğlu’na cevabı sert oldu.

Muğla İl Sağlık Müdürlüğünden “Coronavirüs” Açıklaması: “İlimizde şuan itibariyle olası veya kesin coronavirüs vakası yoktur”

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Marmaris’ten, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesine coronaviris şüphesiyle gelen hastanın coronavirüs olmadığı ve standart viral pnömoni tedavisine başlandığı belirtildi.