Uyarısı Haberleri

Uyarısı Haberleri

Gök gürültülü sağanak yağış etkisini gösteriyor

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, dün uyarısı yapıldığı üzere kuvvetli fırtına ve gök gürültülü sağanak yağış etkisini gösteriyor.

Fethiye'ye yağış uyarısı!

Muğla Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre, Fethiye’de bugün 15.00’tan sonra sağanak yağış bekleniliyor.

Fethiye’ye Sağanak Yağış Uyarısı

Fethiye’de Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre Pazar günü sağanak yağış bekleniliyor.

Fethiye Emniyet Müdürlüğünden Hırsızlık Uyarısı

Fethiye Emniyet Müdürlüğü, hırsızlığa karşı uyarı amacıyla vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla broşür yayınladı.

Deniz Kestanesi Uyarısı Yapıldı

Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü, denizde karşınıza çıkabilecek olan istilacı türlerden biri ve denize giren herkesin karşılaşma olasılığı yüksek olan deniz kestanesi ile ilgili uyarıda bulundu.

Eyyam-ı Bahur Yakacak! Profesörler Dışarı Çıkmayın Uyarısı Yapıyor!

Fethiye'de Arap yarımadasından gelecek ve halk arasında 'Eyyam-ı Bahur' ya da 'Cehennem Sıcakları' olarak adlandırılan sıcak dalgası gelecek günlerde etkisini göstermesi bekleniliyor.

Başkan Tokat, vatandaşları uyardı

Milas’ta bir hafta içerisinde çıkan iki yangın endişe ve korku dolu saatlerin yaşanmasına neden oldu.

Turizm Merkezlerine Yangın Uyarısı

Muğla Büyükşehir Belediyesi 9 günlük bayram tatili ve yaz sezonunun başlamasıyla birlikte il genelinde çıkabilecek orman yangınlarına karşı yerli ve yabancı turistlere Türkçe, İngilizce bilgilendirme broşürü dağıttı.

Cumhur İttifakı Başkanlarından seçmene sandık uyarısı

Cumhur İttifakı Muğla İl Başkanları, seçmenlere çağrıda bulunarak 28 Mayıs’ta sandıklara giderek oylarını kullanmalarını istediler.

RAMAZAN AYINDA BESLENME UYARISI: “RAMAZAN AYINDA NASIL BESLENİLİR?”

Ramazan Ayı'nda doğru beslenmenin önemine dikkat çeken Uzman Diyetisyen Gamze Arsal, iftar ile sahurun düzgün ve sağlıklı yapılması gerektiğinin altını çizdi.

FETHİYE İÇİN SAĞANAK VE GÖK GÜRÜLTÜLÜ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi Fethiye için sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısında bulundu. 

YAKINLARINI KAYBEDENLERE “YAS DANIŞMANLIĞI” YAPILMALI

Psikolog Ebru Özer Özkul, yakınların kaybeden depremzedelerin yaslarını sağlıklı bir şekilde yaşamaları için kendilerine “Yas Danışmanlığı” desteği verilmesi gerektiğini söyledi. Özkul, özellikle çocuklarını kaybetmiş, yas sürecinde destekten yoksun olan çiftlerin ortak anıları yok olmuş gibi hissedebilecekleri için evlik dinamiğinin olumsuz etkilenebileceği uyarısında bulundu.

CHP’Lİ ALBAN ARŞİVİ AÇTI UYARISINI HATIRLATTI 

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, 3 yıl önce depremle ilgili kurumları uyardıklarını fakat bu konuda hiçbir hazırlık yapılmadığını söyledi.

DEPREM BÖLGESİNDE BAĞIŞIKLIK ALARMI!

Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Üyesi Prof. Dr. Elif Karakoç Aydıner, İmmün yetmezliği olan hastaların, tedavileri aksamadan devam etmesi gereken özel bir grup olduğunu belirterek, bu hastaların, diğer bireylere göre enfeksiyonlara çok daha yatkın olması nedeniyle, sanitasyon ve hijyen önerilerine mümkün olan en üst seviyede dikkat etmeleri gerektiği uyarısında bulundu 

FETHİYE’DE SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLUYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan sağanak yağış uyarısı sonrası Fethiye’de şiddetli yağış etkili oluyor.

KAYMAKAM AKSOY’DAN BAYRAMDA TRAFİK YOĞUNLUĞU UYARISI!

Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, Kurban Bayramı Kutlama mesajında; bayramda artan tatilci yoğunluğuna dikkat çekerek,” sürücülerin trafik kurallarına her zamankinden daha fazla uymalarını, aşırı hız, yakın takip gibi trafik kuralı ihlallerinden kaçınmalarını, uykusuz, yorgun araç kullanmamalarını hatırlatarak, her bir trafik kuralının en az bir hayat kadar değerli” olduğunu söyledi.

BAKANLIKTAN TRAFİK KURALLARI UYARISI

İçişleri Bakanlığı vatandaşlara gönderdiği SMS ile trafik kurallara uyma çağrısı yaptı. Gönderilen SMS’te 20212 yılında trafik kazalarında ölenlerin yüzde 22’sinin yaya olduğu vurgusu yapıldı.

METE AY’DAN BAYRAM UYARISI

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, Ramazan Bayramı sebebiyle Fethiye’ye gelen ve Fethiye’de yaşayan vatandaşlara uyarılarda bulundu.

FIRTINA SEBEBİYLE TEKNE TURLARI İPTAL EDİLDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan uyarılar sebebiyle Fethiye’de tekne turları iptal edildi. Yapılan açıklamada Kıyılarda 1.5-2 metre, açıklarda ise 3.5 metreye kadar dalga uyarısı yapıldı. Olası bir fırtına sebebiyle turların tehlike arz edebileceği bildirildi.

Meteoroloji'den fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Bodrum ve Kaş arası bugün akşam saatlerinde başlayacak olan fırtınanın yarın akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

Menteşe Belediye Ekipleri Karla Mücadeleye Hazır

Menteşe Belediye ekipleri meteorolojinin hafta sonu kar yağışı uyarısı üzerine harekete geçerek, yaşanabilecek her türlü olumsuzluğa karşı tedbirlerini aldı. Yüksek kesimlere beklenen kar yağışının kent merkezinde de etkili olacağı uyarısı üzerine belediyenin ekipleri hazır olacak.

Fethiye ve çevresinde fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Muğla ve çevre iller için fırtına uyarısı yaptı.

Fırtınaya dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi fırtına uyarısı yaptı.

Sel ev su baskını uyarısı!

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Pazar(bugün) ve Pazartesi günü görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

MUTSO'dan Covid-19 Hint varyantına karşı aşı uyarısı

Muğla Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Eriş Başaran Akça ile Başkan Yardımcısı Ahmet Demiral, Covid-19 Salgınının 4’üncü ve en tehlikeli Hint Varyantı üzerine aşılama konusunda bilgilendirme amaçlı MUTSO’yu ziyaret etti.

Seydikemer’de pazar yerleri denetlendi

Seydikemer Belediyesi Zabıta ekipleri, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ve Jandarma ekipleri Seydikemer’de kurulan pazar yerlerinde  denetim gerçekleştirdi. Alınan tedbirlerin pazarcı esnafı ve vatandaşlar tarafından uygulanıp uygulanmadığı yönündeki kontrollerde, kalabalık ortamlardan kaçınılması gerektiği uyarısında bulunuldu.

Üreticilerin ve vatandaşların dikkatli olması istendi 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Antalya 4. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 24 Mart Çarşamba ve 26 Mart Cuma günleri arasında Muğla genelinde zirai don uyarısında bulunuldu. 

Fırtına uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, bu gece saatlerinden itibaren Muğla genelinde fırtına beklendiği ifade edildi.

Meteoroloji uyardı! 

Meteoroloji soğuk ve yağışlı hava uyarısında bulundu. Fethiye ve Seydikemer’i de etkileyeceği belirtilen yağışlı ve soğuk havanın Pazar gününden itibaren etkili olacağı kaydedildi. Sıcaklıkların gün güne düşeceğini belirten yetkililer, Salı gününden Cuma gününe kadar zirai dona karşı da uyarıda bulundu.

Denizlerde fırtına uyarısı!

Meteoroloji 4. Bölge müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklama ile denizlerde Bodrum ve Kaş arasında fırtına beklendiği ifade edildi.