Ortak Haberleri

Ortak Haberleri

7. Fethiye Belgesel Günleri (FBG) başlıyor

2016 yılında Ortaklar Öğretmen Okullu mezunları tarafından düzenlenmeye başlanan Fethiye Belgesel Günlerinin 7’ncisi 19 Nisan 202 Cuma ve 20 Nisan 2020 Cumartesi günlerinde gerçekleştirilecek.

Dikmen ve Yiğit, 3’lü Masanın Konuğu Oldu

Zafer Partisi Fethiye Belediye Başkan Adayı Müjgan Dikmen ile Zafer Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ünal Yiğit, 3’lü Masa programına konuk oldu. Dikmen, “Halkın taleplerini dinleyip, birebir notlar alıyorum” derken; Yiğit de “Bu dönem seçmen değişimden yana tavır alacaktır” ifadelerini kullandı.

Akdenizli, “Seydikemer Halkına Güveniyorum”

Seydikemer Belediye Başkanı aynı zamanda Cumhur İttifakı AK Parti Seydikemer Belediye Başkan Aday B. Önder Akdenizli, 3’lü Masa programına konuk oldu. Başkan Akdenizli, “31 Mart yerel seçimlerinde Seydikemer’de, Cumhur İttifakı olarak rekor bir oyla seçimi kazanacağız” şeklinde ifadeler kullandı.

Kökten, “Ortak Akıl İle Hareket Edeceğiz”

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, seçim çalışmaları kapsamında Fethiye Emlakçılar Derneği’ni ziyaret etti.

Saatcı; “Ortak Akıl, Hoş Görü Ve Paylaşımla Yöneteceğiz”

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı mevcut belediye yönetiminin belediye çalışanlarını korkutarak onlara mobing uyguladığını açıkladı.

3’lü Masanın Konuğu Saatcı Oldu

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, 3’lü Masa programına konuk oldu. 1999-2014 yılları arasında Fethiye Belediye Başkanlığı görevinde de bulunan Saatcı, “Fethiye Belediye başkan adaylığım tamamıyla zorunluluk ve sorumluluk” ifadelerini kullandı.

Akdenizli, Seydiler Ve Ortaköylü Vatandaşlarla Buluştu

Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, seçim çalışmaları kapsamında Seydiler ve Ortaköy Mahallesi’nde vatandaşlar ile buluştu. Vatandaşların taleplerini dinleyen Akdenizli, Seydiler’de İmar sorunu önümüzdeki 5 yıllık süreçte çözeceklerini kaydetti. Ortaköy’de vatandaşların su faturasının yüksekliğinden yakınması üzerine Akdenizli; “31 Mart’ta inşallah Muğla Büyükşehir’i AK Parti Belediyeciliği buluşturursak, suyun fiyatlarını aşağıya indireceğimizin, Bodrum’la aynı paraya su içmeyeceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

Dikmen, “İnsan Odaklı Projeler Hazırladık”

Zafer Partisi Fethiye Belediye Başkan Adayı Müjgan Dikmen ile Zafer Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ünal Yiğit, 3’lü Masa programına konuk oldu. Dikmen, “İnsan odaklı projeler hazırladık” derken; Yiğit, “Rant imarı değil, halk imarı gerçekleştireceğiz” dedi.

Genel Başkan Özdağ, 3’lü Masaya Konuk Oldu

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, 3’lü Masa programına konuk oldu. Genel Başkan Özdağ, “Muğla’da da aldığımız oyun üzerinde bir oy almayı hedefliyoruz. Arkadaşlarımdan aldığım bilgilere göre Muğla’da 2 ilçeyi kazanmaya çok yakınız” dedi.

Bölgenin Sorunları Belediye Başkan Adaylarına Rapor Halinde Sunulacak

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu toplantısında, bölgenin sektörel, çevresel ve sosyal sorunlarının derlenerek Muğla Büyükşehir, Fethiye ve Seydikemer belediye başkan adaylarına sunulması konusunda ortak karar alındı. Toplantıda ayrıca sürdürebilir turizm kapsamında koyların yapılaşmadan korunması için alınacak tedbirler konuşuldu.

Seydikemerspor, Ortaköyspor’u 0-1 yenerek galibiyetle başladı

Muğla Süper Amatör Ligi Play-Off’un ilk haftasına Seydikemerspor, Ortaköyspor’u 0-1 yenerek galibiyetle başladı.

Behçet Saatcı’dan Büyükşehir’e Adaylık Mesajı

31 Mart yerel seçimleri öncesi Muğla’da siyasi partilerin Büyükşehir adayları netlik kazanmaya başladı. Muğla Büyükşehir Belediyesi için Ak Parti ve MHP ortak adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın olurken CHP’nin ise Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras oldu. Cumhur İttifakı ve CHP’nin adaylarının açıklamasının ardından gözler İYİ partiye çevrildi.

Başkan Dündar'dan Özel Eğitim Sorunlarına Çözüm Talebi

Özel Özel Eğitim Dernekleri Konfederasyonu Muğla İl başkanı Salih Dündar özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri sorunlarına çözüm talebinde bulundu. Bu sorunların tüm özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde ortak olduğunu ve çözüm önerisi ile yapılacak düzenlemelerin özel eğitim alanında yenilikler yaratacağını dile getirdi.

37’nci Muğla Odaları ve Borsa Müşterek Toplantısı

Muğla Odaları ve Borsa Müşterek Toplantısı’nın 37’ncisi Muğla Valisi İdris Akbıyık’ın katılımıyla Bodrum’da gerçekleştirildi. Toplantıda turizm kenti olarak Muğla ilinin sorunları ve kamudan beklentiler gündeme alındı.

Aday Adayı Yiğit, 'Fethiye İl Olması Gereken 19 İlçeden Birisi'

Fethiye TV ve FRT TV ortak yayını ile ekranlarda olan 3’lü Masa programına konuk olan AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Harun Reşit Yiğit; Ayyıldız Gündem Gazetesi Köşe Yazarı Gürhan Cengiz, Gerçek Fethiye Gazetesi Haber Müdürü Emrullah Gök, Manşet Fethiye Gazetesi Köşe Yazarı Sedat Ünal’ın sorularını cevaplandırdı.

3’lü Masa Programı İzleyiciden Tam Not Aldı

Deniz Soydan Dalgıç’ın moderatörlüğünde her Perşembe FRT TV ve Fethiye TV ortak yayınıyla Fethiye’nin önde gelen gazetecileri, Gerçekfethiye.com haber müdürü Emrullah Gök, Fethiye TV Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ünal ve Ayyıldız Gazetesi köşe yazarı Gürhan Cengiz’i bir araya getiren 3’lü Masa programı Belediye Başkan Aday Adaylarını ekranlarınıza getirmeye devam ediyor.

Yeşilüzümlü'de Cumhuriyet Bayramı Çoşkuyla Kutlandı

Yurt genelinde olduğu gibi Fethiye’de de Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yıl dönümü coşkusu sürerken, Fethiye ilçesi Yeşilüzümlü Mahallesinde öğrenciler de hazırladıkları gösteriyle bu coşkuyu ortak oldu.

Fethiye, İngiltere'de yeni bir tanıtım atağına geçiyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Fethiye Belediyesi ve İngiltere’nin önde gelen havayolu şirketlerinden Jet2 ile birlikte İngiltere’de yeni bir tanıtım kampanyası başlatıyor. Jet2 yöneticileriyle bir araya gelen FTSO yönetimi, İngiltere pazarında ortak tanıtım kampanyası yapılmasına karar verdi. Bu yıl turizm sezonunun Kasım ayına kadar uzadığına dikkat çeken FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye Belediyesi ve Jet2 ile birlikte yürütülecek tanıtım kampanyası ve İngiltere’den Dalaman’a artan uçuşlarla 2024 turizm sezonunun daha erken başlayıp daha da geç sona ermesinin hedeflendiğini söyledi.

12 Bin Üretici Ucuz Motorine Kavuşacak

Milas Belediyesi ile Milas Süt Üreticileri Birliği arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında 12 bin üreticinin indirimli faydalanabileceği akaryakıt istasyonu açılması için adım atıldı. Protokol kapsamında yem, gübre, tohum, ekipman satışı da ortaklara ve üreticilere indirimli olarak verilecek. İmza töreninde konuşan Başkan Tokat, “Türkiye’de yakın zamanda gıda krizi kapıda” diyerek üreten çiftçiyi her zaman destekleyeceklerini dile getirdi.

Gerenkuyu Halk Plajı Temizlendi

Bodrum Belediyesi ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Muğla Şubesi’nin ortaklaşa organize ettiği Deniz Çöpleri İzleme Programının ikincisi yapıldı. 

Özdağ’dan Harun Sağır’a Ziyaret

Saadet ve Gelecek partileri, geçtiğimiz aylarda Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında ortak bir grup ortak grup kurma konusunda anlaşmaya varmıştı. Grup Başkan Vekili Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ ve beraberindeki heyet Seydikemer ve Fethiye’de bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.

Milletvekili Özdağ Fethiye’de Ziyaretlerde Bulundu

Saadet ve Gelecek partileri, geçtiğimiz aylarda Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında ortak bir grup ortak grup kurma konusunda anlaşmaya varmıştı. Grup Başkan Vekili Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ ve beraberindeki heyet Seydikemer ve Fethiye’de bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. 

Ortaköy Ege Yıldızları Şampiyon Oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Okulları Sporcularından oluşan Ortaköy Ege Yıldızları Spor Kulübü Hokey Takımı, 7-10 Eylül 2023 tarihleri arasında Osmaniye Hokey Sahasında oynanan Türkiye U-16 Kızlar Hokey 1. Ligi'nde Şampiyon oldu.

3 Kooperatifle Daha Güçbirliği İçin İmzalar Atıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Seydikemer bölgesindeki 1041 ortaklı 3 kooperatifle sofralık zeytin üretim kapasitesinin artması için protokol imzaladı.

Dalaman-Darıyeri Yayla Kültür Şenliğiiçin hazırlıklar tamamlandı

Dalaman Belediyesi ve Darıyeri Mahallesi Muhtarlığının ortak organizasyonuyla, 25 Ağustos 2023 Cuma günü Dalaman-Darıyeri Yayla Kültür Şenliği düzenlenecek.

Yaratıcı Endüstrilere Yönelik Proje Tanıtımı Gerçekleştirildi

Create in Muğla, Muğla’da MUTSO, TOBB GGK, Muğla Teknopark ve GEKA ile ortak toplantıda bir araya geldi. Yaratıcı endüstrilere yönelik oluşturulan proje kapsamında, Muğla’ya yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.

Muğlalı Hokeycilerden Türkiye Şampiyonluğu

24-30 Temmuz 2023 tarihleri arasında Antalya'nın Alanya ilçesinde yapılan 54 takımın katıldığı U15 Hokey Türkiye Şampiyonasında GSB Spor Okulları ve Ortaköy Spor Kulübü ve Ege Yıldızları Spor Kulübü sporcularından oluşan Muğla İl Karması Kız Hokey Takımı Türkiye Şampiyonu oldu.

Beşkaza Meydanı Akşamları Işıl Işıl

Fethiye'de vatandaşların ortak buluşma noktası olan Fethiye Beşkaza Meydanı, Cuma günü akşamında hareketliliği ile dikkat çekti.

Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi, kurumlar vergisi sıralamasında ilk 5’te

2022 yılı için Gelir İdaresi Kurumu’nun yayınlamış olduğu verilere göre Kurumlar Vergisi sıralamasında Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi, Fethiye’de ilk 5’e girdi. Bunun üzerine ise Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Başhekimi Dr. Öztürk Günal, Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu ve Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir ortak basın açıklamasında bulundu.

Sıcakta Beşkaza Meydanı Tercih Edilmiyor

Fethiye’de vatandaşların ortak buluşma noktası olan Fethiye Beşkaza Meydanı, hafta içinin son gününde sıcak havanın normalin üstünde seyretmesinden dolayı sessizliğiyle dikkat çekiyor.