Karca Haberleri

Karca Haberleri

Akarca Mahallesi’nde Köse Güven Tazeledi

31 Mart yerel seçimlerinin gerçekleşmesinin ardından Muğla’nın Fethiye ilçesinde Akarca Mahallesinde Mevcut Muhtar Cevdet Köse güven tazeledi.

Aday Kökten esnafların taleplerini dinledi

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, ekibi ile birlikte Akarca Mahallesi’nde esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Fethiye'de Ciğerci Bekir Hizmete Açıldı

Akarca Mahallesi Şehit Nihat Oran Caddesi no:11/c’de ciğer ile etli ekmeği ve çokça eşsiz lezzet ile kaliteyi Fethiyeliler ile buluşturan Ciğerci Bekir, yıllardır tecrübesi bulunan ustaları ile bu sektöre adından söz ettiren işletmeler arasında bulunuyor. Ciğerci Bekir işletmecisi Hazal Kırıcı ile kebapçı ustası Turgut Usta mikrofonlarımıza açıklamalarda bulundu.

Vekil Otgöz Çalışan Gazateciler Günü'nü Kutladı

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz: “Kamuoyunun, tarafsız, hızlı ve doğru haber almasını sağlamak için gece gündüz fedakarca çalışan gazeteci arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik ediyorum.”

Başkan Akdenizli’den, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Akdenizli, gece gündüz demeden halkın haber alma hakkı için fedakârca çalışan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Kaymakam Ertaş'tan Mahalle Ziyareti

Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Akarca Mahallesini ziyaret ederek mahalle sakinleri ve esnaflara bir araya geldi. Kaymakam Ertaş, Akarca Mahallesi Muhtarı Cevdet Köse’den mahallenin durumu hakkında bilgi aldı.

Köse ve Kaptan Ailesinin Mutlu Günü 

Akarca Mahallesi Muhtarı Cevdet Köse’nin Kızı, Fethiye Gazi Orta Okulunda unutulmaz bir düğünle dünya evine girdiler.

Karaca, “Partim uygun görürse tekrar adayım”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Nif Kiraz Festivali’nde yaptığı konuşmada önemli konulara değindi.

Karaca, “Onların yaşayabileceği şekilde uygun bir hale getirdik”

10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda Aksazlar Plajı’nda düzenlenen etkinliğe katılan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, program sonrasında açıklamada bulundu.

BAŞKAN KARACA,“BÖLGEMİZ BİRİNCİ DERECE DEPREM BÖLGESİ”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye’nin 1. derece deprem bölgesi olduğunu vurgulayarak, Fethiye’de Babataşı Akarca ve Tuzla mahallelerini pilot bölge seçtiklerini, bu mahallelerin zemin sıvılaşmasını ölçeceklerini belirtti.

GİRGİN, “14 BİN 700 TAŞERON KARAYOLU İŞÇİSİ KADRO BEKLİYOR”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin dün TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak kadro alamayan karayolları işçilerinin kadro talebini dile getirdi. CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, “Şu soğuk havada, karda kışta, biz sıcak yatağımızda uyurken fedakârca çalışan, yollarımızı açan karayolları işçilerine kadro verilmesi şart. 14 bin 700 işçi verilen sözlerin tutulmasını, kadro almayı bekliyor” ifadelerini kullandı.

MUĞLA VALİLİĞİ’NDEN FEDAKÂR EKİBE TEŞEKKÜR

Muğla’nın Ula ilçesi Gökova Mahallesi'nde gece saatlerinde başlayan orman yangını ekiplerin fedakârca çalışması sonrası kontrol altına alındı. Muğla Valisi Orhan Tavlı da yangın bölgesine gelerek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

KAMU BANKALARI İLE REEL SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİN BİR ARAYA GELDİĞİ TOPLANTIYA BAŞKAN ÇIRALI DA KATILDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen Finansmana Erişim İstişare Toplantısı’na katıldı. Toplantıda konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Hepimizin ülkemiz için fedakârca çalışması ve buna göre hareket etmesi gereken bir dönemdeyiz. Bankalarımızdan da işin feda kısmını reel sektöre, kar kısmını kendilerine ayırmadan, bu bilinçle davranmalarını arzu ediyoruz.” dedi.

UZM. DR. OĞUZHAN TOKLU POLİKLİNİĞİ AÇILDI

Uzm. Dr. Oğuzhan Toklu Polikliniği, Akarca Mahallesi Nadir Nadi Caddesi No:11/A’da açıldı.

YARGITAY 1. BAŞKANI MEHMET AKARCA VE YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCISI BEKİR ŞAHİN, VALİ ORHAN TAVLI’YI ZİYARET ETTİ

17. Türk Ceza Hukuku Günleri için Muğla’ya gelen Yargıtay 1. Başkanı Mehmet Akarca ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin ve beraberindeki heyet Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı ziyaret etti.

KAYMAKAM BALCI’YA NEZAKET ZİYARETİ

28 Mayıs-1 Haziran 2022 tarihlerinde Göcek’te düzenlenen 17. Türk Ceza Hukuku Günleri Kongresi nedeniyle Fethiye’ye gelen Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin ve Yargıtay Ceza Dairesi Üyesi Halil Adıgüzel, Fethiye Kaymakamı Alper Balcı’ya nezaket ziyaretinde bulundular.

BALIĞA İLGİ BÜYÜK

Balık fiyatlarının ucuzlamasıyla beraber Fethiye’deki balığa talep arttı. Fethiye'de mevsim balığı olarak İstavrit, sokarca, uskumru, mercanlar en çok tercih edilerek tüketilen balıklar arasında. Halkında bayram gelmesiyle beraber balıklara ilgisi ve talebi arttı.

BALIK FİYATLARI CEP YAKIYOR

Uzmanlar özellikle mevsiminde tüketilen balığın, içerdiği yağ asitleri sayesinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için son derece gerekli olan ve aynı zamanda protein kaynağı bir besin olduğunu ifade ediyor. Fethiye'de mevsim balığı olarak İstavrit, sokarca, uskumru, mercanlar en çok tercih edilerek tüketilen balıklar arasında. Balık fiyatlarının yükselmesinden dolayı sağlık açısından çok faydalı olan balığa vatandaşlar ulaşmakta güçlük çekiyor.

Belediye Ekiplerince Tuzlama Çalışması Yapıldı

Menteşe Belediyesi karla mücadele ekipleri, dün akşam etkili olan kar yağışının ardından gece boyunca TOKİ, Karşıyaka ve Sekibaşı Mahalleleri, Menteşe Evleri ve şehir Merkezinde buzlanma olan yollarda tuzlama çalışması yaptı. Menteşe Belediyesi’ne, İl Emniyet Müdürlüğü’ne ve Jandarma Komutanlığı’na gelen ihbarlara göre tuzlama çalışmaları belediye ekiplerince devam ediyor.

Fethiye’de kaza: 2 yaralı

Fethiye’de meydana gelen çift taraflı trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Şehit Fethi Bey Parkı’na büyük ilgi

Havaların soğumaya başlamasına rağmen Akarca Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve 2018 yılında Fethiye Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Şehit Fethi Bey Parkı özellikle hafta sonları aileleri ile güzel vakit geçirmek isteyen bölge halkı tarafından tercih ediliyor.

Ekiplerin özverili çalışması sonucunda kısa sürede bulundu

Fethiye'de geçtiğimiz günlerde Akarca Mahallesi Yerguzlar Caddesi, Adliye karşısındaki bir fast food mağazası önünden çalınan bisiklet sahibine teslim edildi.

Bisiklet hırsızlığı işyeri kamerasında

Fethiye’de Akarca Mahallesi’ndeki, Adliye binası karşısında market yakınına kilitlenen bisiklet, güpegündüz çalındı. Bisiklet hırsızlığı güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Bisikleti çaldığı iddia edilen şahıs, otomobilin arka koltuğuna yerleştirmesine rağmen; kapı açık kaldığı halde yoluna devam etti. Bisikletin sahibi olduğunu belirten Tarık Akkurt, “Olayın ardından polisi aradım ve şikayetçi oldum” dedi.

Muhtar Köse meslek hizmet ödülüne layık görüldü

Ölüdeniz Rotary Kulübü tarafından geleneksel hale getirilen meslek hizmetleri ödülüne, bu yıl Akarca Mahallesi Muhtarı Cevdet Köse layık görüldü. 

Jiletli teller sökülmeye başlandı  

Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçedeki çeşitli binaların etrafını çevreleyen jiletli telleri vatandaşlar ile birlikte sökmeye başladı. 

FTSO’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlaması 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu, Fethiye İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ruhsar Doyuk’u ziyaret ederek, pandemi günlerinde fedakarca hizmet veren kadın sağlık çalışanları nezdinde tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.   

Ayda bir uyuşturucuyla yakalanıyor

Yaklaşık bir ay önce 260 gr. esrarla yakalanıp serbest kalan şahıs, yine aynı suçu işlerken yakayı ele verdi. Huylu huyundan vazgeçmiyor dedirten şahıs, bu kez uyuşturucu türleri arasında yer alan ve Türkçe’de kokarca anlamına gelen Skunk’la yakalandı.

Komşusunun, köpeğini sert cisimle yaraladığını ileri sürdü 

Fethiye’de faaliyet gösteren Hayvan Destek ve Eğitim Derneği (HAYED)’in başkanlık görevini de yürüten Edna Balantine’ye ait Hektor isimli köpeğin, komşusu tarafından sert bir cisimle yaralandığı öne sürüldü. Veteriner tarafından acil müdahale edilen köpeğin, burun üst kısmında travmaya bağlı 1 santimetre çapında delik açıldığı tespit edildi. 

Soydemir’den SED Medya ailesine kutlama ziyareti

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında SED Medya’ya kutlama ziyaretinde bulundu. Oda Başkanı Soydemir, “Fedakarca ve zor şartlarda görevlerini yerine getiren; halkımızın, esnafımızın sesi ve kulağı olan basın çalışanlarımızın gününü kutluyorum” dedi.

FTSO Başkanı Osman Çıralı‘nın 10 Ocak Basın Bayramı Mesajı 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün 60. yılı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Osman Çıralı mesajında, Halkın haber alma özgürlüğünün yerine getirilmesi için 7/24 fedakârca çalışan tüm basın çalışanlarına teşekkür etti.