Seçimi Haberleri

Seçimi Haberleri

Karaca, ‘Fethiye’ye hizmet etmek için buradayız’

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Cumhuriyet Halk Partisi ilçe binasında düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Buraya seçim süreci ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulunan Karaca, “Çok çalıştık ve seçimi büyük bir farkla aldık” dedi.

Muğla Valisi İdris Akbıyık Oyunu Kullandı

Muğla Valisi İdris Akbıyık ile eşi Sevim Akbıyık, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için Menteşe Kocamustafendi İlkokulu'nda oyunu kullandı.

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aras: “Bu Yerel Seçimin Hesaplaşma Olacağını Düşünüyorum”

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Aras, Bodrum’da oy kullandı. Okul bahçesinde konuşan Aras, “Türkiye’nin son geldiği düzlemde büyük ekonomik sıkıntılar var bu sebepten vatandaşların bu problemlerini sandığa yansıtacaklarını düşünüyorum. O yüzden bu yerel seçimin hesaplaşma olacağını düşünüyorum, vatandaşımız gerekli cevabı verecektir” dedi

Fethiye Belediye Başkan Adayları’nın oy pusulasındaki sırası

31 Mart Mahalli İdareler Seçimi’ne günler kala Fethiye’de yaşayan vatandaşlar, Fethiye Belediye Başkan Adayları’nın oy pusulasındaki sıralamalarını merak ediyor.

Özgür Özel Aday Belirleme Sürecinde Beni Aradı!

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, rakipleri tarafından yapılan algı oyunlarıyla ilgili bir vatandaşın sorusunu cevaplandırdı.Vatandaşın "Başkanım, seçime bir hafta kala çekileceğiniz dedikodusu yapıp milletin aklını karıştırıyorlar. Biz inanmıyoruz da, sizden de duymak istiyoruz" sorusuna Saatcı net cevap verdi. Seçimi kaybetme korkusu yaşayanların her seçim öncesinde böyle söylemler geliştirerek aciziyetlerini ortaya koyduğunu söyleyen Saatcı, "Allaha şükürler olsun şimdiye kadar çıktığımız hiçbir yoldan geri adım atmadık. 1 Nisan’dan sonra da Sizlere hizmetkârlık yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Akdenizli, “Seydikemer Halkına Güveniyorum”

Seydikemer Belediye Başkanı aynı zamanda Cumhur İttifakı AK Parti Seydikemer Belediye Başkan Aday B. Önder Akdenizli, 3’lü Masa programına konuk oldu. Başkan Akdenizli, “31 Mart yerel seçimlerinde Seydikemer’de, Cumhur İttifakı olarak rekor bir oyla seçimi kazanacağız” şeklinde ifadeler kullandı.

Saatcı’nın seçmen iletişim merkezi törenle açıldı

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı’nın seçmen iletişim merkezi törenle açıldı. Törende konuşan Saatcı, “Bu seçim bizi belediye başkanı yapma seçimi değildir, Fethiye’yi kurtarma seçimidir” dedi. 

“Belediyeyi Bir Partinin Arka Bahçesi Haline Getirdiler”

İYİ Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, seçimi kazandığı takdirde ilk işinin belediyeyi toparlamak olduğunu ifade etti. Saatcı, “Maalesef bizden sonra belediyeyi bir partinin arka bahçesi haline getirdiler” dedi.

Fethiye’de CHP’li Siyasetçilerin Cuma Beklentisi

Fethiye’de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayının kim olacağı merakla bekleniyor. Gözler cuma günü gerçekleşecek parti meclisinden çıkacak karara çevrildi.

Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliği 17. Dönem Seçimi Yapıldı

Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliği’nin 17. Dönem Genel Kurul ve Yönetim Kurulu Seçimleri yapıldı.

Başkan Osman Gürün, CHP Kurultayında Oy Kullanamayacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla İl Başkanlığının 38. Olağan Kongresinde kırmızı grup olarak seçimi kazanamayan Hüseyin Erol’un delegeleri arasında bulunan Başkan Osman Gürün, Olağan Kurultay’ında oy kullanamayacak.  

81 il başkanından Akşener'e destek

İYİ Parti, 4 Haziran'da 3. Olağan Kongresi'ni gerçekleştirecek. Genel Başkanlık seçiminin de yapılacağı kongre öncesi 81 il başkanından Genel Başkan Meral Akşener'e destek açıklaması geldi.

Fethiye İlçe Başkanlığında Delege Seçimi Başladı

CHP Fethiye İlçe Başkanlığı, gelecek aylarda yapılacak kongreler için delege seçimlerine başladı.

Fethiyespor A Takım Seçmeleri Devam Ediyor

TFF 2.lig Kırmızı grupta mücadele eden Fethiyespor, gelecek vadeden oyuncuları kadrosuna katmak için seçmeler gerçekleştiriyor.

Av. Zekican Balcı, “Asla umutsuz olmayacağız”

Türkiye, 28 Mayıs 2023 Pazar günü Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turu için yeniden sandık başına gitti. Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarına göre, Cumhur İttifakı’nın adayı AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, oyların yüzde 52,16’ini Millet İttifakı’nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oyların yüzde 47,84’sini aldı. 

Başkan Çıralı Hayırlı Uğurlu Olsun Dilekleri İle Oy Kullandı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı Cumhurbaşkanlığı 2.tur seçiminde ‘Milletimize hayırlı Uğurlu olsun dileklerimle' diyerek oy kullandı.

Herkes aynı soruyu soruyor! Katılım oranı düşük mü? 

Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimi için sandık başına giden vatandaşlar katılım oranının az olduğuna dikkat çekiyor.

Yörük kıyafeti ile oy kullandı

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda oy kullanan Oktay Durukan, yöresel yörük kıyafetiyle oy kullandı.

Milletvekili Otgöz Oy Kullandı

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz Cumhurbaşkanlığı seçimi için oyunu Seydikemer ilçesi Karadere mahallesinde kullandı.

Sandık Görevlileri Yemin Ederek Görevlerıne Başladı

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda sandık başında bulunacak görevliler, sandık yemini ederek göreve başladı.

Cumhur İttifakı İlçe Başkanları Sahada Kol Kola Cumhurbaşkanına Destek İstedi

Seydikemer ilçesinde   Cumhur ittifakı temsilcileri 28 Mayıs seçimi öncesinde saha çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Kent merkezinde pazar esnafı ziyareti yapan Cumhur ittifak ilçe başkanları kapısını çaldığı her vatandaştan tam destek istedi.   

Seçim yasakları ne zaman başlayacak?

Seçim yasakları, 28 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. turu öncesinde en çok araştırılan konulardan biri oldu. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçim yasaklarının neler olduğunu ve yasakların ne zaman başlayıp, biteceğini kamuoyuyla paylaştı.

Büyükşehir Ekipleri Vatandaşları Sandığa Götürecek

Muğla Büyükşehir Belediyesi 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanacak hasta, yatağa bağımlı ve engelli vatandaşları tam donanımlı hasta ve engelli nakil araçları ile sandığa götürecek.

“Cumhurbaşkanlığı ikinci Tur Seçiminde Oylar Sayın Erdoğan’a”

Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu, 17 Mayıs 2023 günü İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde toplandı.

Özdağ “Kemal Kılıçdaroğlu’nu Destekliyoruz”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, seçimin ikinci turunda Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıkladı.

Muhtarlıklar İkinci Tur Seçmen Kâğıtlarını Dağıtıyor

Cumhurbaşkanı 2. tur seçimi için geri sayım sürüyor.

Milletvekili Otgöz’den 2.tur açıklaması

14 Mayıs seçimlerinde 28. Dönem Ak Parti Muğla Milletvekili seçilen Yakup Otgöz  2. Tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin açıklama yaptı.

İkinci Turda 50 Bin Yeni Seçmen Oy Kullanacak

14 Mayıs seçimlerinde yaklaşık 6 milyon genç ilk kez oy kullandı. Seçimin ikinci tura kalmasıyla 28 Mayıs’a kadar 18 yaşına girecek yaklaşık 50 bin genç seçmen ilk defa sandık başına gidecek.

Meclis yeni dönemde ne zaman toplanacak, süreç nasıl işleyecek? 

TBMM Genel Kurulu, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin kesin sonuçların Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanmasını takip eden üçüncü günde saat 14.00'te çağrısız olarak toplanacak.

YSK açıkladı seçim ikinci tura kaldı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener seçimin ikinci tura kalmasına ilişkin açıklama yaptı.