Ortopedi Haberleri

Ortopedi Haberleri

Beşkazalı Doktor Emre Gültaç Doçent Oldu

Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi doktorlarından ve Tıp Fakültesi hocalarından Emre Gültaç, Doçentlik sözlü sınavını başarıyla geçerek Doçent unvanı aldı.

Nursel Özdemir Kurumlarından Örnek Çalışma

Fethiye’de eğitim alanında yaptığı başarılı çalışmalar ile adından söz ettiren Nursel Özdemir Kurumları, ortopedik engelli çocukların tedavisi ve danışmanlığı hususunda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet İmerci ile rutin çalışmalarını sürdürüyor. 

ÇOCUK VE ORTOPEDİ PANELİ YAPILDI

Fethiye Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olması münasebetiyle ‘Çocuk ve Ortopedi’ paneli yapıldı.

Diz ağrıları hayatınızı kısıtlamasın

Diz ağrısı günlük hayatta hemen herkesin yaşadığı sorunların arasında yer alıyor. Oturuş pozisyonunun yanlışlığı, dizin yanlış kullanılması gibi masum nedenlerin yanında kireçlenme (kıkırdak aşınması), travma, eklem iltihaplanması ya da romatizmal hastalıklar da diz ağrılarına neden olabiliyor. Sosyal aktiviteleri kısıtlayan diz ağrılarından kurtularak hareketlerin özgürleşebilmesi için; hayat tarzının düzenlenmesi, diz çevresindeki kasların güçlendirilmesi, ilaç tedavisi gibi yöntemler uygulanabilirken, daha ciddi sorunlarda cerrahi müdahaleler gerekebiliyor. Bu alanda robotik protez cerrahisi hasta konforunu artıran bir yöntem olarak öne çıkıyor. Memorial Şişli Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Olcay Güler, diz ağrıları ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Nursel Özdemir Kurumları ile Ortopediatri Çocuk Ortopedi Akademisi işbirliği devam ediyor

Eğitim kuruluşu olmasının yanında öğrencilerinin sağlığı ile yakından ilgilenen Nursel Özdemir Kurumları bu kez İstanbul Ortopediatri Çocuk Ortopedi Akademisi’ni konuk etti. 

Doktor Belediye Başkanı’ndan Fatma Girik’e Sağlık Kontrolü

Usta oyuncu Fatma Girik, korona virüs (Covid-19) salgınının ardından ilk kez evinin kapılarını Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a açtı. Fatma Girik’in sağlık kontrolünü yapan, Ortopedi Doktoru olan Başkan Osman Gürün, Girik’in yaz sonuna tamamen ayağa kalkabileceğini söyledi.