Sertifika Haberleri

Sertifika Haberleri

Menteşe Mutfak Atölyesi’nde Bin 640 Kişiye Eğitim Verildi

Menteşe Belediyesi tarafından kentin mutfak kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için Muğla Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği işbirliğinde açılan Menteşe Mutfak Atölyesinde 1.600 kursiyer sertifikaya kavuştu. Pastacılık, geleneksel Türk mutfağı ve aşçılık eğitimlerini tamamlayan kursiyerler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tanınan sertifikalar ile otel, pastane ve resmi kurumlarda iş bulma imkânına kavuşurken, Erasmus kapsamında Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen 205 gastronomi bölümü öğrenciye geleneksel Muğla Mutfağı eğitimi verildi.

27 Vatandaşa Evde Bakım Sertifikası Verildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen evde bakım kurslarını tamamlayan vatandaşlara sertifikaları verildi.

Başkan Gürün: 'Gönüllü İtfaiyecilerimizi Kutluyorum'

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından gönüllü itfaiyecilik kapsamında düzenlenen eğitimden faydalan 39’u kadın, 36’sı erkek toplam 75 kişi düzenlenen törenle Gönüllü İtfaiyeci Sertifikalarını aldı.

Rusça Dil Kursuna Katılan 12 Kişi Sertifika Aldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) üyelerden gelen yoğun talep üzerine başlattığı ve ücretinin yüzde 30’unu karşıladığı başlangıç seviye Rusça Dil Kursu’nu başarıyla tamamlayan 12 kursiyer törenle sertifikalarını aldı.

Nursel Özdemir Kurumları’nda Yılsonu Coşkusu 

Fethiye’de eğitim alanında hizmet sunan ve başarılı çalışmaları ile adından söz ettiren Nursel Özdemir Kurumları’nda yılsonu coşkusu yaşandı. Düzenlenen program renkli görüntülere sahne olurken, eğitim kurumlarında öğrenim gören özel gereksinimli öğrencilere sertifikaları törenle takdim edildi. 

63 Öğrenciye Afet Gönüllüsü Eğitimi Verildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) proje okulu Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik düzenlediği ‘Okulda Afete Hazır Gençler’ eğitimini başarı ile tamamlayan 63 öğrenci düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Devletimiz arıcımızın yanında

Arıcılığın Başkenti Muğla’da Muğla Valiliği himayesinde başlatılan Muğla Apiterapik Arıcılık Ürünleri Ar-Ge İnovasyon ve İşleme Merkezi projesi kapsamında verilen nitelikli Arı ürünlerinin üretilmesi ve lider arıcılık eğitimlerinde başarılı olanlara sertifikaları Muğla Valisi Orhan Tavlı tarafından verildi.

Kapanış toplantısı ve sertifika töreni gerçekleştirildi

2022-1-LT01-KA122-SCH-000075425 Erasmus+ Projesi kapsamında Fethiye Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iş birliğinde Türk eğitim sistemini tanıyan Litvanya Kedainiai Mesleki Eğitim Merkezi öğretmenleri faaliyetlerini sonlandırdı. 

Karaca MAG’ın yeni gönüllülerine sertifikalarını takdim etti

Toplumda afet duyarlılığının gelişmesi, afet öncesinde hazırlıklı olunması ve olası afetlerde meydana gelen olaylarda arama kurtarma çalışmalarına katılması için kurulan Mahalle Afet Gönüllüleri ve Acil Müdahale Fethiye ekibinin (MAG) yeni gönüllüleri, düzenlenen yemin töreninin ardından sertifikalarını aldılar.

FETHİYE BELEDİYESİ’NİN OKÇULUK KURSLARI SONA ERDİ

Fethiye Belediyesi tarafından gençler için düzenlenen kış dönemi modern okçuluk kursları sona erdi. Türkiye Okçuluk Federasyonu’nun sertifikalı antrenörlerinden Kartal Cenk Taş tarafından ücretsiz olarak verilen kurslara 50 kadar kursiyer katıldı.

KAYMAKAM BALCI TARAFINDAN SERTİFİKA TÖRENİ YAPILDI

Fethiye Kaymakamlığı bünyesinde ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan, proje yazma ve yürütme konusunda istekli olan personellere yönelik hazırlanan 2 gün 16 saatlik “Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi” tamamlandı.

MUTSO’NUN BAŞARISI…

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Akreditasyon Sertifika Töreni, TOBB konferans salonunda gerçekleşti. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası yapılan denetleme sonrasında, TOBB’a bağlı 181 Ticaret ve Sanayi Odası arasında Türkiye 3’ncüsü oldu.

KATILIMCILAR TARIM KAMPI’NDAN MEMNUN AYRILIYOR

Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından bu yıl 2.’si düzenlenen “Garaova Gençlik Tarım Kampı” 2022 yılının 3. dönem katılımcıları sertifikalarını alarak kamptan memnun ayrıldı.

FTSO’NUN İLK YARDIM EĞİTİMİNE KATILAN 26 KİŞİ SERTİFİKA ALDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından düzenlenen ‘İlk Yardım Eğitimi’ne katılarak düzenlenen sınavda başarılı olan 26 kişi, 3 yıl geçerli ‘İlk Yardımcı Sertifikası’ almaya hak kazandı.

AFET GÖNÜLLÜLERİNE SERTİFİKALARI VERİLDİ

Fethiye Belediyesi ve Fethiye Mahalle Afet Gönüllüleri işbirliğinde gerçekleştirilen afet bilinçlendirme eğitimleri devam ediyor. Bu kapsamda Mahalle Afet Gönüllüleri ekiplerince 36 Saatlik Hafif Arama Kurtarma eğitimlerinin tamamlanmasının ardından, Fethiye Belediyesi Jeoloji Mühendisi Serhat Karagöz tarafından gönüllülere sertifika takdim edildi.

Pastacılık kursuna katılan kadın kursiyerlere sertifikaları verildi

Menteşe Belediyesi Mutfak Kültürü Atölyesi’nde pastacılık kursuna katılan kadın kursiyerlere sertifikaları verildi. Muğla Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği Başkanı Şef Timur Kocabıçak ve ekibi tarafından ücretsiz olarak verilen pastacılık kursunu tamamlayan 15 kadın kursiyer düzenlenen tören ile belgelerini aldı. Kursu tamamlayarak belge almaya hak kazanan kadınlar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tanınan sertifikalarıyla turistik işletmelerde ve kuruluşlarda iş bulma imkânına sahip olacak.

Fethiye Belediyesinin Okçuluk Kursları Sona Erdi

Fethiye Belediyesi tarafından gençler için düzenlenen modern okçuluk kursları sona erdi. Türkiye Okçuluk Federasyonu'nun sertifikalı antrenörlerinden Kartal Cenk Taş tarafından ücretsiz olarak verilen kurslara 60 öğrenci katıldı.

Muhtarlara sertifikaları verildi

Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, Fethiye’ye bağlı mahallelerin muhtarlarına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından imzalı gönderilen, muhtarların kendi adlarına dikilen fidanların sertifikalarını verdi.

Fethiye Belediyesi’nin Okçuluk Kurslarına Büyük İlgi

Fethiye Belediyesi tarafından Kasım ayı başında başlatılan modern okçuluk kurslarına gençlerin ilgisi büyük oldu. Türkiye Okçuluk Federasyonu'nun sertifikalı antrenörlerinden Kartal Cenk Taş tarafından verilen modern okçuluk kurslarına 60 kadar öğrenci katılıyor.

Fethiye Belediyesi'nden ücretsiz modern okçuluk kursları

Fethiye Belediyesi tarafından gençler için ücretsiz “modern okçuluk kursları” başlatıldı. Türkiye Okçuluk Federasyonu'nun sertifikalı antrenörlerinden Kartal Cenk Taş tarafından verilecek kurslara katılım ücretsiz olacak.

Afet gönüllülerine sertifikalarını Karaca verdi

Fethiye Belediyesi Mahalle Afet Gönüllüleri aralarına yeni katılan gönüllülerin 36 Saatlik Hafif Arama Kurtarma eğitimlerinin tamamlanmasının ardından, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca tarafından gönüllülere sertifikaları takdim edildi.

22 sektör temsilcisi ‘Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi’ sertifikası aldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) hibe destek alarak gerçekleştirdiği ‘Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi’nin 2’nci fazı tamamlandı. 5 günlük eğitimde dijital pazarlama ve sosyal medya yönetimi konularında uygulamalı dersler alan 22 sektör temsilcisi, sertifika almaya hak kazandı.

21 sektör temsilcisi ‘Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi’ sertifikası aldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) aldığı hibe destekle gerçekleştirdiği ‘Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi’ tamamlandı. 5 günlük eğitimde dijital pazarlama ve sosyal medya yönetimi konularında uygulamalı dersler alan 21 sektör temsilcisi sertifika almaya hak kazandı.

FTSO’da ilk yardım eğitimleri tamamlandı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda ilk defa başvurulanlar için ilk yardım, daha önceden ilk yardım belgesi olanlar içinse yenileme eğitimleri yapıldı. 32 kişinin katıldığı eğitim sonrası Muğla İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan sınavda başarılı olanlar ‘İlk Yardımcı Sertifikası’ aldı.

AYDEM Perakende ve JTI Türkiye’den Temiz Enerji Güç Birliği

Aydem Perakende ve JTI Türkiye, I-REC sertifikalı 0 temiz enerji anlaşması imzaladı. Daha yaşanabilir bir dünya için iklim değişikliğine çözüm sunan, temiz enerji sertifikalı anlaşma kapsamında, yıllık yaklaşık 4 bin 500 ton CO2 (karbondioksit) eşdeğeri sera gazı emisyonlarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Dalgıç Başkandan denizdibi temizliği

Dalgıç elbisesi giyen sertifika sahibi Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikte Ölüdeniz Lagünü’nde dalış yaparak, deniz dibi temizliğine katıldı.

Covıd Free Sertifikasyon programı başlıyor

Pandemi tedbirlerinin kademeli normalleşme ile gevşetilmesi ile birlikte, vatandaşların ve Bodrum'a gelen misafirlerin yeme-içme işletmelerinden güvenle faydalanabilmeleri için Covıd Free Sertifikasyon programı başlatılıyor.

Mahalle afet gönüllülerine ilk yardım eğitimi verildi

Fethiye’de Mahalle Afet Gönüllülerine İlk Yardım Eğitimi verildi. İlk yardım eğitmeni Fatma Solgun tarafından verilen 2 günlük eğitime katılan gönüllülere Sağlık Bakanlığı onaylı İlk Yardım Sertifikası verileceği öğrenildi.

Başkan Uysal’dan turizmle ilgili önemli açıklamalar

Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, 1 Haziran tarihinden itibaren beklenen normalleşme ve güvenli turizm sertifikası ile birlikte sektörde yaşanacak beklentilerle ilgili soruları cevaplandırdı. Fethiye Otelciler Birliği(FETOB) Başkanı Bülent Uysal, birlik binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, “Sezonluk tesislerimizin büyük bir çoğunluğu Haziran itibaren açılacak ama Nisan’ın 20’sinden itibaren pek çok tesislerimiz kapılarını açtı. Fethiye’de ki yaklaşık 12 tane tatil köyümüz var, bu tatil köylerin tamamı kapılarını açtı. Tesislerimiz an itibariyle Ukrayna ve yerli turistlerimize hizmet vermekte. Önümüze bakacak olursak İngiltere ve Rusya bölgemizin ana pazarı. İngiltere 28 Mayıs, daha önce açıkladıkları kategoriler var, yeşil, kırmızı, sarı olarak. Biz daha önce kırmızı kategorideydik, bugün açıklayacaklar ama muhtemel sarı kategoriye Türkiye olarak düşeriz” dedi. 

Başkan Mete Ay, Yerli turiste önem verilmeli

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, turizm sezonuna girilirken, yerli turiste önem verilmesi gerektiğini hatırlattı. Ay, Çalış Plajı projesinin hızla devam ettiğini de belirterek, “pandemi vakaları ülkemizde en alt seviyeye düştükçe bu sezon Kasım ayına kadar turist ağırlayabiliriz. Yeter ki tesislerimiz turizm güvenlik sertifikalarını bir an önce alsınlar” dedi.