Oymak Haberleri

Oymak Haberleri

Oymak 'Biz kimsenin sahiplendireceği mal ya da hayvan değiliz'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülümser Oymak, 28 Mayıs'ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2'nci turu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Vekil Adayı Demir, ‘Muğla Yatırıma Doyacak’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekili Adayı Mehmet Demir, seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. 14 Mayıs seçimleri sonrası Muğla’nın yatırıma doyacağını ifade eden Demir, “Muğla için taşın altına elimizi koymaktan hiçbir zaman korkmayacağız” dedi.

CHP KADIN KOLLARI VE ADD’DEN ÇELENK SUNUMU

5 Aralık 1934’te, Türk Kadınına Seçme Seçilme Hakkının tanınması münasebetiyle Fethiye CHP Kadın Kolları tarafından Beşkaza Meydanı’nda program düzenlendi.

BAŞKAN OYMAK, “KADIN CİNAYETLERİ POLİTİKTİR!”

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye Kadın Kolları Başkanı Gülümser Oymak tarafından Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü‘ne ilişkin basın açıklaması yapıldı.

FETHİYE’DE TRAFİK VE OTOPARK SORUNUNA ÇÖZÜM ARANIYOR

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) sekretaryasını yürüttüğü Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu, Fethiye’de trafik ve otopark sorunun çözümüne ilişkin alınabilecek tedbir ve önlemlerin görüşülmesi gündemiyle toplandı. Yoğun katılımla gerçekleşen toplantıda ilçede trafik güvenliğini sağlayan jandarma ve polis ekiplerinin de görüş ve önerileri kayda geçti. Toplantıda konuşan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Özellikle turizm sezonunda vatandaşlarımızı ve tatilcilerimizi zor durumda bırakan trafik sorununa kalıcı çözüm getirmek için uzun süredir çalışma yürütüyoruz. İlçe merkezinde ve Ölüdeniz Mahallesi’nde halkımızı ve tatilcilerimizi rahatlatacak, işletmelerimizin müşteri ve tedarik yollarını sonuna kadar açacak bir çözüm modeli ortaya koymak zorunluluk haline geldi.” dedi.

CHP’DEN YAŞAM HAK AÇIKLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın Yaşamhak’ın yeni uygulamasına ilişkin basın açıklaması CHP Fethiye İlçe Teşkilatı’nda Kadın Kolları Başkanı Gülümser Oymak tarafından da okundu.

CHP KADIN KOLLARI KAHVALTIDA BİR ARADA

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Kadın Kolları ve üyeleri, dostluk ve dayanışma adına bir araya geldi.

Türk Medeni Kanunu’nun kabul edilmesinin yıldönümü açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye Kadın Kolları Başkanı Gülümser Oymak tarafından Türk Medeni Kanunu’nun kabul edilmesinin 96. Yıldönümü nedeni ile basın açıklaması yapıldı.

CHP’den Aile Destek Sigortası

CHP Fethiye Kadın Kolları Başkanı Gülümser Oymak ve Kadın Kolları üyeleri bir araya gelerek Aile Destekleri Sigortası’nı konuştular. Aileyi önceleyen mutluluğunu ve ekonomik güvencesini sağlayan bir program olarak değerlendirilen Aile Desteği Sigortası’nın ailelerin yanında olmak, onları desteklemek, hayat şartlarını düzeltmek için öneminin büyük olduğu vurgulandı.

Gülümser Oymak “İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz”

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeni ile Cumhuriyet Halk partisi Kadın Kolları Teşkilatı tarafından Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi önünde tüm Türkiye’de eşzamanlı olarak basın açıklaması yapıldı.

Başkan Oymak’tan, Başkan Yılmaz’a ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye Kadın Kolları ilçe yönetimi, Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye Şubesine nezaket ziyaretinde bulundu.

CHP Kadın Kollarından, Gaziler Ve Şehit Aileleri Derneğine Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Gülümser Oymak ve yönetim kurulu üyeleri Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine ziyaret gerçekleştirdi.

İstanbul Sözleşmesi’nin feshine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, misafirlerini makamında ağırladı. Bu kapsamda toplantıya Kibele Kadın Platformu adına Fethiye Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği adına Dilek Cömert, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Başkanı Gülümser Oymak, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Fethiye Şubesi adına Şule Sönmez, Fethiye Belediyesi Meclis Üyeleri Melek Gözde Gürsoy Hoşafçı, Mürüvvet Başıhoş ve Kültür Sosyal İşler Müdürü Halime Ok katılım sağladı.

Oymak, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararını tanımıyoruz

Chp Fethiye İlçe Kadın Kolları, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasına dair karara karşı bir basın açıklamasında bulundu. Basın açıklamasına kadınlar kadar erkekler de katıldı. İstanbul Sözlemesi’nin yeniden uygulamaya konuşması için CHP Fethiye İlçe Kadın Kolları Başkanlığı tarafından imza kampanyası da başlatıldı. Chp Fethiye İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülümser Oymak “Milletin iradesinin ve hukukunun yok sayılarak alınan İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararını tanımıyoruz, tanımayacağız” dedi.

“65 yaş üstü yurttaşların hapis hayatına son verin!”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, TBMM Genel Kurulu’nda iktidara  “65 yaş üstü vatandaşların hapis hayatına son verin!” çağrısında bulundu. Girgin, 65 yaş üstü yurttaşların sorunlarını dile getirdiği konuşmasında, iktidarın bütün topluma yönelik kapsamlı bir koruma programı hayata koymak yerine 65 yaş üstü yurttaşları hedef alan göstermelik tedbirlerle, topluma “salgınla mücadele ediyorum” mesajı verdiğini söyledi. 

Oymak, Mumcu cinayetinin ardındaki karanlık yapı çözülemedi

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye Kadın Kolları tarafından Fethiye Belediyesi tarafından yeni açılışı yapılan Uğur Mumcu Anıtı önünde açıklama yapıldı. CHP Fethiye Kadın Kolları Başkanı Gülümser Oymak, “Öncelikle 1990’lı yılların başlarına, özellikle de 1993 yılına gidildiğinde dikkatimizi bir dizi faili meçhul cinayetler çeker. Ülkenin bu karanlık dönemi için adeta gizli bir el düğmeye basmış ve birçok tanınmış gazeteci, yazar ve aydınların da yaşamları sonlandırılmıştır” dedi. 

Su borusundan mama kabı

Fethiye’de hayvan severler geri dönüşüme atılan su borularını mama kabına çevirdi. Fethiye’nin tüm cadde ve sokaklarına montesi yapılan mama kapları, hayvan severler tarafından hemen her gün mama ile doldurulacak. Su tesisat işi yapan Engin Duman’ın geliştirdiği ve gönüllü olarak yaptığı su kapları ilgi çekiyor. Fethiye Hayvan Severler ve Dayanışma Grubunun Kurucusu ve Yöneticisi Selda Korhan, “Sokakta yaşayan can dostlarımızı, gönüllü arkadaşlarımızla birlikte düzenli olarak beslemeleri yapıyoruz. Mamaları yerlere koymak zorunda kalıyoruz. Yağmurda ıslanıp şişiyor, görüntü kirliliği oluşturuyor ve hayvanlar kum ve toprak yemek zorunda kalıyor. Bu da hastalanmalarına neden oluyor. Buna çözüm olarak çok basit yapılan mama kapları oluşturduk” dedi.

CHP'li Oymak, "Dayanışma birliği güçleniyor"

Fethiye'de her türlü kadın şiddetine, cinayetine ve çocuk istismarlarına karşı oluşturulmakta olan Fethiye Kadın Platformu için Chp Fethiye Kadın Kolları'nda bir toplantı daha yapıldı. Toplantıyla ilgili olarak kısa bir açıklama yapan Chp Fethiye Kadın Kolları Başkanı Gülümser Oymak " kadın dayanışma birliği güçleniyor" dedi.

Oymak, “Hiçbir kadın yalnız değildir”

Fethiye kadın platformu kurulması adına çalışmalar başladı. Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye Kadın Kolları öncülüğünde siyasi partiler,sivil toplum kuruluşları, dernekler ve vakıf temsilcileri toplantıda bir araya geldi.

Zeybekoğlu “Siyaset İyi Ahlaklı İnsanlar Tarafından Yapılmalı”

FERDİ YAVUZ- CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, AK Parti İl Başkanı Kadem Mete’nin açıklamalarına karşın “AKP Muğla İl Başkanı’nın son zamanlarda, şahsımı hedef alan mesnetsiz, seviyesiz iddialarda bulunması, üstelik bir il başkanına yakışmayan bir üslupla bunu yapması, siyasetin, iyi ahlaklı ve nitelikli insanlar tarafından yapılması gerçeğini ve gerekliliğini bir kez daha ortaya koymaktadır” dedi.