Okuma Haberleri

Okuma Haberleri

Büyükşehir Destekledi Güçbirliği Kooperatifi İlk Satış Mağazası’nı Açtı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile kurulan Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi ilk satış mağazasını Marmaris’te açtı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün satış mağazasını ziyaret ederek kooperatif başkanları ile bir araya geldi

’Dede Korkut Okumaları Hikâye Yazma Yarışması’ Tamamlandı

Dilimizin Zenginlikleri Projesi "Dede Korkut Okumaları Hikâye Yazma Yarışması" ve "Dîvân-u Lugâti't-Türk Hakkında Deneme Yazma Yarışması" sonuçları açıklandı.

Belediyeden Okuma Seferberliği Projesi başlatıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet’in 100.Yılında çocuklarda ve gençlerde okuma alışkanlığını arttırmak ve kitap sevgisini aşılamak için Okuma Seferberliği Projesi başlattı.

GÖNEN, “TÜRK HALKI YÜZLERCE YIL OKUMA YAZMA NEDİR BİLMEDEN YAŞAMIŞTIR”

Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Fethiye Şub. Bşk. Avukat Ali Gönen,  öğretmen okullarının 175. kuruluş yıldönümü hakkında bir yazı yayınladı.

İSTİKLAL MARŞIMIZI GÜZEL OKUYAN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Seydikemer’de 12 Mart İstiklal Marşımızın kabulünün 102. Yılı ve İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, “İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.

İSTİKLAL MARŞI’NI GÜZEL OKUMA YARIŞMASINI ERDOĞAN KAZANDI

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü vesilesiyle İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma yarışması düzenlendi. 

"DÜNYA YÜZÜNDE GÖRDÜĞÜMÜZ HER ŞEY KADININ ESERİDİR.”

8 Mart 1857'de ABD'de 40 bin dokuma işçisi kadın çalışma saatlerinin 16 saatten 10 saate indirilmesi, ücretlerinin ve çalışma koşullarının düzeltilerek insan onuruna yakışır hale getirilmesi talebiyle bir grev başlattılar. Polisin saldırması, işçilerin fabrikaya kilitlenmesi ve ardından çıkarılan yangında fabrika önüne kurulan barikatlar nedeniyle kaçamamaları sonucu 129 kadın işçi can verdi. İşçilerin cenaze törenine 100 bini aşkın kadın katıldı.

GENÇ NİDA KUR'AN-I KERİM'İ GÜZEL OKUMA VE HAFIZLIK İMAM HATİP LİSE VE ORTAOKUL KIZLAR YARIŞMASI DÜZENLENDİ

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün Türkiye genelinde düzenlediği Genç Nida Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma ve Hafızlık İmam Hatip Lise ve Ortaokul Kızlar Yarışması 28 Şubat tarihinde gerçekleştirildi.

YARIŞMADA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER BELLİ OLDU

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen İstiklal Marşı’nın Tamamını Güzel Okuma Yarışması kapsamında, Fethiye’den dereceye giren öğrenciler belli oldu. Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonu’nda gerçekleşen üç ayrı programda ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri birinci olabilmek adına yeteneklerini sergiledi.  

İSTİKLAL MARŞI’NI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI YAPILDI

İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “İstiklal Marşı’nın Tamamını Güzel Okuma Yarışması” ilçemiz Ortaokul Kategorisi bugün Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleşti.

HIZLI OKUMA EĞİTİMİNE YOĞUN KATILIM

Fethiye Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde Eğitimci Mehtap Hoşlar Çetinkaya tarafından anlayarak hızlı okuma eğitimi veriliyor.

LİKYA İLMEKLERİ DEFİLESİ GÖZ KAMAŞTIRDI

Fethiye Likya Kadın Kooperatifi ve TUI Care Foundation ortaklığında hayata geçirilecek “Likya’nin İlmekleri Projesi” tanıtım toplantısı yapıldı. Kısa bir moda defilesinin de yapıldığı toplantıya; kamu sektörü temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, işadamları ve turizmcilerden oluşan geniş bir paydaş kitlesi katıldı.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ KUR’AN KURSUNDAN, GÜZEL OKUMA YARIŞMASI

Kur'an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık eğitimini ve Kur'an-ı Kerim'i yüzünden güzel okumayı teşvik etmek amacıyla hafızlık eğitimi verilen Kur'an kurslarında okuyan öğrenciler arasında Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Bölge Yarışması Muğla İl Müftülüğü ev sahipliğinde Fethiye Müftülüğü Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Kur’an Kursunda gerçekleştirildi.

60 YAŞINDAN SONRA FETHİYE MÜFTÜLÜĞÜ’NDE KUR’AN ÖĞRENDİ

Fethiye Müftülüğü’nde 3 haftadır Kur'an kursuna devam eden 61 yaşındaki Meral Özden, azmi sayesinde Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendi.

MARMARİSLİ MİNİKLERE KİTAP OKUMA MADALYASI

Marmaris Şehit Ahmet Benler İlkokulu 1/E sınıfı öğrencilerinin tamamı; okuma yazmayı öğrendikten sonra okudukları kitap sayfasına göre, öğretmenleri Ayten Coşkun tarafından madalya ile ödüllendirildiler.

ÜZÜMLÜ’DE EL SANATLARI SERGİSİ

Fethiye’nin Yeşilüzümlü Mahallesi’nde açılan dastar dokuma, takı ve el sanatları kurslarının sergi açılışı gerçekleştirildi.

Seydikemer’de İstiklal Marşı’nın kabulünün 101’inci yıl dönümü kutlandı

Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan ve 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen İstiklal Marşımızın kabulünün 101’inci yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı düzenlenen törenle kutlandı.

'Üzümlü Dastarı' Fuara damgasını vurdu

Bu yıl sekizincisi düzenlenen ‘ArtAnkara Çağdaş Sanat Fuarı’, ATO Congresium’da Başkentli sanatseverlerle sanatçıları bir araya getirdi. Fuarda Üzümlü Dastarı’nın çağdaş sanatla birleştirilerek gerçekleştirildiği defile büyük ilgi gördü.

Abaküs Türkiye’nin Bilişim Kaynağı

2015 yılında yayın hayatına başlayan Abaküs Kitap, okuma yazmaya yeni başlayan çocuktan üniversite düzeyine uzanan bir yelpazede farklı konularda nitelikli yayınlara imza atmaya devam ediyor.

Ülkü Ocakları’ndan şiir yarışması

Fethiye Ülkü Ocakları tarafından 20 Şubat 2015 tarihinde Ege Üniversitesi’nde teröristlerce canice katledilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu anmak ve anısını yaşatmak adına şiir yarışması düzenlendi. Düzenlenen şiir yarışmasını kazanana plaket ve ODAK2023 Hızlı Okuma ve Anlama Yazılımı hediye edilecek.

Esnaf Kefaletten açıklama

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından 5 Ocak 2022 tarihli ulusal gazetelerde: “Halk Bankası aracılığı ile kullandırılan esnaf kredilerinin faiz oranları P düşürülmüştür. Kaybolmaya yüz tutmuş bakır dövmeciliği, çinicilik, dokumacılık vb. gibi esnafların kredilerinin 100.000 TL’lik kredilerinde faiz alınmayacaktır” şeklinde çıkan haberlerin yeni olmadığını 2 yıldan bu yana yürürlükte olan bir uygulama olduğuna yönelik açıklama yapıldı.

Pandemi çocukların göz sağlığını bozdu!

İki yıldan bu yana hayatımızın bir parçası olan pandemi, göz sağlığımızı da olumsuz etkiliyor. Uzmanlar, uzaktan eğitimle bilgisayara bağlı yaşayaşan çocuklarda göz sağlığının bozulduğuna dikkat çekiyor. Evden eğitimle çocuklarda miyopluk oranının artış gösterdiğini kaydeden uzmanlar, göz sağlığı için mavi ışığa maruz kalma süresinin azaltılması, çocukların kitap okuma, çizim yapma ve boyama gibi ekran gerektirmeyen aktivitelere katılmaya teşvik edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Bodrum Deniz Müzesinden öğrencilere dopdolu program

Bodrum Deniz Müzesi 2021- 2022 Eğitim Öğretim Yılı Öğrenci Programlarını açıkladı. Bu sene gerçekleştirilmesi planlanan etkinliklerde müze gezilerinden Müze Hafta Sonu Atölyelerine, resim ve öykü yarışmalarından Halikarnas Balıkçısı Okuma Günlerine kadar birçok farklı etkinlik yer almakta.

Büyücüyüm deyip yardım almaya gelen kadınları taciz etti

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, dua okuma, muska yazma gibi yöntemleri kullanıp, yardım almak için gelen kadınları 'cin çıkarma' bahanesiyle taciz edip, cinsel ilişkiye zorladığı tespit edilen Bahadır K., mahkemece tutuklandı. Büyücülük yapan Bahadır K.’nın evinden çıkan malzemeler polisi bile şaşkına çevirdi.

Uno Club Fethiye iki madalyayla döndüler

Bu yıl Antalya Dokumapark’da gerçekleşen organizasyona, yine Fethiye Uno Club ekibi damgasını vurdu. Türkiye’deki Anadolu kulüpleri içinde ilk ve tek aile kulübü olan ve birlik, beraberlik ve dayanışma üzerine kurulan Uno Club Fethiye, her yıl katıldığı ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uno Fest’ten 2 madalyayla döndü.

Özbil Ergün, “Dastar nesilden nesile aktarılmalı”

Yeşil Üzümlü Mahallesinin sembolü haline gelen Üzümlü Dastarının hikayesini Özbil dokuma atölyesi işletmesi Özbil Ergün FRT TV mikrofonlarına anlattı. El emeği göz nuru olan bu dastarı uzun yıllardır dokuduğunu belirten Özbil Ergün, “Önceden ben dastarı bilmezdim. Gelin oldum geldim, 35 senedir yapıyorum. Mahallemizde yaşayan taşlı bir teyze vardı onun sayesinde öğrendim. Ve o gün bugündür ona hep dua ediyorum bana bunu öğrettiği için… İlk Dastar da masa örtüsü yaptım” dedi.

Ülkü Ocakları, yapay zekâ teknolojisi olan odak 2023 yazılımını tanıttı

Eğitime yönelik kapsamlı çalışmaları ile adından sıkça söz ettiren Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı yeni bir adım daha atarak, yapay zeka teknolojisi ile alanında uzman kişiler tarafından ‘Anlayarak Hızlı Okuma Yazılımı’ geliştirdi. Muğla’nın Menteşe İlçesi Sınırsızlık Meydanı’nda kurulan stantta Muğla Ülkü Ocakları tarafından ODAK2023 vatandaşlara tanıtıldı.

"Kur’an-I Kerimi Yüzünden Güzel Okuma" yarışması İl Müftülüğünde düzenlendi

İl Müftülüğümüzde düzenlenen “Kur’an-ı Kerimi Yüzünden Güzel Okuma” yarışması, İl Müftüsü Yaşar Çapçı başkanlığında Müftü Yardımcısı Adnan Uğur ve Vaiz Gülsüm Toraman’dan oluşan komisyonca değerlendirildi.

Seydiler Kilimi’ne mağazalar ve vatandaşlardan talep arttı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından Türk Marka ve Patent Kurumu’ndan coğrafi işaret tescil belgesi alınan Seydiler Kilimi’ne talep arttı. Yok olma noktasına gelinmişken halı mağazalarından ve hediyelik eşya talebiyle vatandaşlardan çok sayıda sipariş aldıklarını belirten Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven, kilim dokumayı bırakan kadınların yeniden tezgahlarının başına geçtiğini belirterek FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’ya teşekkür etti.

Okuma Yarışmasında başarılı olan öğrencilere hediyeleri törenle takdim edildi

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2.’si düzenlenen 'Ben Okuyorum Dünyam Büyüyor' kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat eşliğinde törenle takdim edildi.