Toplanma Haberleri

Toplanma Haberleri

Sıfır Atık Merkezi Tamamlandı

“Sıfır Atık” projesi kapsamında, kaynağında ayrı biriktirilen atıkların birbirleriyle karıştırılmadan toplanmasına yönelik altyapının geliştirilmesi ve atık yönetim sistemini daha çevreci bir hale getirmek amacıyla Fethiye Belediyesi Atık Getirme Merkezi inşaatı tamamlandı.

Başkan Çıralı, Fethiye Ve Seydikemerli Yatırımcıları Seydikemer TDİOSB’ye Başvuru Yapmaya Davet Etti

Seydikemer’in Çobanisa Mahallesi’nde yapılacak Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) Yönetim Kurulu Toplantısı, Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında yapıldı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’nın da katıldığı toplantıda, yatırım yapmakta istekli firmaların belirlenmesi amacıyla ön talep toplanması konusu görüşüldü. Alınacak ön taleplerde Fethiye ve Seydikemerli yatırımcılara öncelik verileceğini belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, başvuruların Türkiye’nin her yanından bölgeye yatırım yapmak isteyen firmalara açık olduğunu belirterek Fethiye ve Seydikemerli tüm yatırımcıları Seydikemer TDİOSB'ye başvuru yapmaya davet etti.

Medya federasyonları Mardin’de bir araya geldi

Türkiye’nin farklı bölgelerinde görev yapan medya federasyonları Kültür ve Turizm Bakanlığının destelediği “ Anadolu Basın Buluşmaları” projesi kapsamında, Mardin’de bir araya geldi.

Aday Adayları Akşam Yemeğinde Bir Araya Geldiler

AK Parti Fethiye Belediye Başkan aday adayları, Exelans Hotel&Spa Fethiye’de düzenlenen akşam yemeği programında bir araya geldiler.

Geri dönüşüm çalışmaları sürüyor

Milas Belediyesi, geri kazanılabilir atıkların diğer atıklarla karışmadan kaynağında ayrı toplanması için başlattığı çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede ilçe geneline yerleştirilen mobil atık getirme merkezinin sayısı 6’ya çıkarıldı.

Meclis yeni dönemde ne zaman toplanacak, süreç nasıl işleyecek? 

TBMM Genel Kurulu, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin kesin sonuçların Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanmasını takip eden üçüncü günde saat 14.00'te çağrısız olarak toplanacak.

FETHİYELİ VATANDAŞA SORDUK, “AFET TOPLANMA ALANLARINI BİLİYOR MUSUNUZ?” 

SED Medya, Fethiyeli vatandaşlara, “Olası bir afet durumunda toplanma alanlarının neresi olduğunu biliyor musunuz? Bunu nasıl öğreneceğinizi biliyor musunuz?” sorusunu yöneltti. Röportaja katılan halkın büyük oranda bilmediği, bu bilgiyi nereden edineceği konusunda da fikir sahibi olmadığı ortaya çıktı

MİLAS’TAKİ ACİL TOPLANMA ALANLARINI BİLİYOR MUSUNUZ?

Milas Belediyesi, gerçekleşebilecek olası bir doğal afete karşı vatandaşları acil toplanma alanları konusunda bilgilendirdi. Belediyeden yapılan bilgilendirmede, Milas genelinde vatandaşların toplanabileceği en az 70 nokta olduğu belirtilirken, vatandaşların ikamet ettiği mahalledeki toplanma alanlarına Milas Belediyesi resmi internet sitesi olan https://www.milas.bel.tr/ adresindeki “Kent Rehberi Haritası” bölümünden de ulaşabileceği ifade edildi.

FETHİYE’DE DEPREM BÖLGESİ İÇİN YARDIMLAR TOPLANMAYA DEVAM EDİLİYOR

Türkiye’de 10 ilde yıkıma neden olan depremle ilgili yardım toplama çalışması Fethiye’de devam ediyor. Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi, Ölüdeniz Belediye Hizmet Binası, Göcek Belediyesi Hizmet Binası, Karaçulha Belediye Hizmet Binası bugün saat: 19.00’a kadar, Günlükbaşı karakolu yanındaki “Kalpler Birlikte Mağazası” ise bugün gece 00.00’a kadar yardımları almaya devam edecek. 

FETHİYE’DE GÖSTERİ VE YÜRÜYÜŞ ALANLARI BELİRLENDİ

Fethiye’de 2023 yılında gösteri, yürüyüş ve toplanma ile dağılma alanları ve bunlarla ilgili afiş asılacak yerler ile alternatif güzergâhlar belirlendi.

BİTKİSEL ATIK YAĞLAR SİZDEN HEDİYE ÇEKİ BİZDEN

Fethiye Belediyesi ile Deha Biodizel Firması bitkisel atık yağların toplanmasıyla ilgili protokol imzaladı.

MUĞLA’DA LASTİĞİ PATLAYAN TIRDAN 100’E YAKIN GÖÇMEN ÇIKTI

CHP FETHİYE İLÇE BAŞKANI MEHMET DEMİR: SINIRLARIMIZ YOLGEÇEN HANI! Muğla’da Karabel Mevkii’nde lastiği patlayan bir TIR’dan 100’e yakın kaçak göçmenin çıktığını belirten CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, “Kaçak göçmenlerin, sığınmacıların toplanma merkezi olduk. Sınırlarımız bu kadar mı yolgeçen hanına döner? Acilen tedbir alınmalı” dedi.

ZİRAİ AMBALAJ ATIKLARININ BERTARAFI PROJESİ ÇEVRE DOSTU VE SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMASIYLA DİKKAT ÇEKİYOR

Muğla Valiliğinin himayelerinde Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Muğla Vakfı ve MUÇEV ortaklığında hayata geçirilen doğa dostu “Bitki Koruma Ürünleri ve Gübre Ürünleri Zirai Ambalaj Atıklarının Toplanması ve Bertaraf Projesi” ile zirai ambalaj atıklarının olumsuz etkileri bertaraf ediliyor.

Karbon yakma yağ yak

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen ‘’Karbon Yakma Yağ Yak’’ adlı bisiklet turu birçok sporsever vatandaşın katılımıyla Türk Büyükleri Anıtı toplanma noktasında başladı. Buradan başlayan tur Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin Beşkaza bölgesindeki yerleşkesinde bulunan İşletme Fakültesi’nde sona erdi.

Gösteri ve yürüyüş alanları belirlendi

Fethiye’de açık ve kapalı yer toplantı alanları ve dağılma noktaları, gösteri yürüyüş toplanma alanları ve yürüyüş güzergahları ile alternatif planı belli oldu.

Örnek ve Geleceğe Umut Projesi

Muğla Valiliğinin himayelerinde Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Muğla Vakfı ve MUÇEV ortaklığında hayata geçirilen doğa dostu “Bitki Koruma Ürünleri ve Gübre Ürünleri Zirai Ambalaj Atıklarının Toplanması ve Bertaraf Projesi” kapsamında 2021 yılında 3,6 ton zirai atık toplandı.

Yılda 50 ton zirai atık imha edilecek

Muğla İli, “Bitki Koruma Ürünleri ve Gübre Ürünleri Ambalaj Atıklarının Toplanması ve Bertaraf Projesi” örnek ve geleceğe umut projesi, Fethiye’de de uygulanmaya devam ediyor. Fethiye de dahil Muğla’nın çeşitli mahallelerine yerleştirilen zirai atık konteynerlarıyla; bitki koruma ürünü ambalaj atıkları ile gübre ambalaj atıklarının çevreye zarar vermemesi için toplanması ve yılda 50 ton atığın imha edilmesi amaçlanıyor.

Milas'ta Toplanmayan Çöpler İsyan Ettirdi

Milas’ın Damlıboğaz Mahallesi’nde toplanmayan çöpler, mahalle sakinlerini isyan ettirdi. Çöplerin toplanmamasından dolayı oluşan kötü koku ve haşereden dolayı çok ciddi sıkıntı yaşadıklarını belirten mahalle sakinleri "Biriken çöplerden yükselen kötü koku ve sinekten duramaz hale geldik. Milas Belediyesi adeta sağlığımızı hiçe sayıyor. Bari pandemi döneminde biraz daha duyarlı olsun" diyerek duruma tepki gösterdiler.

Fethiye'de Çevre Kirliliğinin Önlenmesi İçin Protokol İmzalandı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde gerçekleştirilen "Tarımsal Atıkların Toplanması ve Geri Dönüşüme Kazandırılması" projesiyle zirai ilaç ambalajı ve tarımsal atıklardan kaynaklı çevre kirliliğinin önüne geçilebilmesi için protokol imzalandı.