Mantar Haberleri

Mantar Haberleri

Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali bitti

Fethiye Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yeşilüzümlü Muhtarlığı ve Likya Kadın Girişimi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi iş birliğinde Yeşilüzümlü Mahallesi'nde düzenlenen festival sona erdi.

Zeybek, ‘Güzel bir festival oldu’

Fethiye'de bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali sona erdi. Festivalin ardından Kuzugöbeği satışı yapan esnaf Mehmet Zeybek, etkinlik hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Yeşilüzümlü Festivali Tıklım Tıklım

13. Yeşilüzümlü Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali’nin son gününde, güzel havadan da yararlanmak isteyen vatandaşlar Yeşilüzümlü'ye akın ettiler.

13. Yeşilüzümlü Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali İkinci Gününde Yoğun İlgi Görüyor

13. Yeşilüzümlü Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivalinin ikinci gününde Doç. Dr. Hakan Allı’nın ‘geçmişten günümüze kuzugöbeği mantarının tıbbi ve ekonomik önemi’ konulu paneli yoğun ilgi gördü.

Dastar ve Kuzugöbeği Festivali devam ediyor

Fethiye’de bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali devam ederken Yeşilüzümlü Mahalle Muhtarı Cengiz Çatal, festivalin yöreye kattığı değeri vurgulayarak, 13. Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali’nde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Dastar Ve Kuzugöbeği Mantar Festivali Rengarenk Görüntülerle Başladı

13. Yeşilüzümlü Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali rengarenk görüntülerle başladı. Festivalde, kuzugöbeği mantarı ve dastar başta olmak üzere, çeşitli konu başlıkları altında bilimsel paneller, bölgenin kültürel değerlerini ön plana çıkaracak sergiler, söyleşiler ve konserler gerçekleştirilecek.

13. Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali başlıyor

Fethiye’nin önemli festivallerinden olan 13. Yeşilüzümlü yöresi, dastar ve kuzugöbeği mantar festivali, 19-20-21 Nisan tarihlerinde yapılacak.

Fethiye’de Dastar ve Kuzugöbeği Festivali Başlıyor

Bu yıl 13.'sü gerçekleştirilecek Yeşil Üzümlü yöresi, dastar ve kuzugöbeği mantar festivali, yine renkli gösterilere sahne olacak. Yeşil Üzümlü ve yöresi dastar ve mantar festivali 19-20-21 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

'ÇINTAR MANTARI' GÜN YÜZÜNE ÇIKMAYA BAŞLADI

Muğla ve çevresinde Ekim ve Kasım aylarında yağmur sonrası doğal olarak çamlık alanlarda Çıntar Mantarı gün yüzüne çıkmaya başladı. 

500TL’LİK KUZUGÖBEĞİ İLGİ GÖRÜYOR

Fethiye'de bu yıl 12'incisi düzenlenen Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali son günde de vatandaşın yoğun ilgisi ile devam etti.

TİYATRO GÖSTERİSİ VE KONSERLER BÜYÜK ALKIŞ ALDI

12.si düzenlenen ve geleneksel hale gelen Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali’nin ilk gününde Fethiye Belediyesi Tiyatro Grubu’nun Aşık Gülhan-Kanto gösterisi ve Türk Halk Müziği Konseri izleyicilerden büyük alkış aldı.

BÖLGENİN EN BÜYÜK FESTİVALİ BAŞLADI

Bu yıl 12'incisi düzenlenen ve 3 gün sürecek olan Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali vatandaşın yoğun ilgisiyle başladı. Bölgenin en büyük festivallerinden birisi olan festivalde yarın Edip Akbayram sevenleri ile buluşarak konser verecek.

Sosyal Tesis ve Festivalin açılışı yapıldı

Fethiye Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Durmuş Demirci Sosyal Tesisi’nin açılışı gerçekleştirildi. 12. Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali başlangıcında gerçekleşen açılış törenine yoğun katılım oldu.

Çıntar mantarını hem satıyor hem de hediye ediyor

Fethiye ve çevresinde birkaç gündür devam eden yağmur ile birlikte vatandaşlar ormanlık alanlara koşarak, bol bol çıntar mantarı topluyor.

Şimdi Çıntar Zamanı

Fethiye’de yağmurların ardından vatandaşların ormanlık alan ve yüksek mevkilerde topladığı çıntar ve sedir mantarları pazarda kilosu 30 TL’den satıldı.

Hem İktisatçı Hem Mantar Üreticisi

FERDİ YAVUZ- Tarım alanında çığ gibi büyüyen her yaştan kadın üretici ve akademisyen sayısı gün geçtikçe artıyor. Her alanda başarısını ve azmini ortaya koyan kadınlara 4 çocuk annesi ve iktisatçı olan Elçin Mutlu isimli kadında güçlü bir hikâye ile dâhil oldu.