Mayıs Haberleri

Mayıs Haberleri

Final maçı dev ekranda izlenecek

Marmaris Belediyesi, Avrupa Şampiyonası’nda finale kalan Filenin Sultanlarının final maçını yarın 21.00’de 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda dev ekranla vatandaşlara izletecek.

Gram Altından Rekor Üstüne Rekor

Altın, ABD'de Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) imalat endeksinin Mayıs 2020’den bu yana en düşük seviyeye gerilemesinin etkisi ile Asya'da hafif yükseldi. Türk Lirası'nın döviz karşısındaki hızlı değer kaybı ile yükseliş ivmesini artıran altının gram fiyatı ise 1.626 lira ile yeni tarihi zirvesini gördü. 

TFF 2.Lig Ne Zaman Başlayacak?

TFF 2.Lig'de sezon 26-27 Ağustos 2023 tarihlerinde oynanacak olan müsabakalar ile başlayacak ve normal sezon 4 Mayıs 2024 tarihinde sona erecek.

 İlk Buğday Hasadına Başlandı

Fethiye ilçesinde yağışlı havalar sonrasında buğday hasadı gecikmeli olsa da başladı. Mayıs ayı genel olarak yağışlı geçince buğday üreticisi Haziran ayını beklemek zorunda kalırken, üretici gözünü ve kulağını açıklanacak olan fiyata çevirdi.

Paspatur sokakları boş kaldı

Fethiye'nin en eski yerleşim yerlerinden birisi olan Paspatur Çarşısı Mayıs ayının gelmesiyle beklenen turizm sezonuna istediği gibi başlayamadı. Sezonun tam anlamıyla başlamamasından dolayı sokak geçtiğimiz yıllara göre rağbet az olduğu gözlemlendi.

Av. Zekican Balcı, “Asla umutsuz olmayacağız”

Türkiye, 28 Mayıs 2023 Pazar günü Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turu için yeniden sandık başına gitti. Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarına göre, Cumhur İttifakı’nın adayı AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, oyların yüzde 52,16’ini Millet İttifakı’nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oyların yüzde 47,84’sini aldı. 

Muğla'da kaç seçmen sandığa gitmedi?

28 Mayıs’ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı 2.tur seçimlerinde Muğla’da oy kullanmayanların sayısında artış oldu. 

Muğla’da toplam 806.290 seçmen açıklandı

28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde YSK, Muğla’da toplam 806.290 seçmen açıkladı.

Seydikemer, “Erdoğan” dedi.

28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde, Seydikemer’in tercihi yeniden Recep Tayyip Erdoğan oldu.

Muğla’da AK Parti’ye en çok oy Kavaklıdere’den

28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinde, Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’a Muğla’da en fazla oy Kavaklıdere’den çıktı.

Cumhur İttifakı İlçe Başkanları Sahada Kol Kola Cumhurbaşkanına Destek İstedi

Seydikemer ilçesinde   Cumhur ittifakı temsilcileri 28 Mayıs seçimi öncesinde saha çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Kent merkezinde pazar esnafı ziyareti yapan Cumhur ittifak ilçe başkanları kapısını çaldığı her vatandaştan tam destek istedi.   

Nüfus Müdürlüğü’nde Hafta Sonu Mesaisi 

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimler çerçevesinde kimlik kartı talepleri için nüfus müdürlüklerinin 27-28 Mayıs'ta açık bulundurulacağını ve işlemlerin randevusuz gerçekleştirileceğini duyurdu.

Seçim yasakları ne zaman başlayacak?

Seçim yasakları, 28 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. turu öncesinde en çok araştırılan konulardan biri oldu. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçim yasaklarının neler olduğunu ve yasakların ne zaman başlayıp, biteceğini kamuoyuyla paylaştı.

Seçim günü hava nasıl olacak?

Türkiye, 28 Mayıs’ta 13.Cumhurbaşkanını seçmek için ikinci kez sandığa gidiyor. Fethiye’de 129 bin 515 seçmen ikinci seçimde tekrar oy kullanmak için sandığa gideceği Pazar gününde hava durumu nasıl olacak?

Rafting Türkiye birincisi ve üçüncüsü Muğla’dan

22-25 Mayıs'ta Yozgat Çekerek’te düzenlenen Okul Sporları Rafting Türkiye organizasyonunda Türkiye birinci ve üçüncülüğü Muğla’dan geldi.

Vekil Otgöz, “İlk turda seçim bitseydi, sandıktan çaldılar diye dedikodusu dönecekti”

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, 28 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili açıklamada bulundu.

Oymak 'Biz kimsenin sahiplendireceği mal ya da hayvan değiliz'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülümser Oymak, 28 Mayıs'ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2'nci turu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Büyükşehir Ekipleri Vatandaşları Sandığa Götürecek

Muğla Büyükşehir Belediyesi 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanacak hasta, yatağa bağımlı ve engelli vatandaşları tam donanımlı hasta ve engelli nakil araçları ile sandığa götürecek.

“Cumhurbaşkanlığı ikinci Tur Seçiminde Oylar Sayın Erdoğan’a”

Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu, 17 Mayıs 2023 günü İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde toplandı.

Muhtarlıktan milletvekilliğine: 34 yıldır girdiği seçimlerden hep zaferle çıktı

Muğla'nın Seydikemer ilçesi Belediye Başkanı olan ve 14 Mayıs Pazar günü yapılan 28. Dönem Milletvekilliği genel seçimlerinde Muğla Milletvekili seçilen Yakup Otgöz, tam 34 yıldır katıldığı muhtarlık, Belediye Başkanlığı ve şimdi de Milletvekilliği seçimlerini kazanarak, girdiği seçimlerden hep zaferle ayrıldı.

Atmaca, sporculara ödüllerini takdim etti

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri 20-21 Mayıs tarihlerinde Fethiye Hüseyin Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu salonunda yapılan satranç turnuvasında dereceye girenler belli oldu ve ödülleri verildi.

AK Parti gücünü arttırıyor

AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatı büyümeye devam ediyor. 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin ardından katılımların arttığı Ak Parti’ye son olarak geçtiğimiz aylarda Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden Saadet Kansız, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte katılım sağladı. Aynı zamanda programın sonlarına doğru ilçe teşkilatına gelen Deva Partisi eski gençlik kollar başkanı İsa Özdemir’de resmen AK Parti’ye geçti.

Cumhur İttifakı Başkanlarından seçmene sandık uyarısı

Cumhur İttifakı Muğla İl Başkanları, seçmenlere çağrıda bulunarak 28 Mayıs’ta sandıklara giderek oylarını kullanmalarını istediler.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Fethiye’ye Geliyor

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, 23 Mayıs Salı günü Fethiye Beşkaza Meydanı’na geliyor.

Mustafa Toklu: “28 Mayıs bu ülkenin kurtuluşudur”

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal Fethiye’de Millet İttifakı seçim ofisini ziyaret etti. 

Yakup Otgöz mazbatasını aldı

14 Mayıs seçimlerinde Muğla’da AK Parti’den 28. Dönem Milletvekili seçilen Yakup Otgöz mazbatalarını aldı.

Karaca, “Hepinizin bayramını kutluyorum”

Fethiye Belediyesi tarafından “19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Volkan Konak konserinde konuşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca çeşitli açıklamalarda bulundu.

19 Mayıs'ta Atatürk anıldı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Genlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında kortej yürüyüşü ve Beşkaza Meydanı'nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Kaymakam Karaman’ın 19 Mayıs mesajı

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı yayınladı.

Uluslararası Denizci Kadınlar Günü Kutlu olsun

2021 yılında Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) 18 Mayıs’ı Uluslararası Denizci Kadınlar Günü olarak ilan etti.