Tabiat Haberleri

Tabiat Haberleri

Kumburnu Plajı’nda Ziyaretçi Sayısını Dengelemek İçin Hizmet Bedeli Alınmaya Başlandı

Fethiye’nin dünyaca ünlü Ölüdeniz, Kumburnu Plajı’nın yaya girişi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi raporuna göre ziyaretçi sayısını azaltmak ve bölgeyi korumak için milli park ve tabiat parklarında olduğu gibi saha hizmet bedeli alınmaya başlandı.

Down Sendromlu Milli Yüzücüler Cenk ve Gökhan Ölüdeniz'de Yüzdüler

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Fethiye Sporfest’in Ölüdeniz Open Water yarışmaları Ölüdeniz’de Kumburnu Tabiat Parkı’nda gerçekleştirildi.

TABİAT KADINLARI 2023 YILININ İLK YÜRÜYÜŞÜNÜ YAPTI

Fethiye Tabiat Kadınları Yürüyüş Grubu yeni yılın ilk yürüyüş etkinliğini bahar havasında gerçekleştirdi.

GİRGİN, “KÖYCEĞİZ’DEKİ SIĞLA AĞAÇLARI RANTA KURBAN GİTMESİN!”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, sadece Türkiye için değil Dünya için de genetik miras olan Köyceğiz ilçesindeki sığla ağaçlarının bulunduğu alanların Milli Park ya da Tabiat Parkı olması gerekliliğini TBMM gündemine taşıdı.

TABİAT KADINLARI’NDAN CUMHURİYET BAYRAMI YÜRÜYÜŞÜ

Fethiye Tabiat Kadınları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için yürüdüler.

FETHİYE TABİAT KADINLARI’NDAN DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

Dünyanın İlk Kadın Doğa Yürüyüşü Grubu olan Fethiye Tabiat Kadınları tarafından doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.

2021 Yılında 67 kaçak yapı mühürlendi

2021 yılında Muğla İl jandarma Komutanlığı tarafından yürütülmekte olan İmar Kanunu ile Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanunu ile mücadele kapsamında Fethiye İlçesi Kayaköy ve Karakeçiler Mahalleleri’nde inşaat faaliyetleri ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan denetimlerde yasal mevzuata aykırılığı tespit edilen 67 yapı Fethiye Belediyesi tarafından mühürlendi.

"Emel" ve "Muhsine” takip cihazı ile denize bırakıldı

Fethiye’de Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde (DEKAMER) tedavisi tamamlanan 2 caretta caretta suya bırakıldı.

Ölüdeniz Kumburnu Plajı’na Başkanlardan “Hayırlı Olsun” Ziyareti

Türkiye'nin tanıtımında ön planda olan Ölüdeniz Kumburnu Tabiat Parkı Plajı işletmecisi Ahmet Şavkın’a başkanlardan “hayırlı olsun” ziyareti gerçekleşti.

Ölüdeniz Kumburnu Plajı baştan aşağıya yenilendi

Türkiye'nin tanıtımında kapak fotoğrafı olan Ölüdeniz Kumburnu Tabiat Parkı Plajı, 5 yıldızlı plajlar gibi  hizmet veriyor. Ülkemizin tüm tanıtımlarında ilk sırada yer alan Ölüdeniz Kumburnu Plajı bu yıl çehresini tamamen değiştirerek, dünyanın en gözde plajları ile yarışır hale geldi. Bu sezon görünümünü baştan aşağıya yenileyen Kumburnu Tabiat Parkı Plajında şezlong ve şemsiye kullanmak istemeyenler için özel bir bölümde ayrıldı. Kumburnu tabiat parkı plajında güvenliğe büyük önem verilirken, cankurtaranlarda nöbete başladı. Kano ve Deniz Bisikletinin yanı sıra su sporlarının da rağbet gördüğü plajdan tatilciler çok mutlu. 

Ölüdeniz’in dibi tertemiz

Turizm sezonuna girilirken 'Sıfır Atık' projesi kapsamında Ölüdeniz'de deniz dip temizliği gerçekleştirildi. Muğla Çevre Vakfı (MUÇEV) tarafından Ölüdeniz Belcekız Plajı ve Kumburnu Tabiat Parkı Plajında değişik noktalarda dalış yapan 3 dalgıç, deniz dibi temizliği etkinliğine katıldı. Dalgıçlar, yaklaşık 2 saat boyunca deniz dibinde atık ararken fazla bir atık çıkmaması büyük dikkat çekti. Deniz dibinden az sayıda bira ve pet şişeler ile eskimiş halatlar çıkartılırken 'Ölüdeniz'e Mavi Yakışır' sloganıyla dalış yapan dalgıçlar “deniz dibi harika ve temiz. Ufak tefek şişe ve çöpler vardı onları da çıkardık” ifadelerini kullandılar.

Tlos Antik Kenti  İçin Destek Protokolü İmzalandı

Kültür ve Tabiat Varlıklarını koruma ve tarihi değerleri yaşatabilmek adına Muğla Valiliği Başkanlığında yetkili kurum ve kişiler arasında destek protokolü imzalandı. İmzalanan protokol Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu yönetmelik ve esaslarına dayalı şekilde hazırlanmıştır.

İztuzu Plajı İçin Çekinceler En Üst Makamda

İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu (İKUP) sözcüsü Murat Demirci, Dalyan İztuzu plajına yapılması planlanan deniz kaplumbağaları hastanesi projesindeki çekincelerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkililerine ilettiğini açıkladı.