Pedal Haberleri

Pedal Haberleri

Vali Tavlı başkanlığında “Antik Pedal” bilgilendirme toplantısı yapıldı

Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında Seydikemer Kaymakamlığı, Fethiye Kaymakamlığı, Seydikemer Belediyesi, Fethiye Belediyesi, Fethiye Kent Konseyi işbirliğinde hazırlanan ve bisiklet turizminin gelişmesini amaçlayan “Antik Pedal” projesiyle ilgili toplantı yapıldı.

PEDALLAR PEGASUS’UN KENTİ TLOS’TA ÇEVRİLDİ

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84.yılı seneyi devriyesinde Muğla Valiliği uhdesinde Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Seydikemer Belediyesi ve Seydikemer İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından organize edilen 10 Kasım 1. Büyük Tlos Kriteryumu bisiklet yarışları nefes kesti.

PEDALLAR ANTİK KENT HERAKLEİA’DA DÖNECEK

Tarihi Helenistik Döneme uzanan Milas Sınırları içinde bulunan Antik Herakleia Kenti dev bir buluşmaya hazırlanıyor.

ÇELİKKAYA, “RÜZGÂRLA BERABER PEDAL ÇEVİRDİK”

Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü tarafından organize edilen, 3. Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Fethiye Uluslararası Likya Granfondo bisiklet yarışlarında erkeklerde birinciliği 2019 yılında birincilik alan ve 2022 yılında tekrar birinci olan Süleyman Çelikkaya aldı. 

10.YILDA DA KADINLAR PEDAL ÇEVİRDİ

Kadınların önderliğinde düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu onuncu yılında 32 ülkede ve 200 şehirde eş zamanlı olarak gerçekleşen etkinlikte Fethiye’de kadınlar pedal çevirdi.

“GAZA BASMA PEDALA BAS” ETKİNLİĞİ

5-12 Haziran tarihleri arasında kutlanan Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Fethiye Belediyesi tarafından “Gaza Basma Pedala Bas” sloganıyla Beşkaza Meydanı’nda bisiklet şenliği düzenlendi.

Pedallar Seydikemer’de çevrildi

Seydikemer Belediye Başkanlığının destekleriyle bu yıl 2’ncisi düzenlenen Uluslararası Patara Granfondo Bisiklet Yol Yarışları tamamlandı. Seydikemer’in tarih kokan coğrafyasında pedal çeviren bisiklet tutkunlarının kıyasıya mücadelesi nefes kesti.

Fethiye’de “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” gerçekleşti

Fethiye’de 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' gerçekleştirildi. Bisiklettin kullanımı yaygınlaştırmak için farkındalık yaratmayı hedefleyen “süslü kadınlar” şık elbiseleri, topuklu ayakkabıları ve süslenmiş bisikletleri ile pedal çevirdi.

Pedallar Patara’da Çevrilecek

İlki 2020 yılının Uluslararası Patara Yılı ilan edilmesi nedeniyle düzenlenen Uluslararası Patara Granfondo Bisiklet Yol Yarışı’nın 2.si 9-10 Ekim 2021 tarihleri arasında Kaş-Patara Antik Kenti ve Letoon Antik Kenti-Seydikemer arasında 2 gün 2 etap şeklinde düzenlenecektir.

650 yeni konteyner vatandaşların hizmetinde

Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, ‘Temiz Fethiye’ için 550 adet 770 lt galvaniz ve 100 adet 800 lt özel plastik basma pedalı konteynerleri olmak üzere toplam 650 adet yeni konteyneri vatandaşların hizmetine sundu.

Bitiş noktasını pedallayan yarışçıları Seydikemerliler karşıladı

56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun (TUR 2021) beşinci günündeki 160,3 kilometrelik Kemer-Elmalı (Göğübeli) tırmanış etabı Seydikemer ile Antalya'yı ayıran Göğübeli geçidinde sona erdi. Göğübeli geçidinden bitiş noktasını pedallayan yarışçıları Seydikemerliler de karşıladı.

Türkiye’nin ilk Kadın Bisiklet Festivalini gerçekleştiren derneğinden başkana ziyaret

Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat’ı ziyaret etti. Milas Belediyesi Başkanlık Makamı’nda gerçekleşen ziyarette Mor Pedal Bisiklet Derneği Başkanı Yasemin Duygulu ve proje ekibi derneğin faaliyetleri ve projeleri hakkında Başkan Tokat’a bilgilendirmeler yaptı.

Proje, Nisan ayı içerisinde başlıyor

Fethiye ve Seydikemer ilçeleri ortak projesi ‘ANTİK PEDAL’ GEKA (güney ege kalkınma ajansı) tarafından 1.294.958,60 TL destek almaya hak kazandı. Antik Pedal projesinin tüm ilgili kurumları Fethiye Belediyesi Meclis Salonu’nda bir araya gelerek, Kent Konseyi Başkanı Gül Bahar Edik Kayhan tarafınca yapılan sunuma katıldı. Proje, Nisan ayı içerisinde başlıyor.