Psikoloji Haberleri

Psikoloji Haberleri

Türk Kızılay’ından Salih Dündar’a Teşekkür

Nursel Özdemir kurumları kurucusu psikolojik danışman Salih Dündar’ a Türk Kızılay’ı teşekkür etti. Ülkemizde yaşanan asrın felaketi olarak anılan 6 Şubat depreminin ardından depremzedelere ve bu uğurda hizmet eden gönüllülerin yanında olan Dündar, Türk Kızılay’ına desteklerini sunmuştu.

Başkan Gümüş, “Kadınların Daha Güçlü Olduğu Bir Menteşe İçin Çalışıyoruz”

Menteşe Belediyesi Kadın Danışma Merkezi şiddete maruz kalan ya da kalma riski bulunan kadınlara yönelik sosyal, psikolojik ve hukuki danışmanlık hizmeti veriyor. Danışma Merkezinde ayrıca kadınlara şiddetle mücadelede, 6284 sayılı kanun kapsamında yasal hakları ve önleyici tedbirleri konusunda bilgilendirme yapılıyor.

FTSO Üyelerine Özel İndirim

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Psikomat Psikolojik Danışmanlık arasında imzalanan protokolle FTSO üyelerine özel yüzde 15 indirim sağlandı.  

Seçim sürecinin insan psikolojisi üzerindeki etkileri

Uzman Psikolog Özge Koçak, seçim sürecinin insan psikolojisi üzerindeki etkilerini ve bu etkiler ile nasıl başa çıkılması gerektiğini anlattı.

MSKÜ’YE VE MUĞLA’YA HİZMET VERECEK OLAN PSİKOMER AÇILDI

Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (PSİKOMER), Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) bünyesinde Muğla’ya, bölgeye, Üniversiteye, öğrencilerine ve personeline hizmet vermek amacıyla 2022 yılında kuruldu. PSİKOMER, danışanlarına psikoterapi hizmeti sunmanın yanı sıra psikoloji alanında eğitimler verecek ve bilinçlendirme çalışmaları yürütecek. Ruh sağlığı alanında koruyucu, önleyici ve müdahale içeren araştırmalar yapma hedefiyle yola çıkan PSİKOMER’i, Merkez Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Cansu Akyüz Yılmaz’a sorduk.

Ülkü Ocakları’ndan kadına şiddet semineri

Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanlığı tarafından Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde “Kadına şiddetin hukuki ve psikolojik süreci" ile ilgili seminer düzenlendi.

Fethiye’nin çocukları basketbolda Muğla birincisi

Fethiye yıldızları U-14 Basketbol Takımı Fethiye ilçe birinciliğinin ardından oynanan final maçında Türdü Basketbol Takımını mağlup ederek Muğla İl şampiyonu oldu. Zorlu geçen final maçının ardından Muğla’yı bölge şampiyonasında temsil etmeye hak kazandı. Takım kaptanı Efe Dündar’ın ve daha birçok oyuncunun bireysel performansının ön plana çıktığı  maçı aileleri tribünden izleyerek destek verdi.

7’den 70’e psikolojimiz bozuldu

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, geçtiğimiz hafta sonu yapılan Liselere Geçiş Sınavı (LGS)’nin sonucunda öğrencilerin psikolojisinin bozulduğunu belirterek, “Dedeler, nineler Kovid-19 Pandemisinde hayatını kaybetti. Anneler, babalar işsiz…Şimdi de çocukları çok ağır sorularla sınavda boğdular. Ülke olarak 7’den 70’e hayatımızı felç ettiler. Ülke olarak depresyondayız” dedi.

Kadın danışma merkezinde onlarca kadına destek sağlanıyor

Milas Belediyesi Kadın Danışma Merkezi tarafından şiddete maruz kalan ya da şiddete maruz kalma ihtimali bulunan tüm kadınlara ücretsiz sosyal, psikolojik ve hukuksal konularda destek veriliyor.

Fethiye’de kendini balkon kapısına astı

Fethiye’de psikolojik sorunları olan Sıtkı Doğan Elçi (42)  evin balkon kapısına kendini asarak intihar etti.

Engelli öğrencilerin aşılanması başlıyor

Nursel Özdemir Kurumları kurucusu Psikolojik Danışman Salih Dündar aşılama çalışmalarında engelli öğrencilerle ilgili müjdeyi verdi. Ak Parti Fethiye İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum Kuruluşları ve Halkla İlişkiler Başkanlığı görevini sürdüren Dündar özel gereksinimli bireylerle uzun yıllardır çalışmalarını sürdürüyor.

Kadın Danışma Merkezi çalışmalarını sürdürüyor

Milas Belediyesi Kadın Danışma Merkezi tarafından şiddete maruz kalan ya da şiddete maruz kalma ihtimali bulunan tüm kadınlara ücretsiz sosyal, psikolojik ve hukuksal konularda destek veriliyor.

"Duyu Bütünleme" Nursel Özdemir Kurumları’nda

Özel çocukların eğitiminde önemli bir yeri bulunan Duyu Bütünleme eğitimleri artık Fethiye'de de verilmeye başlandı. Sadece Nursel Özdemir Eğitim Kurumları'nda verilen Duyu Bütünleme seansları başladı. Kurum bünyesine bir Duyu Bütünleme Uzmanı daha katarak seanslara başlayan Nursel Özdemir Eğitim Kurumları, özel eğitimin yanı sıra dil ve konuşma terapisi, ergoterapi, odyoloji oyun terapisi, foortime, fiziktedavi, prep eğitimi, disleksi muhadale program, psikolojik danışman ve rehberlik hizmeti de vermeye devam ediyor. Nursel Özdemir Eğitim Kurumları Kurucusu ve Psikolojik Danışman Salih Dündar " hedefimiz halkımızın taleplerini karşılayarak her türlü eğitimi onların ayağına kadar getirebilmektir" dedi. 

YKS ve Kurban Bayramı İçin Ek Tedbirler

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanan Toplum Bilimleri Kurulu toplantısında, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek öğrencilerin psikolojisi, alınabilecek ek tedbirler, Kurban Bayramı'na yönelik uyarı ve önlemler, normalleşme sürecinde gençlere verilebilecek mesajlar ve dezenformasyonla mücadele gibi konular ele alındı.

Milli Eğitimden Psikososyal Destek

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü, LGS ve YKS’ye girecek olan öğrencilere, sınav öncesi psikolojik destek vermeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor. 

Oturduğu Evi Yaktı, Sonra Kaçtı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde psikolojik rahatsızlığı bulunduğu iddia edilen bir şahıs oturduğu evi ateşe verdikten sonra olay yerinden kaçtı.

Büyükşehirden Psikolojik Danışmanlık Hattı

Korona virüs salgının Türkiye’de yayılmasının ardından vatandaşlara ‘evde kalın’ çağrısına Muğla’da büyük ölçüde uyuldu.

Koronavirüs İçin Psikolojik Destek Hattı Kurdu

Menteşe Belediyesi bünyesinde Corona virüse karşı evlerinde karantinada kalan Menteşeliler için “Psikolojik Danışma Hattı” kuruldu. 

Profesör İntihar Etti

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde (MSKÜ) görevli Prof. Dr. Kadir Eser (55), 3. kattan atlayarak intihar etti. Eser’in psikolojik sorunlarının bulunduğu öğrenildi.