Temizliği Haberleri

Temizliği Haberleri

Kökten, “Sürdürülebilir Turizm İçin Geliyoruz”

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, ekibi ile birlikte Fethiye şehir merkezindeki esnafları ziyaret etti. Başkan Adayı Kökten, “Fethiye Kalesi’nin restorasyonu ve körfez temizliği ile turizme artı değer sağlayacağız” dedi.

Büyükşehir’den Bayram Öncesi Mezarlık Temizliği

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ramazan Bayramı öncesi 13 ilçede mezarlık temizlik ve bakım çalışmalarına devam ediyor. 2024 yılında 1434 mezarlık alanının 788 tanesinde temizlik ve bakım çalışması yapıldı.

Kökten, “Körfez Temizliği İçin Son Noktadayız”

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, seçim çalışmaları kapsamında Esenköy Mahallesi Bademli Mevkii’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Adayı Kökten, “Yıllardır bekleyen Fethiye Körfezi temizliği için artık son noktaya geldik” şeklinde ifadeler kullandı.

Başkan Adayı Kökten, Denizcilerin Sorunlarını Dinledi

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, kordon boyunda bulunan teknecilerin sorunlarını dinledi. Başkan Adayı Kökten, körfez temizliğinin Fethiye’nin geleceği ve turizm sektörü için büyük önem taşıdığını belirtti.

Fethiye’de Camilerin Temizliğine Başlanıldı

Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, mübarek üç aylara girilmesiyle birlikte Fethiye genelindeki tüm camilerde temizliğe başladı.

3 Bin 420 Kg. Çöp Toplandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri Gökova Körfezi’nde araç yolu olmayan koylardaki kıyı temizliğini sezonun sona ermesiyle birlikte tamamladı. Ekipler 1 Ocak 2023 tarihinden bugüne kadar 35 bin 685 kg çöp toplarken günlük 3 bin 420 kg çöpün bertaraf edilmesini sağladı.

Ördek Adası ve Kuş Cennetinde temizlik yapıldı

Fethiye’nin önemli noktalarından olan Ördek Adası ve Kuş Cennetinde temizlik yapıldı. Etkinlikte deniz kenarına atılmış, cam ve plastik şişe, poşet, alkol şişeleri, ambalaj atıkları gibi birçok çöp toplandı.

Öğrenciler'den Deniz ve Sahil Temizliği

Fethiye Büyüksamanlı Plajı’nda “Temiz Deniz Temiz Türkiye“ etkinliği kapsamında deniz dibi temizliği ve kıyı temizliği yapıldı.

Araç Yolu Olmayan Koylarda Temizlik

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri Gökova Körfezinde ve Göcek-Dalaman koylarında deniz araçlarından atık alımı gerçekleştirirken, şimdi de Gökova Körfezinde araç yolu olmayan koylarda kıyı temizliği başlatıyor.

Mavi Nefes Projesi Eğitim Otobüsü yola çıktı

DenizTemiz Derneği/ TURMEPA ve Garanti BBVA iş birliği ile başlatılan, deniz kirliliğini önlemek adına Marmara Denizi’nde atık yüzey temizliği ve bölge illerinde deniz temizliği konusunda farkındalık eğitimlerini kapsayan Mavi Nefes Projesi devam ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen törenle açılışı yapılan

Fethiye Körfezi’nin temizleme maliyeti 55 milyon Euro

Fethiye Körfezi’nin deniz dibi temizliği için Muğla Büyükşehir Belediyesi Koordinasyonunda 19 kurum temsilcisi bir araya geldi. Proje danışmanı Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Cevdet Yalçıner,  deniz dibi temizliği faaliyeti kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanlığınca bugüne kadar yapılan çalışmalara ilişkin sunum yaptı.

Bakım çalışmaları yapıldı

Ortaca Belediyesi ekipleri ilçe genelinde budama, temizlik, bakım ve çevre çalışmaları yaptı.

Okullara Yeni Dönem Öncesi Bahçe Temizliği

Menteşe Belediyesi 2023-2024 Eğitim-Öğretim dönemi öncesi okul bahçelerinde bakım ve temizlik çalışmalarına başladı.

Belediyeden Duyarlılık Çağrısı

Çevre temizliği için çalışan Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirdikleri denetimlerde Bodrum Torba Liman’da çöp konteynerlerinin çevresinde çeşitli atıklar tespit etti. 

“Deniz Dibi Temizliği Kampanyası” 9. Yılında

Bodrum Belediyesi tarafından “Denize En Çok Mavi Yakışır” sloganıyla başlatılan Deniz Dibi Temizliği Kampanyası 9. yılına Türkbükü’nde girdi.

Kanal Temizliği Etkinliği Gerçekleştirildi

26. Ortaca Tarım, Çevre ve Turizm Festivali etkinlikleri kapsamında Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesinde Kanal Temizliği etkinliği gerçekleştirildi.

Karaca: “Doğamızı Koruyalım”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, vatandaşlarına çevre temizliği konusunda yüksek hassasiyet göstermesi konusunda çağrıda bulundu.

Örnek Okul Müdürü Hacer Çetin’den Çevre Haftasında Anlamlı Etkinlik

Karaköy Ortaokulu öğrencileri 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolasıyla Karadere Plajında çevre temizliği yaptı. Karaköy Ortaokulu Müdürü Hacer Çetin ve öğretmenler öncülüğünde yapılan plaj temizliğinde öğrencilere çevre temizliği bilinci aşılandı.

Deniz dibinden çıkan çöpler sergileniyor 

Fethiye’de geçtiğimiz dönemlerde gerçekleştirilen deniz dibi temizliği çalışmaları esnasında çıkan çöpler, DenizTemiz Derneği/ TURMEPA Fethiye Kıyı ve Deniz İnceleme Merkezi’nde sergileniyor.

Ördek Adası’nda çevre temizliği yapıldı

Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Ördek Adası’nda çevre temizliği etkinliği yapıldı.

Koy temizliği için bir araya geldiler

Fethiye Temiz Kalsın Derneği ve Keep Fethiye Clean tarafından organize edilen programda koy temizliği yapıldı.

KOM ekipleri bayram temizliği yaptı

Marmaris'te KOM ekipleri bayram temizliği yaptı

Fethiye’de Camiler Ramazan Bayramı’na hazırlanıyor

Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Ramazan Bayramı öncesinde tüm camilerde temizlik çalışması yapıyor.

DÜNYA BALIKÇILIK GÜNÜ'NDE 30 BİN YAVRU ÇUPRA DENİZLE BULUŞTU

Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 'Dünya Balıkçılık Günü' kapsamında Büyük Samanlık Koyu'nda bir program düzenlendi. Düzenlenen programda çevre ve deniz temizliği yapıldı. Akabinde 30 bin yavru çupra denizle buluşturuldu.

BÜYÜK SAMANLIK’DA FARKINDALIK TEMİZLİĞİ

Fethiye Büyük Samanlık Koyu Çalışanları tarafından çevre bilincini arttırmak amacıyla koy çevresinde temizlik yapıldı.

SICAK HAVALARDA YANGINA DİKKAT

Havaların ısınmasıyla birlikte yangın riski de arttı. Konuya ilişkin olarak Fethiye Kaymakamlığı hem sosyal medya üzerinden hem de hoparlörler ile anonslar yaparak vatandaşları uyardı. Yapılan anonslarda yangına karşı mangal, anız, bahçe temizliği vb. hiçbir suretle orman yangınları açısından risk teşkil edecek ateş yakılmaması istendi.

KAYMAKAM BALCI’DAN ÇEVRE TEMİZLİĞİ

Fethiye Kaymakamı Alper Balcı’nın öncülüğünde, Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, AKUT, MAG ve çevre gönüllüleri Son Çöp Bükücüler ve Keep Fethiye Clean gruplarının katılımıyla 6 Temmuz sabah 6.00' da Help Beach civarı ormanlık alanlar ve yollarda temizlik faaliyeti gerçekleştirildi. 1,5 saat süren etkinlikte yaklaşık 1,5 ton atık toplandı.

MÜZİKLE ÇEVRE SEVGİSİNİ ANLATTILAR

Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Fethiye Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte Fethiye Hüseyin Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu Öğrencileri kurdukları orkestra ile çalıp söyleyerek çevre temizliği konusunda farkındalık yaratmaya çalıştılar.

KAYMAKAM BALCI, KÜÇÜK SAMANLIK KOYUNDA ÇEVRE TEMİZLİĞİ YAPTI

Keep Fethiye Clean/Fethiye’yi Temiz Tut Derneği ve Son Çöp Bükücüler Grubu organizasyonunda, Fethiye Kaymakamı Alper Balcı ve Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin katkılarıyla Küçük Samanlık Koyunda çevre temizliği gerçekleştirildi.

CAMİLERDE BAYRAM TEMİZLİĞİ

Menteşe Belediyesi, Ramazan Bayramına sayılı günler kala camilerde temizlik uygulamasına hız verdi.