Kuran Haberleri

Kuran Haberleri

Fethiye Müftüsünden Yetişkin Öğrencilere Ziyaret

Fethiye İlçe Müftüsü Kamil Oktay yetişkin kuran kursu öğrencilerini ziyaret etti.

Başkan Oğuzhan Teke, “Hergün Fırat'ları Yetiştirerek İntikam Alıyorum”

Fethiye Ülkü Ocakları tarafından Ege Üniversitesi'nde teröristlerce şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu hayrına Kuran-ı Kerim okutuldu.

Başkan Adayı Kökten, Ülkü Ocaklarında Düzünlenen Kuran-I Kerim Tilaveti'ne Katıldı

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, Fethiye Ülkü Ocaklarının düzenlemiş olduğu Kuran-ı Kerim tilaveti'ne katılım sağladı.

Kaymakam Ertaş’ın Katılımıyla Kur’an Kursu Açıldı

Fethiye'de hayırsever vatandaşın bağışı ile eğitim - öğretime başlayan Mıstan / Oğlu Niyazi Kacar Kur'an Kursu, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Kaymakam Ertaş kermes açılışına katıldı

Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu ile birlikte Fethiye İlçe Müftülüğü, Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Erkek Kuran Kursu ve Çamköy Hz. Fatıma Kız Kuran Kursu'nun ihtiyaçları için düzenlenen yardım kermesinin açılışına katıldı.

Fethiye İlçe Müftülüğü Yardım Kermesi Düzenliyor

Fethiye İlçe Müftülüğü, Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Erkek Kuran Kursu ve Çamköy Hz. Fatıma Kız Kuran Kursu’nun ihtiyaçları için yardım kermesi düzenliyor. Fethiye İlçe Müftüsü Kamil Oktay, düzenlenecek kermes ile ilgili bilgileri mikrofonlarımıza aktardı.

Kur'an Kursunda Öğrencilere Elbise ve Tişört Hediye Edildi

Çalış Mahallesi'nde bulunan Hz. Ali Camii Yaz Kur'an Kursu, manevi duyguların yoğun yaşandığı bir etkinliğe ev sahipliği yaparak Kur'an-ı Kerim eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Fethiye Trafik Polisinden Kur’an Kursu Öğrencilerine Trafik Eğitimi

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği ve Toplum Destekli Büro Amirliği koordinelerinde Kur’an kursu öğrencilerine olası kazalara karşı güvenli trafik eğitimi verildi.

Yaz Kur’an Kursları Yoğun Katılımla Devam Ediyor

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her sene camilerde ve Kuran Kurslarında milyonlarca çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği "Yaz Kur’an Kursları" 3 Temmuz 2023 Pazartesi günü eğitime başladı. Yatağan’da da “Yaz Kur'an Kursları” yoğun katılımla devam ediyor.

Fethiye’de ‘Madrigal’ Gecesi

2007’den bu yana birçok şarkısıyla müzikseverlerin gönlünde taht kuran ‘Madrigal’, Telmessos Antik Tiyatro’da konser vererek hayranları ile buluştu.    

“İlk Orucum, İlk Hatıram” kompozisyonu tamamlandı

Fethiye Müftülüğünün düzenlediği Fethiye İlçe Müftülüğü bünyesindeki ihtiyaç odaklı Kur’an Kursu öğrencileri arasında “İlk Orucum, İlk Hatıram” konulu kompozisyon yarışması tertip edildi.

MEHMET SOYDEMİR, ENVER YALÇIN’I PLAKETLE ÖDÜLLENDİRDİ  

Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanımız sayın Mehmet SOYDEMİR 2005 yılında Türkiye’de ilk özel yörük müzesini Kargı Mahallesi’nde kuran esnaflardan Enver Yalçın’ı plaketle ödüllendirdi.

HZ. FATIMA KIZ KUR’AN KURSU AÇILDI

Fethiye Müftülüğü ve hayırseverlerin katkılarıyla yapımı tamamlanan Çamköy Hz. Fatıma Kız Kuran Kursu törenle açıldı.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ KUR’AN KURSUNDAN, GÜZEL OKUMA YARIŞMASI

Kur'an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık eğitimini ve Kur'an-ı Kerim'i yüzünden güzel okumayı teşvik etmek amacıyla hafızlık eğitimi verilen Kur'an kurslarında okuyan öğrenciler arasında Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Bölge Yarışması Muğla İl Müftülüğü ev sahipliğinde Fethiye Müftülüğü Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Kur’an Kursunda gerçekleştirildi.

YAZ KUR’AN KURSLARI AÇILDI

Yaz ayına girilmesiyle birlikte Kur’an kursları açıldı. 27 Haziran itibariyle 4-6 yaş grubu için Yeni Hamidiye Cami’nde Kur’an kursu başladı.

60 YAŞINDAN SONRA FETHİYE MÜFTÜLÜĞÜ’NDE KUR’AN ÖĞRENDİ

Fethiye Müftülüğü’nde 3 haftadır Kur'an kursuna devam eden 61 yaşındaki Meral Özden, azmi sayesinde Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendi.

KONUT KREDİSİ PAKETLERİ AÇIKLANDI

Ev alma hayali kuranlara yönelik olarak müjde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Bakanlar Kurulu toplantısında aldıkları kararları açıkladı. Erdoğan, konut alacaklara yönelik iki kredi kampanyası yapıldığını duyurdu. Vatandaşlar yüzde 0.89 ve 0.99 faiz oranlarıyla 10 yıl vadeli olarak 2 milyon liraya kadar kredi kullanabilecek.

ŞEHİTLER İÇİN LOKMA HAYRI

Fethiye Kaymakamlığı tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Ve Çanakkale Deniz Zaferinin 107. Yıldönümü kutlamaları kapsamında Merkez Cami’de lokma dağıtımı yapıldı. Ardından Cuma namazı öncesi şehitler için dualar edildi.

Çiftçiler lokma döktürdü

Döviz kurunun artması ile yükselen üretim maliyetlere rağmen bu yükselişin ürettikleri ürünlere yansımadığını protesto etmek ve kurak geçen mevsimde yağmur yağması için dua etmek amacı ile bir araya gelen sosyal medya üzerinde kurulan Karaçulha Çiftçi Birliği üyeleri Karaçulha Sebze ,Meyve Hali’nde lokma döktürüp Kuran’ı Kerim okuttular.

Fethiye Anneleri kahvaltıda buluştu

Fethiye'de sosyal medya aracılığı ile bir araya gelen Fethiye anneleri hasret giderdi. 'Fethiye Anneleri' ismi ile sosyal medya platformu kuran Ayşe Honamlı ve arkadaşları zaman zaman bir araya gelerek çeşitli eğitici toplantılar gerçekleştiriyor. Honamlı ve arkadaşları kahvaltılı toplantıda bir araya gelerek stres attılar.

CHP’li Girgin: “İktidar Yurt Konusunda Sınıfta Kaldı”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun Muğla Büyükşehir Belediyesi ile ilgili "Bir yurdun atık su sorununu dahi çözmekten acizler" sözlerine yanıt verdi. Girgin, “Ranta, talana ve sömürüye dayalı bir inşaat rejimi kuran AKP iktidarı şimdi öğrencilerimize 'yurt yok' diyor. Yok, çünkü yurt için ayrılması gereken paralar 5’li çeteye gitti. İktidar bu konuda sınıfta kaldı ama her konuda olduğu gibi iş bilmezliklerini CHP’li belediyelerin üzerine atıyorlar” dedi.

Başkan Evren Tezcan, “Umudun adı, ülkemizi kurtaran ve kuran cumhuriyet halk partimiz 98 yaşında”

Cumhuriyet Halk Partisinin 98.kuruluş nedeni ile Cumhuriyet Halk Partisi Ortaca İlçe Başkanlığı tören düzenledi.

Kuran Kursu’nun 2. katından düşen çocuk yaralandı

Fethiye’de Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Kuran Kursunda kalan 15 yaşındaki Ahmet, dengesini kaybedince 2. Kattan aşağı düştü.

Yaz Kuran Kursu kapanış programı yapıldı

Fethiye Merkez Saruhan Camii 2020-2021 Yaz Kuran Kursu kapanış programı; 25 kız 25 erkek öğrenci ve velilerin katılımıyla gerçekleşti.

Kovid-19 tedbirleri altında gerçekleştirildi 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Eğitim Merkezi/Dini Yüksek İhtisas Merkezleri’nde yapılan hafızlık tespit sınavları, pandemi sebebiyle tüm illerde yapıldı. Muğla İl Müftülüğünde yapılacak olan hafızlık tespit sınavı, Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Kuran Kursu’nda gerçekleştirildi.

Kuran Kursu’nun Bahçesi Temizlendi

FERDİ YAVUZ- Kuran Kursu’nun bahçesi hak ettiği temizliğe kavuştu.

Kuran Kursu’nun Bahçesi Çöp ve Atıklarla Dolu !

FERDİ YAVUZ- Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde bulunan Şeyh Camii Kuran Kursu’nun bahçesi çöp ve atıklarla dolu. Kuran Kursu’nun bahçesinde bulunan çöp kovaları ağzına kadar çöple dolu halde duruyorken, burada bulunan kadın kıyafetleri ise dikkat çekti. Ayrıca çöplerin yanına, seccadenin bile atılması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. 

Bodrum, Green Destınatıon haritasında

Green Destination kapsamında Uluslararası Quality Coast- Sürdürülebilir Kıyı Turizmi Ödül Programına başvuran Bodrum Belediyesi, Turkiye'de ilk kez “Sürdürülebilirlik Birimi” kuran belediye oldu.