Planı Haberleri

Planı Haberleri

Muhammet Kökten "Fethiye'nin İl Sözünü Aldım"

Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten Yenievler Mahallesinde düzenlenen halk buluşmasında, mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Kökten "Fethiye'nin il olması için söz aldım. Türkiye'de 19 ilçe il olacak. Ancak il olmak için müracaat eden 27 ilçe var. Önemli olan bu 19 ilçenin içinde yer almak” dedi. Bunun yanında 2025 yılında Fethiye bölgesine doğal gaz geleceğini hatırlatan, Başkan adayı Kökten "İmar planını tamamlamayan yerler, doğalgaz hizmetinden faydalanamıyor" diye konuştu.

Kökten, “Ortak Akıl İle Hareket Edeceğiz”

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, seçim çalışmaları kapsamında Fethiye Emlakçılar Derneği’ni ziyaret etti.

Menteşe Belediyesi’nden İklim Değişikliği Eylem Planı Eğitimi

Menteşe Belediyesi 2023 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında GEKA'ya yapmış olduğu başvuru sonrasında İklim Değişikliği Eylem Planı projesi ile teknik destek almaya hak kazanmıştı.

Erkılınç, 'Dijital ölçümleme sisteminin arka planında çok büyük bir emek var'

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, BİK Analitik dijital ölçümleme sisteminin sorunsuz çalıştığını, kimin gerçek, kimin sahte trafik ürettiğini bildiklerini söyledi.

FTSO'dan Personeline Eğitim

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) 2024-2028 yılı hedef ve planlarının belirleneceği ‘FTSO 2024-2028 Stratejik Planı’nın hazırlanması öncesi, Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri ile çalışanların katıldığı FTSO Stratejik Plan Eğitimi gerçekleştirildi.

İlk ev kredisine vatandaşın yorumu

Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk kez ev alacaklara 1.20 faizli konut kredisi imkanı sağlanacak. 15 yıl vadeli ödeme planı ile ilk kez ev alacak vatandaşlara düşük faizli konut kredisi fırsatı sunulacak. Fethiye esnafı, bu konuyla ilgili düşüncelerini mikrofonlarımıza aktardı.

İklim değişikliği projesi ile ilgili sunum yapılacak

Menteşe Belediyesi tarafından hazırlanan ‘İklim Değişikliği Eylem Planı’ projesi GEKA’dan 100 Bin TL’ye kadar hibe desteği almaya hak kazandı.

Belediye Meclisi Yarın Toplanıyor

Menteşe Belediye Meclisi, 05 Eylül 2023 Salı Günü (yarın) saat: 14.00’te Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde toplanıyor.

İklim değişikliği çalıştayının ikincisi yapıldı

Sürdürülebilir çevre ve iklim dostu bir kent için çalışmalarını sürdüren Fethiye Belediyesi, Fethiye Belediye Başkanlığı Kurumsal Sera Gazı Envanterinin (SGE) oluşturulması, Fethiye ilçe ölçeğinde SGE oluşturulması, karbon ayak izinin hesaplanması ve iklim değişikliği Eylem Planı (İDEP) kapsamında çalışmalara katkı sunması amacıyla dış paydaş çalıştayını gerçekleştirdi.

Belediye Meclisi Yarın Toplanıyor

Menteşe Belediye Meclisi, 01 Ağustos 2023 Salı Günü (yarın) saat: 14.00’te Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde toplanıyor.

Kaymakam Karaman Önderliğinde Toplanıldı

Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü toplantı salonunda Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman ve Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı’nın katılımlarıyla yangın konuları esas alınarak toplanıldı.

Belediye Meclisi Bugün Toplanıyor

Menteşe Belediye Meclisi aşağıda bulunan gündem maddelerini görüşmek üzere 4 Temmuz 2023 Salı Günü (bugün) saat: 14.00’te Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş Başkanlığında toplanıyor. Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde yapılacak toplantıyı www.mentese.bel.tr adresinden canlı olarak takip edebilirsiniz.

Karaca, "İklim İçin Harekete Geçin"

Sürdürülebilir çevre ve iklim dostu bir kent için çalışmalarını sürdüren Fethiye Belediye Başkanlığı, Kurumsal Sera Gazı Envanterinin (SGE) oluşturulması, Fethiye İlçe ölçeğinde SGE oluşturulması, Karbon Ayak İzinin hesaplanması ve İklim Değişikliği Eylem Planı (İDEP) kapsamında çalışmalara katkı sunması amacıyla 23 Haziran 2023 tarihinde “İklim Değişikliği Eylem Planı Çalıştayı” bir çok sektör ve kurum temsilcisinin geniş katılımı ile düzenledi.

RUSÇA ÖĞRENMEK İSTEYENLERE FTSO’DAN DESTEK 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) üyelerden gelen yoğun talep üzerine başlattığı ve ücretinin yüzde 30’unu karşıladığı başlangıç seviye Rusça dil kursu, 1’nci ve 2’nci grup eğitimleriyle devam ediyor. 3’üncü grubun oluşması için talep toplanırken, kursa katılan FTSO üyeleri ve çalışanları 15 kişilik gruplar halinde Rusça öğreniyor.

ADD FETHİYE ŞUBESİ YÖNETİM KURULU GÖREV PAYLAŞIMI GERÇEKLEŞTİ

Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye Şubesi 14’üncü Seçimli Olağan Genel Kurulu Toplantısı için 05.03.2023 Pazar günü saat 11:00’da Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezinde toplanıldı.

ADD FETHİYE ŞUBESİ GENEL KURUL SONUCU BASIN AÇIKLAMASI 

Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye Şubesi 14’üncü Seçimli Olağan Genel Kurulu Toplantısı için 05.03.2023 pazar günü saat 11:00’da Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezinde toplanıldı.

FETHİYE VE SEYDİKEMER DEPREME HAZIRLIKLI MI?

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) sekretaryasını yürüttüğü Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu’nda, Muğla İli Acil Eylem Planı, olası deprem senaryoları, deprem öncesi ve sırası yapılması gerekenler ele alındı.

YARDIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Fethiye’de yardım toplama çalışmaları aralıksız sürüyor. Depremin yaralarını bir nebze sarmak için vatandaşların getirdiği yardımlar merkezlerde toplanıyor.

İYİ PARTİ’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ

İYİ Parti İlçe teşkilatı tarafından depremzedeler için ihtiyaç malzemeleri toplanıyor. İlçe binasında toplanan malzemeler bugün itibariyle yola çıkacak.

VATANDAŞLARDAN AFET BÖLGESİNE YARDIM

Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde, meydana gelen depremden ötürü yardıma muhtaç insanlar için yardım toplanıyor.

SEYDİKEMER TARIMA DAYALI İHTİSAS (SÜT SIĞIRCILIĞI) OSB ARAZİSİ SATIN ALINDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) öncülüğünde Seydikemer’in Çobanisa Mahallesi’nde kurulacak Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) kurulacağı 1143 dekar arazi, tüzel kişilik tarafından satın alınarak projede önemli bir eşik daha aşıldı. Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında Muğla’da gerçekleştirilen toplantıda müteşebbis heyet tarafından satın alma sürecine ilişkin değerlendirmeler yapılırken, bundan sonraki aşamada haritaların çıkarılacağı, zemin etüdünün tamamlanacağı ve projenin imar planının hazırlanacağı kaydedildi. Toplantıya katılan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, projenin büyük bir hızla devam ettiğini belirterek, bu aşamaya gelinmesinde emeği geçen başta Muğla Valisi Orhan Tavlı olmak üzere tüm paydaşlara teşekkür etti.

YÖNETİM PLANI HAZIRLAMA VE UYGULAMA PROJE TOPLANTISI YAPILDI

Fethiye-Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi Yönetim Planını Hazırlama Projesi kapsamında Yönetim Planı 1. Paydaş Toplantısı, Fethiye’de bulunan Sundia Exclusive By Liberty Hotel Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

AFET PLANI TATBİKATI YAPILDI

Fethiye Devlet Hastanesi 2022 yılı hastane afet planı tatbikatı yapıldı.

THE WORLD FETHİYE’DE

Bahama bayraklı The World Cruise gemisi seyahat planı doğrultusunda Fethiye’ye demir attı.

CANBOLAT , “AKDENİZ FOKLARI KORUNMAYA MUHTAÇLAR”

Muğla İli Akdeniz Foku Tür Eylem Planı İzleme ve Uygulama Projesi kapsamında Sualtı Araştırmaları Derneğinde görevli 5 kişilik ekip Fethiye’de incelemeler yaptı. Proje Koordinatörü Gökcen Canbolat, dernek adına proje kapsamını ve projenin içeriğini FRT TV mikrofonlarına anlattı. 

BAŞKAN ARAS ÜÇÜNCÜ İKLİM BULUŞMASINA KATILDI 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Nilüfer Belediyesi ev sahipliğinde Bursa’da düzenlenen Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı 3. Belediyeler Buluşmasına katıldı. 

İLETİŞİM YOLUYLA DOLANDIRICILIĞA DİKKAT!

İlgi sayılı yazı ile İletişim Yoluyla Dolandırıcılık suçuyla mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından hazırlanan, 2022 yılı Çalışma Planında yıl içerisinde iletişim yoluyla dolandırıcılık konusunda hedef olarak 20 milyon vatandaşımızın bilgilendirilmesi amaçlanmış ve sonuçlarına ilişkin bilgilerin gönderilmesinin istenildiği öğrenildi.

BODRUM BELEDİYESİ, KADIN ÇALIŞMALARI ÇALIŞTAYINA KATILDI

6 Temmuz’da Yerel Eşitlik Eylem Planı’nı (YEEP) kamuoyuna tanıtan Bodrum Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) düzenlediği Belediyelerde Kadın Çalışmaları Çalıştayına katıldı.

MENTEŞE BELEDİYE MECLİSİ YARIN TOPLANIYOR

Menteşe Belediye Meclisi yarın toplanıyor. Belediye Meclisi Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş başkanlığında 07 Haziran 2022 Salı günü saat 14.00’de Konakaltı Kültür Merkezinde toplanacak. Toplantıyı www.mentese.bel.tr adresinden canlı olarak takip edebilirsiniz.

MENTEŞE BELEDİYE MECLİSİ BUGÜN TOPLANIYOR

Menteşe Belediye Meclisi bugün toplanıyor. 05 Mayıs 2022 Perşembe günü saat:14.00’te Konakaltı Kültür Merkezinde Belediye Başkanı Bahattin Gümüş başkanlığında yapılacak toplantıyı www.mentese.bel.tr adresinden canlı olarak takip edebilirsiniz.