Yetkililer Haberleri

Yetkililer Haberleri

Çamköy Kapalı Etkinlik Alanının Temeli Bugün Atılıyor

Fethiye Belediyesi, Çamköy mahallesine hareketlilik getirecek ve pek çok ihtiyacı aynı anda karşılayacak “Çamköy Kapalı Etkinlik Alanı” için temel atma töreni gerçekleştiriyor. 15 Mart 2024 Cuma günü, saat: 16.00’da gerçekleştirilecek açılış törenine Fethiye Belediye Başkanı ve CHP’nin yeni dönem Belediye Başkan adayı Alim Karaca ile belediye yetkilileri başta olmak üzere, Belediye Meclis üyeleri, CHP Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu ile bazı siyasi parti temsilcileri ve Çamköy halkının katılmaları bekleniyor.

Sloganı “Beni Unutma” Olan Fethiye Alzheimer Derneği Unutulmaktan Dert Yandı

Fethiye Belediyesi tarafından tahsisi yapılan ve gönüllüler tarafından yapımı tamamlanarak hizmete açılan Fethiye Alzheimer Derneği, unutulmaktan şikayet ediyor. Hastaların kendilerini unutmasına alışık olduklarını ama yetkililerin kendilerini unutmasından büyük rahatsızlık duyduklarını anlatan yetkililer, Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı’dan yardım istedi.

Saatcı, hastane yetkilileri ile fikir alışverişinde bulundu

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, 31 Mart seçimlerinden galibiyetle çıkıp göreve geldikleri zaman, belediye bünyesinde bir sağlık hastanesi kuracaklarını açıkladı.

MUTSO'dan kültür turizmi için ön gezi

MUTSO ev sahipliğinde Muğla’ya gelen TÜRSAB ve COOP TRR yetkilileri, kültür turizmi için rota belirlemek amacıyla ön gezi gerçekleştirdi.

Başkan Akdenizli; 'emeği geçen herkese teşekkür ederim'

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Menekşe Mahallesi’nde inşaat çalışmaları başlayan TOKİ’de incelemelerde bunulup yetkililerden bilgi aldı. Başkan Akdenizli, önümüzdeki günlerde AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz’ün katılımıyla Temel Atma Töreninin yapılacağını söyledi.

Tuğrul, ‘Yetkililerden yardım istiyoruz’

Fethiye’de yaşayan görme engelli Hüseyin Tuğrul, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle mikrofonlarımıza şikâyetlerini dile getirdi.

Üçüncü: "Savaş Altını da Etkiledi"

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların şiddetlenmesiyle beraber gram altın fiyatı da yükselmeye devam ediyor. Dün 1.670 lira seviyelerinde güne başlayan gram altın bugün itibariyle 1.725 lira seviyelerinden işlem görüyor. Basın mensuplarına konuşan kuyumcu yetkilileri, altının artmasının sebebi olarak İsrail ile Hamas arasında savaş olarak değerlendiriyor.

Sağlıkta Dönüşüm: “Hayat Kurtaran’dan Şiddet Kurbanı’na!

Türkiye’de hastane, ASM, hekim ve sağlık çalışanı sayısının halen yetersiz olması, hasta sayısının her geçen gün artış göstermesi ve buna karşılık ısrar edilen yanlış sağlık politikaları sağlık sistemini çıkmaza ve çöküşe sürüklüyor. Sağlık sistemindeki aksaklıkların nedeni olarak sağlık çalışanlarının hedef gösterilmesi, sağlıkta şiddeti doğuruyor. Birlik ve Dayanışma Sendikası, “Sağlık’ta Dönüşüm”ün sonuçlarına dikkat çekerek yetkilileri göreve çağırıyor.

Kamuoyuna ve Yetkililere Çağrımızdır!

Bugün buraya, eğitimini aldığımız ve bizim için kutsal olan mesleğimizi yaparken karşı karşıya kaldığımız ve artık tahammül edilemez noktaya gelen şiddeti kamuoyuyla paylaşmak ve yetkililere sesimizi duyurmak için toplandık. Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi ve 81 ilimizi temsil eden 56 Veteriner Hekim Odası’nın yöneticileri ve üyeleriyle birlikte eş zamanlı olarak, bütün ülkede bu basın açıklamasını kamuoyuyla paylaşmaktayız.

Kaymakam açıkladı: “Ekmek Fiyatlarında Resmi Artış Yok”

Fethiye’de 5 TL’den satılan ekmek, bazı fırınlarda ve marketlerde 7.5 TL’den satılmaya başlandı. Yetkililerden henüz zam kararı almadığı öğrenildi. 

Sezonun başlamasıyla trafik çilesi artıyor

Turizm cenneti Fethiye'de beklenen turizm sezonunun başlamasıyla birlikte trafik yoğunluğu ve otopark sıkıntısı ile boğuşan sürücüler ve iş yeri sahipleri, yetkililerden bu sorunun bir an evvel çözülmesini istiyor. 

BODRUM BELEDİYESİ’NİN YARDIM ARACINI DURDURUP MUĞLA VALİLİĞİ AFİŞİ ASTIRDILAR

Muğla Valiliği yetkilileri, Bodrum Belediyesi'nin depremzedelere gönderdiği TIR'ın önüne zorla "Muğla Valiliği" yazılı afiş astı.

KAHRAMANMARAŞ’TA İKİNCİ DEPREM: BÜYÜKLÜĞÜ 7.6!

Öğlen saatlerinde pek çok kentte hissedilen Kahramanmaraş merkezli bir deprem daha oldu. 7.6 büyüklüğündeki depremde Malatya'da aralarında AKP İl Başkanlığı'nın da olduğu çok sayıda binanın yıkıldığı öğrenildi. Adana'da da bir bina çöktü. Yetkililer hasarlı binalardan uzak durun çağrısı yaptı.

FETHİYE’DE 2022 NÜFUS OLAYLARI VERİLERİ ŞÖYLE

Yılsonunun yaklaşması ile birlikte veriler açıklanmaya başlandı. Yetkililerden alınan bilgiye göre 2021 yılında 1.729 kişi dünyaya gelirken, 128 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. 2022 yılında ise 1.582 çocuk dünyaya gözlerini açarken, 133 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

URANTAŞ BETON’DAN YERLİ ÜRETİME DESTEK

Ülkemizde son zamanlarda gelişen yerli üretim furyasına katılan Grp Pump firması, ilk iş makinesini üretti. Yerli üretime destek olan Urantaş firması ise 001 kodlu olan ilk yerli üretim makineyi satın aldı. Makineyi düzenlenen kokteyl ile tanıtan yetkililer yerli üretime desteğin devam edeceğini belirttiler.

AMATÖR KÜME MAÇINDA REZALET GÖRÜNTÜLER

Dalyan Stadı’nda oynanan Dalyanspor ile Karaçulhaspor karşılaşmasında maç içinde yaşanan olaylar silsilesi maçın gerilmesine sebep oldu. Karşılaşma sonrası Karaçulhaspor yetkilileri sosyal medya aracılığıyla ateş püskürdü.

GÖÇMENLERİN KAYITSIZ BARINMASINI SAĞLAYAN 9 ŞAHSA ADLİ KONTROL

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yasa dışı yollar ile yurtdışına kaçmak için ilçeye gelerek otellerde belgesiz konaklayan düzensiz göçmenlere ve konaklama tesisi yetkililerine yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 9 şahıs adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağı ile serbest bırakıldı.

Girginden Yörük Obaları Derneği'ne “Talimatlı Denetim” Hakkında Basın Açıklaması

AKP Muğla Milletvekili Yelda Gökcan'ın, Yörük Obaları Derneği’ni hedef alan ve Dernek Başkanı’nı istifaya çağıran açıklamaları sonrasında, Muğla Valiliği’nin emriyle Dernekler Masası yetkililerinin Yörük Obaları Derneği Başkanı’nı aradıklarını ve 26.08.2022 tarihinde denetime geleceklerini söylediklerini öğrendim. Bununla ilgili bir evrak da tebliğ edilmiş.

FTSO’DAN REKORTMEN FİRMAYA PLAKET

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye’de 2020 yılında kurumlar vergisi rekortmeni olan aynı zamanda en fazla istihdam sağlayan işletmeler arasında 3’üncü sırada yer alan ‘Doğantur Turizm, Emlak, İnşaat Taahhüt, Nakliye, Akaryakıt, LPG, Otogaz, İthalat ve İhracat, Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Doğan’a plaket verdi. Doğan ve birlikte çalıştığı tüm şirket yetkililerini tebrik eden Başkan Çıralı, “Bu vesileyle ödedikleri vergiler, sağladıkları istihdam, ihracat ve turizm girdileriyle bölge ve ülke ekonomimize değer katan, tüm FTSO üyelerine teşekkür ediyorum.” dedi.

HASTANE ÇİLESİ BİTMİYOR

Fethiye Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde dişlerini yaptırmaya giden emekli polis Bekir Doğan dişlerini yaptıramadığı için isyan etme noktasına geldiğini ifade etti. Artık intihar etmeyi düşündüğünü bile söyleyen Bekir Doğan yetkililere “Bana reva görülen bu mu?” diye sordu.

BAŞKAN OTGÖZ, SEYDİKEMER DEVLET HASTANESİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, beraberinde AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Salih Gümüş ile beraber, Seydikemer Devlet Hastanesi inşaat sahasında çalışmaları inceleyerek yetkililerden gelişmeler hakkında bilgiler aldı.

Gençlik yürüyüşü yapıldı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ,Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Gençlik Yürüyüşü büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Sahilde Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Kavşağı’nda başlayan yürüyüş Beşkaza Meydanı’nda sona erdi.

LÖSEV’DEN İFTAR YEMEĞİ

Lösev tarafından Fethiye’de bulunan lösemili çocuklara ve ailelerine iftar yemeği verildi. Barbun Restoran’da gerçekleşen iftar yemeğinden sonra Lösev yetkilileri Barbun Restoran Sahibi Nacit Çatal’a plaket verdi.

Tersaneciler destek bekliyor

Fethiye Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan ve Fethiye’de tekne imalat ve bakım onarımı yapan tersaneciler mevcut tersanenin fiziksel anlamda yetersiz olduğunu, yetkililerin bir an önce bu sorunun çözümü konusunda yardımcı olmaları gerektiğini ifade etmek adına basın açıklaması yaptılar.

Belcekız yeni yüzüyle sezona hazırlanıyor

Dünyaca ünlü Belcekız Plajı İşletmecisi Kıyı Sahil Turizm Ltd.Şti. Belcekız Plajı’nı yeni yüzüyle sezona hazırlamak için çalışmalarına başladı. Belcekız Plajı’nın Fethiye ve ülke turizmi için ne kadar önemli olduğunun farkında olduklarını ifade eden şirket yetkilileri plaja gelen misafirlerin huzurlu, mutlu ve güvenli bir şekilde tatillerini geçirmelerini sağlamak adına tüm çalışmaları yapacaklarını ve Belcekız Plajı’nı Dünya’nın adından söz ettiği bir yer haline getireceklerini ifade ettiler.

Ofspor maçı Antalya’da

Fethiyespor Teknik Direktörü Selehaddin Dinçel, Mardin deplasmanı sonrası basın açıklaması yaptı. Gündemi değerlendiren Dinçel, “. Gerek stadyum yetkilileri, gerek TFF, gerek oynayacağımız rakiplerin onayıyla gerçekleşecektir. Dün akşamüzeri itibariyle nihai karar verildi ve Ofspor maçını Antalya’da oynayacağız” dedi.

Görevde ihmali olanlara ödül gibi karar 

Muğla’da geçtiğimiz yaz aylarında çıkan ve günlerce söndürülemeyen orman yangınlarında ihmali olan yetkililer hakkında yapılan suç duyurusuna savcılık takipsizlik kararı verdi. 

Taksi Ve Dolmuş Ücretleri Zamlandı

Akaryakıta ardı ardına gelen zamlardan sonra yolcu taşımacılığı yapan esnaflar da zor durumdaydı. Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından yetkililere iletilen şehir içi ve taksi ücretlerine zam talebi karşılık buldu. Şehir içi dolmuş ücretlerine ve taksi ücretlerine zam geldi.

Seydikemer’de yol çalışmaları devam ediyor

65 Mahallesi bulunan Seydikemer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler stabilize yol ve parke çalışmalarına devam ediyor.

Mimarlar Odası’ndan kaçak yapı açıklaması

Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliği Başkanı Günay Solak Fethiye ve çevresinde bölge için büyük sorun teşkil eden kaçak yapılar ile ilgili açıklama yaptı. Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliği Binası’nda yaptığı açıklamada Solak kaçak yapıların büyük sorun olduğunu yetkililerin bir an önce bu soruna çözüm bulması gerektiğini belirtti.