Yaşlı Haberleri

Yaşlı Haberleri

Alzheimer Derneği’nde Doya Sıya Eğlendiler

Fethiye Alzheimer Derneği’nde yaşlı vatandaşları sosyalleştirmek amacıyla müzik dinletisi programı düzenlendi.

Belediye, Evde Kuaförlük Hizmeti ile Vatandaşların Takdirini Kazandı

Milas Belediyesi’nin engelli, yaşlı ve ihtiyaç sahibi bireylere yönelik Evde Kuaförlük Hizmeti başladı. Saç kesimi, el ve ayak tırnak bakımını içeren hizmet, evden çıkma imkânı olmayan hasta, yaşlı, özel gereksinimli bireyler ve dar gelirli ihtiyaç sahibi ailelere yönelik kolaylık sağlıyor.

Alzheimer Defneği’nde sağlık semineri

Prof. Dr. fikret Turan, Fethiye Alzheimer Derneği’nde yaşlılıkta kalp ve damar hastalıkları konulur bir seminer verdi. 

Alzheimer hastası yaşlı kadının cansız bedenine ulaşıldı

Seydikemer'in Gölbent Mahallesi'nde yaşayan Alzheimer hastası 80 yaşındaki Melahat Akar, Pazar günü gece saatlerinde kaybolmuştu. 2 gün süren arama çalışmaları sonrası yaşlı kadının cansız bedenine ulaşıldı.

Yaşlı Çınarlar Doyasıya Eğlendi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle 100 Yaş Evi sakinleri ile Yaş Alanlar Eğlencesi düzenledi.

Başkan Akdenizli’den 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü Mesajı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Tokat’ın Dünya Yaşlılar Günü Mesajı

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Büyükşehir Hasta ve Yaşlı Öz Bakımına Destek Olacakların Eğitim Programı Düzenledi

Muğla Büyükşehir Belediyesi “Hasta ve Yaşlı Öz Bakımına Destek Olacakların Eğitim Programı” adıyla kurs düzenledi.

Başkan Akdenizli, Esnafları Ziyaret Etti

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, esnafları ziyaret etti. Genç yaşlı herkesin ilgisiyle karşılaşan Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, “Seydikemer’imiz, halkımız için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

Söğütlü Yürek Camii Öğrencileri, Köyün Yaşlılarına Yapılan Ziyaretlere Devam Ediyor

Söğütlü Yürek Camii'nde eğitim gören öğrenciler, köylerinde yaşayan yaşlı amca ve teyzeleri ziyaret etmeye devam ediyor. Bugünkü ziyaret Mehmet Amca'ya..

Ücretsiz seyahat gelir desteği arttırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı engelli ve yaşlı vatandaşlara sağlanan ücretsiz seyahat desteğinin 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 50 artırıldığını bildirdi.

İYİ PARTİ’DEN TEKERLEKLİ SANDALYE YARDIMI

İyi Parti Yeni Mahalle temsilcisi Sabahi Gürbüz’ün girişimleriyle Yenimahalle’de yaşlı bir hastaya tekerlekli sandalye hediye edildi.

FETHİYE TAZELENME ÜNİVERSİTESİ’NDEN HIDIRELLEZ ETKİNLİĞİ

Fethiye Tazelenme Üniversitesi, Yaşat Yaşlı Arkadaşımla Topluluğu ve Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi (USLA) işbirliği ile yaş almış insanlarla birlikte Hıdırellez etkinliği düzenlendi.

YAŞLILAR FİDAN DİKTİ

Fethiye Yerel Tohumlar Derneği Başkanı Ebru Oğuzhan Yeter ve yönetimi Fethiye Huzurevi’ne ziyarette bulundu. Ziyaret sonrası Yeter ve yönetimi, yaşlılar ile fidan dikerek keyifli dakikalar yaşadı.

BAŞKAN DEMİR: ’TÜRKİYE'Yİ AVRUPA İLE KIYASLIYOR DAHA DA REZİL OLUYOR!’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Avrupa bizden daha vahim durumda" sözlerine ilişkin değerlendirmede bulundu. Erdoğan'ın alenen halkı kandırdığını belirten Başkan Demir:" İktidar halkın aklıyla oyun oynuyor" dedi.

Kursiyerlerden yaşlılara mini konser

Fethiye Halk Eğitim Merkezi kurslarında eğitim gören kursiyerler 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında Fethiye Belediyesi Huzurevi’nde kalan yaşlılara Türk Müziğimizin seçkin eserlerinden oluşan mini bir konser sundu.

ÖĞRENCİLER YAŞLILARI UNUTMADI

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yaşlı Bakım Teknikerliği Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümü Öğrencileri 18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeni ile Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi Önü’nde yaşlılar için etkinlik düzenlediler. Düzenlenen etkinlikte yaşlılar bir taraftan satranç ve tavla oynarken diğer taraftan çalan müzik eşliğinde öğrenciler ile beraber dans ettiler.

MUĞLA VALİSİ ORHAN TAVLI’NIN 18-24 MART YAŞLILARA SAYGI HAFTASI MESAJI

Muğla Valisi Orhan Tavlı, yaşlılara saygı haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Girgin’den kanun teklifi: Sözde kadroya geçirilen işçilerin zorunlu emekliliğine son verilsin

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, 696 Sayılı KHK ile kadroya geçirilen işçileri, yaşlılık ve malullük aylığı almaya hak kazandıkları tarihte, zorunlu olarak emekli eden düzenlemenin sona erdirilmesi için bir kanun teklifi verdi.

Yaşlı çiftin evi yandı

Dalaman İlçesi’ne bağlı Çöğmen Mahallesi’nde Hayrettin Muslu’ya (82) ait evde çıkan yangında ev kullanılamaz hale gelirken ev sahibi Hayrettin Muslu ve eşi Esma Muslu(78) yaralandı. Yaşlı çift olay yerine gelen ambulansta tedavi edildi.

Seydikemer’de yaşlı çift mutluluğa ‘evet’ dedi

Seydikemer Belediyesi Nikah Memurluğu tarafından 2022 yılının 16'ncı nikahı 85 yaşındaki Nevzat Çoban ve Fatma Koru çiftine kıyıldı.

Akut Fethiye ekibi bilgilendirme toplantısına katıldı

Fethiye Alzheimer Derneği başkanı Op. Dr. Mehdi Sadat, Alzheimer Derneği yönetim kurulu üyesi ve MSKÜ Fethiye Yaşlı Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi müdürü Dr. Cemil Yavuz, AKUT Fethiye Gönüllüler Derneği ekibiyle bir araya geldi. Fethiye Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda ekiple bir araya gelinerek Alzheimer hastalığı ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Engelleri Aşan Okul’dan Yaşlılara Ziyaret

Engelleri Aşan Okul olarak adından söz ettiren Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bulunan Özel Eğitim Sınıfı öğrencileri Muğla Büyükşehir Belediyesi Kısa Mola Merkezi ile beraber Muğla Büyükşehir Belediyesi 100 Yaş Evi’nde bulunan yaşlılarla bir araya geldi.

Ünlü Yazarlar Fethiye’de Söyleşide Buluştu

Fethiye Belediyesi’nin düzenlediği Likya Kültür Sanat Etkinlikleri, Ceyda Karan, Fatih Yaşlı, Berkant Gültekin’in Başkanlık Sistemi ve Yönetim Krizi söyleşisi ile devam etti.

Tazelenme Üniversitesi Şair Ve Yazarları Okurları İle Buluştu

Fethiye Tazelenme Üniversitesi yazar ve şairleri Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezinde okurları ile buluştu. Tazelenme üniversitesi öğrencilerinin ve vatandaşların katıldığı programda Dünya Yaşlılar günü kutlaması da yapıldı.

Demir: “En önemli husus bir gün hepimizin yaşlanacağıdır”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, 1 Ekim Dünya Yaşlılar günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Evi yanan vatandaşa Karaca destek oldu

Fethiye’nin Çenger Mahallesi’nde evi yanan yaşlı amcaya Fethiye Belediyesi sahip çıktı. Karayel Mevkii’nde hala nedeni belli olmayan bir sebepten dolayı çıkan yangında tek katlı ev kullanılmaz hala gelmişti.

Doğu, “Burası rast gele yol üzeri bir yer değil”

Fethiye’nin Ovacık-Hisarönü bölgesinde kontrol altına alınan yangın bölgesinde soğutma çalışmaları var incelemeler devam ediyor. Sabah saatlerine kadar bölgede olduklarını sağlanmış olan birlik ve beraberlik için teşekkür eden CHP’li Genç Siyasetçi Turhan Doğu, “Bizde arkadaşlarımız ile beraber sabah saatlerine kadar buradaydık. Tüm Fethiye halkı ve kendini Fethiyeli hisseden herkes Anadolu toprağının gerçek mayasında olan birlik beraberlik duygusu ile kadını, erkeği ve yaslısı buraya geldi” dedi.

Yaşlılara Saygı Projesi ile Bodrum’un çınarları ziyaret ediliyor

Bodrum Belediyesi, yaşlılık konusunda sosyal farkındalığı arttırmak, toplumsal dayanışmaya katkı sağlamak, toplumda yaşlı bireylere ve yaşlılığa karşı yitirilen hassasiyetlere dikkat çekmek için ‘Yaşlılara Saygı Projesi’ başlattı. Proje kapsamında Bodrum’un çınarları ziyaret ediliyor.

Babalar gününde iki kuşak biraraya geldi

Fethiye’de “Babalar Günü” nedeni ile Huzurevinde kalan yaşlılar ve Çocuk Evleri Sitesinde yaşayan çocuklar Büyük Samanlık Koyunda bir araya geldi. Gün boyu eğlenceli anların yaşandığı piknikte Çocuk Evleri Sitesinde yaşayan çocuklar, Huzurevinde yaşayan yaşlılara “Babalar Günü” hediyesi vererek günlerini kutladılar.