Yağlı Güreş Haberleri

Yağlı Güreş Haberleri

Ramazan Çatal Son Yolculuğuna Uğurlandı

12 Kasım’da düzenlenen Fethiye Yağlı Güreşleri’nde de adı verilen eski güreş şampiyonu Ramazan Çatal, 19 Aralık’ta hayata gözlerini yumdu. Çatal, bugün Hallaç Mezarlığı’nda son yolculuğuna dualarla uğurlandı.

Gürün, “Sağlık problemim bulunmuyor”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Covid-19 olduğu için yağlı güreşlere katılamadığına yönelik yapılan paylaşımlar hakkında açıklamada bulundu.

Fethiye Ramazan Çatal Yağlı Güreşlerinin kazananı belli oldu

Fethiye’de düzenlenen Fethiye Yağlı Güreşleri'nin finalinde Mustafa Batu ile İsmail Balaban karşılaştı. Rakibine sinirlenen İsmail Balaban güreşten çekildi ve başpehlivan Mustafa Batu oldu.  

Başpehlivan Balaban,"Fethiye halkı Bizleri burada yalnız bırakmadılar"

Fethiye Belediyesi Yağlı Güreşleri organizasyonu kapsamında er meydanına çıkacak olan Başpehlivan İsmail Balaban, yıllar sonra yeniden Fethiye’de yağlı güreş etkinliği düzenleyen Belediye Başkanı Alim Karaca’ya teşekkür etti. 

Başpehlivan Kara, "Seyircilere büyük coşkular yaşatacağız"

Fethiye Belediyesi Yağlı Güreşleri organizasyonu kapsamında er meydanına çıkacak olan Başpehlivan Recep Kara, 7 aylık maratonun Fethiye’de sona ereceğini belirtti. 

Yağlı Güreş Etkinliği Başladı

Fethiye Belediyesi tarafından organize edilen Fethiye Belediyesi Yağlı Güreşleri etkinliği, Karaçulha Futbol Sahası’nda gerçekleştiriliyor. 

Yunus Önder’den Doğum Gününde Anlamlı Bağış

Bu yıl 671’ncisi düzenlenen tarihi Elmalı yağlı güreşlerine Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk’ün davetlisi olarak katılan aslen Elmalı doğumlu olan tanınmış iş insanı Yunus Önder yapmış olduğu 1 milyon TL’lik bağışla güreşlere damga vurdu. 

Akdenizli, “3 gün süren şölen havasında bir organizasyondu”

Seydikemer Belediyesi tarafından bu yıl 30'uncusu düzenlenen Geleneksel Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri hakkında konuşan Başkan Akdenizli, şölen havasında bir organizasyon olduğunun altını çizerek çeşitli açıklamalarda bulundu.

Ağalık İhalesini Şaban Karaşal Kazandı

Geleneksel Seki Yağlı Pehlivan Güreşlerinde ağalık ihalesini Şaban Karaşal kazanırken, Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten’in desteklediği genç sporcu elde ettiği başarı sonucunda madalya kazandı. 

Başkan Akdenizli’den Başarılı Güreşçilere Altın

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Teşvik 2 Boyunda 1’inci olan Emre Baran ve Deste Küçük Boyda 3’üncü olan Osman Nuri Çıldan, Seydikemer’de davul zurnayla karşılandı.

Seydikemerli Güreşçiler, Kırkpınar’a Dualarla Uğurlandı

Edirne'de 7-9 Temmuz'da düzenlenecek 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne yoğun bir tempoyla hazırlanan Seydikemerli güreşçiler, Er Meydanı’na dualar eşliğinde uğurlandı. Güreşçileri uğurlayan Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli; “Yaklaşık 20 sporcumuzu Kırkpınar’a, dualı çayıra dualarla yolcu edeceğiz” dedi.

Fethiye’li Güreşçiler Hazırlıklarına Devam Ediyor

Fethiye’li güreşçiler 7-9 Temmuz arasında yapılacak olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri organizasyonu için hazırlıklarına devam ediyor.

YAĞLI GÜREŞ ETKİNLİĞİNİN 22 NİSAN 2023’TE YAPILACAĞI DUYURULDU

Cumhuriyetimizin 100’ncü yılında Fethiye Belediyesi Yağlı Güreş etkinliğine hazırlanıyor. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca organizasyonun 22 Nisan 2023’te yapılacağını duyurdu.

BAYRAM ÖNDER AKDENİZLİ ÜÇÜNCÜ KEZ GÜREŞ AĞASI OLDU

Seydikemer Belediyesi 29’uncu Geleneksel Seki Yağlı Güreşlerinde Güreş Ağalığını 1 Milyon TL bedelle iş insanı Bayram Önder Akdenizli kazandı. Bayram Önder Akdenizli böylece üst üste 3 kez Seki Yağlı Pehlivan Güreşlerinin Güreş Ağası oldu.

BAŞKAN OTGÖZ, KIRKPINAR’IN ŞAMPİYONUNA ALTIN HEDİYE ETTİ

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, 661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Deste Orta Boyda 1’inci olarak Seydikemer’a altın madalya kazandıran Seydikemer Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü sporcusu Muhammed Enes Özcan’a altın hediye etti.

ŞAMPİYONLARDAN TİCARET ODASI’NA ZİYARET

Seydikemer ve Fethiye’den Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne katılarak Minik 1 Boy ’da 2. Olan Egehan Katrancı ve Deste Orta Boy ’da 1. Olan Muhammet Enes Özcan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ettiler.

661. KIRKPINAR’DAN MUĞLA’YA 2 MADALYA

661. Kırkpınar Yağlı Güreşleri tamamlandı. Bu sene Kırkpınar Baş Pehlivanı Ankaralı Mustafa Taş’ı finalde yenen Antalyalı Cengizhan Şimşek oldu. Muğla’dan güreşlere katılan güreşçilerden Minik 1 Boy’da Egehan Katrancı 2. Deste Orta Boy’da Muhammet Enes Özcan’da 1. Oldu.

KARACA’YA KUPALARLA GELDİLER

Fethiye Belediyespor Güreşçileri Ali Yanatma ve Alpaslan Güçlü Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı ziyaret ettiler. Fethiye’nin iki değerli güreşçileri Güçlü ve Yanatma, geçtiğimiz günlerdeki yağlı güreşlerde aldıkları kupaları Karaca ile paylaştılar.

ŞAMPİYON GÜREŞÇİ KARACA’YI ZİYARET ETTİ

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Fethiyeli güreşçi Ozan Kıl, deste küçük dalında birinci olmuştu. Şampiyon sporcu Ozan Kıl, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya desteklerinden dolayı ziyaret etti.

Şampiyon Güreşçi Fethiyeli Ozan Kıl’a karşılama töreni

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Fethiyeli güreşçi Ozan Kıl, ayak boyunda şampiyon olmuştu. Şampiyon güreşçi Ozan Kıl’a Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın katılımı ile karşılama töreni düzenlendi.

Genç Güreşçi Fethiyeli Ozan Kıl Er Meydanında Şampiyon Oldu

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde yarı final müsabakaları tamamlanırken, Fethiyeli güreşçi Ozan Kıl, ayak boyunda şampiyon oldu.

Pehlivanlar antrenmanlarına son gaz devam ediyor

Fethiye Güreş İhtisas Spor Kulübü ve Seydikemer Belediyesinin pehlivanları Karaçulha Kovanlık sahasında antrenmanlarına son gaz devam ediyor. Ata sporunun yaşaması ve gelecek nesillere aktarılması için büyük çaba gösteren güreş severler, pehlivanların her zaman yanlarında olduklarını söylediler. 

Federasyon, Güreşçimize bu hakaretleri uygun bulmuyoruz

Türkiye Güreş Federasyonu Survivor yarışmacısı Başpehlivan İsmail Balaban için açıklama yaptı. Geçtiğimiz yıl Seydikemer Seki Yağlı Güreşleri finalisti Başpehlivan İsmail Balaban, Survivor 2021’de yer alıyor. Bölgemizde de oldukça sevilen bir pehlivan olan Balaban, dünyanın en zorlu yarışmalarından birisi olarak nitelendirilen Survivor'da boy gösteriyor. 

İsmail Balaban zorlu yarışmada boy gösterecek

Geçtiğimiz yıl Seydikemer Seki Yağlı Güreşleri finalisti Başpehlivan İsmail Balaban, Survivor 2021’e katılacak. Bölgemizde de oldukça sevilen bir pehlivan olan Balaban, dünyanın en zorlu yarışmalarından birisi olarak nitelendirilen Survivor’da boy gösterecek. Antalyalı olan Milli Güreşçi İsmail Balaban, Survivor’da hedefinin şampiyonluk olduğunu belirtti.