Öğrencileri Haberleri

Öğrencileri Haberleri

Fethiye İlçe Tarım’dan Mühendis Adaylarına Zeytin Dersi

Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü, Fethiye’de eğitim gören Ziraat Fakültesi öğrencilerine ve gönüllü olarak eğitim almak isteyen Fethiyeli vatandaşlara zeytin ağacı budama eğitimi verdi.

Fethiye Kaymakamı Ertaş: Kadınlar Kahramanımız, Analarımız Ve Bacılarımızdır!

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Fethiye Valiliği’nde resim sergisi düzenlendi. Sergiye Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş katıldı.

Fethiye Müftüsünden Yetişkin Öğrencilere Ziyaret

Fethiye İlçe Müftüsü Kamil Oktay yetişkin kuran kursu öğrencilerini ziyaret etti.

Menteşe 3. Etap Yurt projesinin ihalesi yapılıyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde eğitim ve öğretim gören öğrencilerin yurt sorununun çözümü için MSKÜ Tıp Fakültesi üst bölümünde iki etabı tamamlanan kız ve erkek Turgutreis Öğrenci yurdunun 3. etabının ihalesi için protokol imzalandı.

MEGEM’de Hizmetler Veriliyor

Menteşe Belediyesi Kötekli Gençlik Merkezi’nde (MEGEM) spor, sanat ve kültürel faaliyetleri içeren ücretsiz kursların yanı sıra üniversite öğrencileri ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için el ele butik ve ücretsiz çamaşırhane hizmeti de veriliyor.

Fethiye Gazi Ortaokulu Kermeste Bir Araya Geldi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan Fethiye Gazi Ortaokulu’nda okul aile birliği tarafından okul bahçesinde kermes etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe okul öğrencileri, öğretmenler, veliler ve vatandaşlar katıldı.

Tıp Öğrencilerine Tiyatro Dersi

Menteşe Belediyesi, Türkiye’de ilk defa uygulanacak olan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesinin Tiyatro ve İyi Hekimlik Uygulamaları dersi projesine tiyatro eğitmeni ve danışmanlık desteği sağlayacak.

Başkan Akdenizli, Dereceye Giren Okulları Tebrik Etti

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Daha Temiz Deniz, Daha Temiz Türkiye Var mısın?” yarışmasında derece giren Karadere Anaokulu, Karaköy İlkokulu ve Karaköy Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerini tebrik etti.

Başkan Akdenizli, Üniversite Gençliğinden Tam Puan Aldı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Yerel Yönetimlerde Sosyal Hizmet” konulu seminere katılıp, öğrencilerin sorularını cevapladı.

Altın madalya alan öğrenciler Kaymakam Ertaş’ı ziyaret etti

Antalya'da düzenlenen Uluslararası Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Buluşması yemek yarışmasında 2 kategoride 2 madalya alan Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Aleyna Delioğlu ve Sude Delioğlu, Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş’ı ziyaret etti.

Büyükşehirden Üniversite Öğrencilere Sıcak Çorba İkramı

Muğla Büyükşehir Belediyesi üniversite öğrencileri için soğuk havalarda çorba ikram hizmetine ara vermeden devam ediyor.

Altın madalya ile döndüler

Antalya'da düzenlenen Uluslararası Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Buluşması yemek yarışmasında Fethiye Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Aleyna Delioğlu ve Sude Delioğlu 2 kategoride 2 altın madalya aldı.

Yine bir KYK yurdunda asansör halatı koptu!

Üniversite öğrencilerinin kaldığı KYK yurdunda asansör halatları koptu, 4 öğrenci tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı.

Fethiye’de coşkulu 100. Yıl kutlaması

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıldönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Fethiye’de de coşkulu bir törenle kutlandı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda, öğrencilerin sunduğu birbirinden güzel gösteriler büyük alkış aldı. 

Cumhuriyetin 100.Yılına Özel 100 Uçurtma Uçurdular

Fethiye Atatürk İlkokulu öğrencileri, Cumhuriyetin 100.yılına özel yaptığı koreografide 100 uçurtmayı Fethiye Beşkaza Meydanı’nda uçurdu.

Kaymakam Ertaş, öğrencilerle bir araya geldi

Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Fethiye Belediye Fen Lisesi voleybol takımı öğrencileriyle bir araya gelerek Fethiye Amintas Örenyeri’ni ziyaret etti.

Müftü Oktay'ı Makamında Ziyaret Ettiler

Fethiye Şehit Feramil Ferhat Kaya Ortaokulu öğrencileri, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Serdar Aktaş önderliğinde ÇEDES projesi (çevreme duyarlıyım, değerlerime sahip çıkıyorum) kapsamında İlçe Müftüsü Kamil Oktay'a ziyarette bulundu.

Anaokulu Öğrencilerinden Hayvan Bakımevin'e Ziyaret

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında Bodrum Belediye AŞ Özel Bodrum Konacık Anaokulu öğrencileri Torba Geçici Hayvan Bakımevini ziyaret etti

İl Müdürü Çay, Öğrencilerin Taleplerini Dinledi

Muğla Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Muğla Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek öğrencilerin taleplerini dinledi.

Kalp Günü Etkinliği Düzenlendi

Muğla Yücelen Hastanesi “Kalp Merkezi” doktorları kalp hastalıklarına dikkat çekmek amacıyla hastanenin konferans salonunda “ Muğla Tazelenme Üniversitesi Öğrencileriyle ” bir araya geldi.

Kur’an kursu öğrencilerinden esnaf ziyareti

Fethiye Müftülüğü Kur'an Kursu Öğreticileri, esnaf ziyaretlerinde bulunarak, vatandaşların kandillerini tebrik ettiler.

Burs programına başvurular 30 Eylül'de sona eriyor

Anadolu Vakfı’nın gençlere 40 yılı aşkın süredir eğitim desteği verdiği burs programının yeni dönemi için başvurular 30 Eylül’de sona eriyor. Anadolu Vakfı 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Burs Programı kapsamında burs desteği almak isteyen üniversite öğrencileri, bu tarihe kadar www.anadoluvakfi.org.tr adresinden online başvuruda bulunabilecek.

Belediyeden Eğitim Seferberliği

Milas Belediyesi, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı boyunca farklı dallarda devam edecek kurslarla öğrencilerin kendilerini geliştirmelerine ve akademik başarılarını artırmalarına katkı sağlayacak.

Kar Şerbeti Satarak Öğrencilere Destek Oluyor

Fethiye’de kar şerbeti satarak geçimini sağlayan Mustafa Abbas, kazancının bir kısmını öğrencilerin eğitim hayatında destek olmak için kullanıyor.

Dönercilerde öğrenci yoğunluğu

Fethiye’de okulların açılmasıyla birlikte dönerci esnaflarında en hareketli günlerden biri yaşandı. Öğrencilerin tercihinin tavuk döner olduğunu söyleyen Murat usta, işlerden memnun olduğunu söyledi.

Çocuk Oyun Evi’nde ilk ders zili çaldı

Milas Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl açılan Çocuk Oyun Evi, eğitim- öğretim yılının başlamasıyla yeni öğrencilerini ağırlamaya başladı.

Başkan Akdenizli'den Öğrencilere Kırtasiye Desteği

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı’nın başlamasıyla Seydikemer Şehit Gürcan Akan İlkokulu’ndaki Ana Sınıfı ve 1’inci Sınıf öğrencilerine kırtasiye desteğinde bulundu. 

İlköğretim Haftası’nda Öğrencilerden Vali Akbıyık’a Ziyaret

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Türdü 100. Yıl İlkokulu ve Şemsiana Anaokulu Öğrencileri Muğla Valisi İdris Akbıyık’ı ziyaret etti.

Fethiye Belediyesi’nden öğrencilere burs imkanı

Fethiye Belediyesi her sene olduğu gibi bu sene de, 2023-2024 eğitim öğretim döneminde üniversitede öğrenim gören öğrencilere karşılıksız burs vermeyi planlıyor. Belediye tarafından üniversite öğrencilerine her ay karşılıksız olarak 500 TL verilecek.

Fethiye’de Bursluluk Sınavı Gerçekleştirildi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik açtığı Bursluluk Sınavı tüm Türkiye’de olduğu gibi Fethiye’de yapıldı.