Kullanımı Haberleri

Kullanımı Haberleri

Babataşı Parkı Açılıyor!

Fethiye Belediyesi, Babataşı mahallesinde yeni bir parkı halkın kullanımına açıyor. Parkın açılış töreni, Cumartesi günü saat: 16.00’da, 724. sokakta gerçekleştirilecek.

Âşıklar Tepesi’ndeki Masa ve Banklar Onarıldı

29 Aralık tarihinde yaptığımız ‘Âşıklar Tepesi’nin Durumu İçler Acısı’ haberinin ardından Fethiye'nin eşsiz bucaksız manzarasını izleme fırsatı veren Âşıklar Tepesi’ndeki masa ve banklar onarılarak vatandaşın kullanımına sunuldu.

FTSO'dan 'Finansal yatırım araçları ve bunlara yatırım yapma' eğitimi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından organize edilen ‘Finansal Para Yatırım Araçları ve Bunlara Yatırım Yapma Yöntemleri Eğitimi’ yoğun katılımla gerçekleşti. Prof. Dr. Yusuf Kaderli ve Doç. Dr. Ali Petek’in konuşmacı olarak katıldığı eğitimde finansal yatırım araçlarının kullanımı ve yatırım yapma konularında detaylı bilgiler verildi.

Fethiye'de Motosiklet Denetimi Yapıldı

Fethiye Trafik Şube ekipleri tarafından ilçenin farklı noktalarında motosiklet kullanıcılarına yönelik trafik denetimi ve doğru ekipman kullanımı bilgilendirmesi yapıldı.

“Çöplerimizi Konteynerin Dışına Değil, İçine Atıyoruz”

Milas Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, pilot mahallelere yerleştirilen akıllı sistem çöp konteynerlerinin kullanımıyla ilgili hazırlanan broşürleri mahalle sakinlerine dağıtarak vatandaşları bilgilendirdi.

FTSO’DA İhracatta Başarılı Pazarlama Eğitimi Verildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) düzenlenen ‘İhracatta Başarılı Pazarlama ve Satış Becerileri / Trademap ve Diğer Intracen Platformlarının Kullanımı Eğitimi’ne FTSO üyeleri ve meslek komitesi üyelerinin de aralarında yer aldığı 10 kişi katıldı.

Kiralık Motosikletlere İlgi Arttı 

Fethiye’de vatandaşların en çok tercih ettiği taşıt, motosiklet oldu. Motosiklet kullanımının artmasından dolayı Fethiye’de Motosiklet kiralama sektörüne de olumlu yansıdı.

125 cc'nin altındaki motorlar B ehliyetle kullanılabilecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, motor kullanımıyla ilgili yeni bir düzenlemeye gittiklerini duyurarak, "Bundan sonra 125 cc'nin altındaki motorlar B sınıfı ehliyetle kullanılabilecek" dedi.

Özdemir, neden görme engelliler tek başına oy kullanamıyor?

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla şube sekreteri ve Zafer Partisi 28. Dönem Muğla milletvekili adayı Mehmet Özdemir, görme engellilerin nasıl oy kullanacağı konusunda eleştirilerde bulundu.

Bitki sağlığı eğitimi verildi

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde toplantı düzenlendi. İl ve İlçe Müdürlüğü yönetim kadrosu ile ilgili teknik personel ile bitki koruma ürünleri bayilerinin katılımıyla Pestisit kullanımına dikkat çekildi.

‘ÖNCELİK YAYANIN’ TEMALI ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gazi İlkokulu önünde, Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ‘Öncelik Yayanın’ temalı etkinlik yapıldı. Programda İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, Gazi İlkokulu öğrencilerine yaya geçidi kullanımı ve karşıdan karşıya geçerken dikkat edilmesi gereken bilgileri aktardı. 

MUĞLA KIŞLIK SEBZESİNİ YETİŞTİRİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce desteklenen ‘’Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi’’ kapsamında; Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak kışlık sebze yetiştiriciliği çalışmalarına başladı.

ALİM KARACA, “HALKIN OLANI HALKA TESLİM EDECEĞİZ”

Fethiye Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Çalış Plajı’nda halkın plaj kullanımını engelleyen kaçak yapıların yıkımına başladı. Güvenlik amacıyla Zabıta Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından da desteklenen yıkım çalışmaları bittikten sonra alana Fethiye Belediyesi tarafından halk plajı yapılarak hizmete açılacak.

TOPLU TAŞIMADA MASKE KURALI YAKINDA KALKIYOR

22 Mayıs itibariyle vaka sayısının 1000’in altına düşmesiyle Twitter hesabından açıklama yapan Fahrettin Koca: ”Uzun süredir beklediğimiz gün geldi. Vaka sayısı 1.000’in altına düştü. Vefat sayımız ise 5. Vaka sayısı üç gün üst üste binin altında gerçekleştiğinde, maske kullanımı toplu taşımada da zorunlu değil serbest olacak. Daha düşük sayıların haberini vermek dileğiyle!” dedi.

FETHİYE-SEYDİKEMER GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU’NDA TURİZM SEZONU ÖNCESİ BÖLGEDEKİ SON DURUM ELE ALINDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) sekretaryasını yürüttüğü Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu, ilçelerin sorunları ve çözüm önerilerini görüşmek üzere toplandı. Fethiye-Göcek-Dalaman koylarını özel şirketlerin kullanımına veren ihalelerin kapsamlı şekilde ele alındığı toplantıda, imar ve otopark sorunları, kaçak yapılaşma, yat çekek yeri ile çadır-kamp-karavan yeri planlanmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Katılımcılara seslenen FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, güçlü kamuoyu baskısı sayesinde Göcek koylarına ilişkin gerçekleşen ihalelerin 3’üncüsünün iptal edildiği haberini aldıklarını, diğer ihalelerinde iptal edilmesini beklediklerini söyledi. Başkan Çıralı, Göcek koylarında mapa ve şamandıra sistemine karşı olmadıklarını tekrar vurgulayarak, çevreye duyarlı, dünyaca ünlü koyları bölge halkının rahatlıkla ziyaret edebileceği, kamu yararı gözeten bir hizmet anlayışını destekleyeceklerini kaydetti.

ESENKÖY E-TWİNNİNG PROJESİNE HAZIRLANIYOR

Esenköy Şehit Cengiz Topçu Ortaokulu öğrencileri Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş topluluk olan eTwinning'de katıldıkları projelerle dikkat çekiyor. Okul son olarak İspanyol proje ortakları ile pandemi döneminde artan teknoloji kullanımı ve buna bağlı olarak azalan sosyal becerileri geliştirmesine dikkat çekmek için “Hissediyorum Öyleyse Varım” isimli proje üzerinde çalışıyor.

FETHİYE-SEYDİKEMER GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU’NDA GÖCEK KOYLARI İHALELERİ ELE ALINDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) sekretaryasını yürüttüğü Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu, Fethiye-Göcek-Dalaman koylarını özel şirketlerin kullanımına veren ihaleleri görüşmek için toplandı. 4 koyun ihalesinin gerçekleştiği, 8 koyun ihalesinin ise 24 Mart’ta yapılacağını vurgulayan platform üyeleri, kiralamalarla dünyaca ünlü Göcek koylarının sadece belli bir kesimin kullanımına verileceğini, bu koylara Fethiye ve Göcek’te bulunan yaklaşık 4 bin günübirlik teknenin giriş yapamayacağını kaydetti.

Otelde uyuşturucu baskını

Muğla İl jandarma Komutanlığı tarafından uyuşturucu madde imal ve ticareti ile kullanımı ile mücadele kapsamında Marmaris ilçesi Bozburun Mahallesi’nde bir apart otele baskın yapıldı. Yapılan baskında gözaltına alınan 5 kişiden biri tutuklanarak cezaevine gönderilirken diğer 4 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

En Çok Bu Uygulamaları İndirdik

Mobil üzerinden geçen yıl en çok indirdiğimiz uygulamalar belli olurken, ilk sıraya TikTok’un yerleştiği kaydedildi. İkincisi sırada ise pandemi ile birlikte kullanımı büyük oranda artan ZoomCloudMeetings yerleşti.

Emniyet Kemerinde Doğru Bilinen Yanlışlar

İş güvenliği denince akla ilk olarak yüksek katlı bina, köprü ya da rüzgar türbini gibi yapılarda cesurca çalışanlar geliyor. Onlarca metre yüksekte çalışanların güvenliği için en önemli ekipmanlardan birinin emniyet kemeri olduğunu belirten Ülke Endüstriyel Kurumsal Çözümler Direktörü Murat Şengül, bu kemerlerin kullanımında en sık karşılaşılan 3 hatalı durumu sıraladı..

Krediye başvurmadan önce bilmeniz gereken 4 detay!

2021 itibariyle bireysel ve ticari kredi taleplerine olan başvuru sayısı önemli ölçüde artış gösterdi. Bankalar tarafından konut, taşıt, sağlık ve ihtiyaç gibi farklı konularda gerçekleşen başvurular sonucunda milyarca liralık kredi kullanımı sunuldu. Kredi taleplerinde başvuru süreçleri kolay görülse de süreç içerisinde büyük önem taşıyor. Yanlış yapılan başvurular kredi talebinin reddedilmesine ve kişilerin kredi notunun düşmesine sebep oluyor. Kredi taleplerine danışmanlık sağlayan Hiperaktif Kredi Danışmanlık CEO’su Alper Özata kredi başvurusu yapmadan önce bilinmesi gereken 4 önemli adımı paylaştı.

Fethiye’de ‘Bir Hareketine Bakar Hayat’ Projesi

İçişleri Bakanlığınca trafik güvenliğine dikkat çekmek için başlatılan "Bir Hareketine Bakar Hayat" projesi kapsamında Fethiye’de de bilgilendirme yapıldı. Fethiye Kaymakamlığı, Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince koordine edilen uygulamada, durdurulan araçların sürücüleri ve araç içerisinde bulunan yolculara, emniyet kemeri kullanımının önemini hatırlatarak broşür verildi.

Yangından zarar gören 25 mahalleye 153 ton tohum dağıtıldı

Tarım ve Orman Bakanlığının Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi Projesi'nin alt projesi olarak "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi" kapsamında 153 ton tohum dağıtıldı.

Seydikemer’de ‘Yaya Önceliğine’ Dikkat Çektiler

Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Karakuş ile Mustafa Ali Türkan, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Trafikte Yaya Geçidi Kullanımı” adlı etkinliğe katıldı.

Bir dönemin efsanesi “Gara Jawa” ilk haline dönüyor

Motosiklet tamircisi Ergün Varçin, çürümeye terkedilmiş çalışmaz haldeki Jawa motosikletleri restore ederek meraklılarının kullanımına sunuyor. Jawa motosikletleri fabrikadan çıktığı haline getiren Ergün Usta, “Hurda halinde olan Jawaları yeniden hayata geçiriyoruz” dedi.

Fethiye’de “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” gerçekleşti

Fethiye’de 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' gerçekleştirildi. Bisiklettin kullanımı yaygınlaştırmak için farkındalık yaratmayı hedefleyen “süslü kadınlar” şık elbiseleri, topuklu ayakkabıları ve süslenmiş bisikletleri ile pedal çevirdi.

Uluslararası projeyi uzaktan eğitimle sürdürüyorlar

Göcek Süleyman Şatır Anadolu Lisesi öğrencileri pandemi döneminde uzaktan eğitimle de proje yapmaya devam ediyor. Öğrenciler, Göcek Süleyman Şatır Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Seher ÖRS ile birlikte Uluslararası bir proje olan “Te@ch with Tech” projesini uzaktan eğitimle paralel olarak sürdürüyorlar. Projede yer alan öğrenciler; Proje kapsamında IT (information technology) araçlarından yaralanarak etkili ders çalışma, dijital ortamda sunum ve ödev hazırlama, dijital ortamda güvenli bilgiye ulaşma yolları, güvenli internet kullanımı ve buna benzer konularda bilgi ve deneyim kazanmanın yanı sıra 7 farklı ülkeden katılımcılarla toplantılar düzenleyip, tanışıyorlar.

Bahriye Üçok Parkı'nda sona gelindi

Fethiye’de Bahriye Üçok Parkı çalışmalarında sona gelindi. Parkın peyzaj ve oturma alanları dışında çalışmaların yüzde 90’ı tamamlandı. Park içerisindeki bazı oyun alanları çocukların kullanımına açıldı. Mahalle sakinleri Bahriye Üçok Parkının eski haline göre çok daha güzel olduğunu belirterek, parkın ışıklandırmaları, oyun alanları, basket ve futbol sahasıyla Fethiye için örnek bir park haline geldiğini belirttiler.

Fethiye Tahini’ni bilmeyen kalmayacak

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) coğrafi işaret tescilini aldığı Fethiye Tahini’nde tescil işareti kullanımıyla ilgili, Fethiye ve Seydikemer’de yetişen yerli susamdan üretilen çifte kavrulmuş ‘Fethiye Tahini’ üreten, piyasaya arz eden firmalara bilgi verdi.

Jandarma ekiplerinden güvenli sürüş eğitimi 

Fethiye İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanlığı ekipleri tarafından Yeşilüzümlü Mahallesi’nde motosiklet sürücülerine yönelik güvenli sürüş eğitimi gerçekleştirildi.