Sorunu Haberleri

Sorunu Haberleri

Akdenizli; “Her Mahallemizde MUSKİ Sorunu Karşımıza Çıktı”

Seydikemer’i adım adım dolaşarak seçim çalışmalarına devam eden Seydikemer Belediye Başkanı ve aynı zamanda Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli; “Bugüne kadar 65 mahallemizin 60’ında toplantı yaptık. 59 mahallemizde MUSKİ sorunu hep karşımıza çıktı. Muğla’nın 13 ilçesiyle eşit su bedeli ödemek zorunda değiliz. Biz bunu hak etmiyoruz!” dedi.

Akdenizli, Seydiler Ve Ortaköylü Vatandaşlarla Buluştu

Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, seçim çalışmaları kapsamında Seydiler ve Ortaköy Mahallesi’nde vatandaşlar ile buluştu. Vatandaşların taleplerini dinleyen Akdenizli, Seydiler’de İmar sorunu önümüzdeki 5 yıllık süreçte çözeceklerini kaydetti. Ortaköy’de vatandaşların su faturasının yüksekliğinden yakınması üzerine Akdenizli; “31 Mart’ta inşallah Muğla Büyükşehir’i AK Parti Belediyeciliği buluşturursak, suyun fiyatlarını aşağıya indireceğimizin, Bodrum’la aynı paraya su içmeyeceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

Kökten, “Her Mahallemizde İmar Sorunu Var”

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, seçim çalışmaları kapsamında Kayaköy Mahallesi’ni ziyaret etti. Başkan Adayı Kökten, mahalle sakinlerinden bölgenin sorunları hakkında bilgiler aldı.

Başkan Adayı Kökten, Taksi Duraklarını Ziyaret Etti

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, seçim çalışmaları kapsamında Fethiye’de hizmet sunan taksi duraklarını ziyaret etti. Başkan Adayı Kökten, “İçinde bulunduğumuz süreçte Fethiye’miz için canla başla çalışacağız. Trafik ve otopark sorununu, hep birlikte kökten çözeceğiz” dedi.

Saatcı, “Fethiye’nin Temel Sorunu Otopark”

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı ve beraberindeki heyet, Fethiye’de hizmet sunan taksi duraklarını ziyaret ettiler. Başkan Adayı Saatcı, “Fethiye’nin temel sorunu otopark” şeklinde ifadeler kullandı.

Menteşe 3. Etap Yurt projesinin ihalesi yapılıyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde eğitim ve öğretim gören öğrencilerin yurt sorununun çözümü için MSKÜ Tıp Fakültesi üst bölümünde iki etabı tamamlanan kız ve erkek Turgutreis Öğrenci yurdunun 3. etabının ihalesi için protokol imzalandı.

Bağımsız Emekliler Sendikası Üyelerinden Kaynaşma Kahvaltısı

Bağımsız Emekliler Sendikası Muğla Şubesi, Fethiye Çilek Fırını’nda üyeleri için kaynaşma kahvaltısı düzenledi. Bağımsız Emekliler Sendikası Muğla İl Başkanı Fahri Eryılmaz, günümüzdeki emeklilerin sorunu ile Bağımsız Emekliler Sendikası’nın amaçları hakkında mikrofonlarımıza açıklamalarda bulundu.

Bozburun Yarımadası köylerinin su sorunu çözüldü

Marmaris’in İçmeler Beldesi mahallesi ile Turunç Beldesi mahallesi arasındaki yol, Bozburun Yarımadası köylerine su götürme inşaatının başlamasından dolayı, 2 Aralık Cumartesi günü, yaklaşık 1 ay süreliğine trafiğe kapatılacak.

Yalıkavak Ve Umurca’nın Üst Kotlarındaki Su Sorunu Çözülüyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum’da ortaya çıkan su ihtiyacını karşılamak için başlattığı farklı projelere ara vermeden devam ediyor. Ekipler son olarak Yalıkavak ve Umurca Mahallelerinin üst kotlarında yaşanan su sorunlarını gidermek için ilave kaynak bulurken bu suyu sisteme dahil ediyor.

Baki Ülgen; “Su tasarrufu artık Bodrum için zorunlu hale geldi”

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen Bodrum’da yaşanan su sorunu ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Tersane'de Trafik Sorunu Devam Ediyor

Fethiye'de yıllardır devam eden tersane sorunu çözülemiyor. Turizm sezonunun devam etmesiyle yerli ve yabancı vatandaşlar denize gitmek için tersanenin bulunduğu yol kullanılıyor. Fakat kimi zamanlar teknelerin denize indirilmesinden ötürü yol saatlerde trafiğe kapalı kalabiliyor.

Muğla’da Su Kaynakları Azaldı

MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, Muğla’ya düşen yağışların azaldığını, yeraltı su kaynaklarının geçtiğimiz yıllara oranla gittikçe düştüğünü ve baraj doluluk oranlarının kritik seviyede olduğunu belirterek su tasarrufu yapılmasına vurgu yaptı. Ülgen ayrıca Bodrum’da DSİ hatlarından kaynaklı ortaya çıkan su sorunu hakkında açıklamalar yaptı.

Çalışmaların Yüzde 85’i tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde altyapıyı güçlendirmek ve altyapı hizmetlerinden yararlanma oranını arttırmak için çalışmalarına devam ediyor. Son olarak atık su sorunun ortadan kaldırmak ve atık suyun dönüşümünü sağlamak amacıyla Menteşe Düğerek Mahallesi’nde kanalizasyon projesi başlattı.

Âşıklar Tepesi’nin En Büyük Sorunu Çöpler

Manzarasıyla büyüleyen Fethiye'de ki birçok vatandaşın buluşma noktası olan Âşıklar Tepesi, çevre kirliliği ile dikkat çekiyor.

Kayaköy Karanlığa Teslim Oldu

Tarihi ve doğal güzellikleriyle tatilcilerin gözdesi Kayaköy'de elektrik sorunu büyüyerek devam ediyor.

ADM’den Muğla hakkında açıklama

Muğla’da yaşanan elektrik sorunuyla ilgili ADM Elektrik Kurumsal İletişim Müdürlüğü tarafından basın açıklaması yapıldı.

Fethiye’ye 20 Bin Kişilik Ek İçme Suyu Çalışması

Muğla Büyükşehir Belediyesi, nüfus artışı nedeniyle içme suyu sorunu yaşayan Taşyaka, Patlangıç ve Pazaryeri Mahalleri için ek içme suyu kaynağı buldu. Ekipler 24 saat boyunca aralıksız çalışarak 12 bin kişiye yetecek miktarda suyu sisteme dahil ederken ikinci etapta 8 bin kişiye yetecek ek kaynağı sisteme dahil edecek.

Başkan Gürün’e Teşekkür Ziyareti

Datça Betçe bölgesine kazandırılan içme suyu projesi ile su sorunu giderilen 5 mahallenin muhtarı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret ederek teşekkür etti.

Binali Yıldırım kalp krizi geçirdi

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın kalp krizi geçirip anjiyo oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yıldırım’ın önemli bir sağlık sorununun olmadığını belirtti.

Kaymakam Karaman, “Hanutçuluk konusunda mücadele edeceğiz”

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, tüm turistik merkezlerin ortak sorunu olan hanutçuluk konusunda bu yılda kesin kararlılıkla mücadele edildiğini belirtti. İş yeri sahiplerini ve çalışanlarını uyaran Kaymakam Karaman, “Hanutçuluktan ceza yiyen esnaf kesin cezayı yiyecektir” diye konuştu.

Tersane’de Trafik Çilesi Bitmiyor

Fethiye'de yıllardır devam eden tersane sorunu çözülemiyor.Turizm sezonunun açılmasının ardından yerli ve yabancı vatandaşlar denize gitmek için tersanenin bulunduğu yol kullanılıyor. Fakat kimi zamanlar teknelerin denize indirilmesinden ötürü yol saatlerde trafiğe kapalı kalabiliyor.

Sezonun başlamasıyla trafik çilesi artıyor

Turizm cenneti Fethiye'de beklenen turizm sezonunun başlamasıyla birlikte trafik yoğunluğu ve otopark sıkıntısı ile boğuşan sürücüler ve iş yeri sahipleri, yetkililerden bu sorunun bir an evvel çözülmesini istiyor. 

Görgül: “Optik Mağazalar Haricinde Güneş Gözlüğü Almayın!”

Sahte güneş gözlükleri; ciltte birçok sağlık sorununa sebep olurken, göz içinse kuru göz, konjonktiva, retina ve albinizm rahatsızlıklarına yol açabiliyor.

Ölüdeniz ’in sorunları konuşuldu

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten öncülüğünde Ölüdeniz’in sorunları hakkında istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Aday adayı Tilkici trafik sorununa dikkat çekti  

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 28. Dönem Muğla Milletvekili Aday Adayı Av. Aydın Tilkici, sektör temsilcilerinin sorunlarını ve taleplerini dinlemeye devam ediyor. Aday Adayı Tilkici, bu kapsamda Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası’nı ziyaret etti. 

“YATAĞAN TERMİK SANTRALİ BİR HALK SAĞLIĞI SORUNUDUR.”

CHP Muğla Milletvekili Aday Adayı Uzm. Dr. Mehmet Dikmen, uzun yıllar bölgenin en önemli sorunlarından biri olan ve özelleştirilmesi son derece yanlış bulunan Yatağan Termik Santrali ile ilgili çarpıcı bir tespitte bulundu:

KİPER, “KAPILARIMIZ HERKESE AÇIK”

Fethiye Ekolojik Yaşam Derneği Başkanı, Biyolog Ulaş Kiper, “Sorunumuz şu, buraya gelen insan göçü dalgası, Fethiye’ye sürekli kendi malıymış gibi davranıyor. Oysa burası bizim ortak yaşam alanımız, tüm canlılarla beraber paylaşıyoruz. Velhasıl deniz sadece bize ait değil, balıklara, orfoza, Caretta’lara ve tabii ki Akdeniz fokuna ait, bunu hatırlatmak istiyorum” dedi  Fethiye Ekolojik Yaşam Derneği Başkanı, Biyolog Ulaş Kiper, derneğin yürüttüğü faaliyetleri ve Fethiye’nin ekolojik yaşamını SED Medya’ya anlattı

GİRGİN: EYT’DE EKSİK KALANLARI BİZ TAMAMLAYACAĞIZ

Bu hafta TBMM Genel Kurulu’nda EYT yasası görüşüldü ve kabul edildi. “EYT sorununun bütün emeklilik sistemini hakkaniyetli bir yapıya dönüştürecek şekilde çözümü ilk seçimden sonra Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında olacaktır. EYT’de eksik kalanları biz tamamlayacağız” diyen CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Genel Kurul’da yaptığı konuşmada şunları söyledi:

DÜZENSİZ PARK SORUNU BİTMİYOR

Fethiye'de turizm sezonunun bitip kış mevsimi yaşanmasına rağmen şehir trafiği ise çeşitli bölgelerde yapılan çift sıra ve düzensiz parklardan ötürü zaman zaman kitlendiği FRT TV kameralarına yansıdı.

CHP’Lİ VEKİLLERDEN FTSO’YA ZİYARET

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı (FTSO) ziyaret eden CHP Muğla milletvekilleri Mürsel Alban ve Burak Erbay, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ve yeni FTSO yönetimine başarı dileklerini iletti. Ziyarette kaçak yapılaşma, imar sorunu, koyların korunması ve ekonomiyle ilgili sorunlar hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.