Kahramanmaraş Haberleri

Kahramanmaraş Haberleri

Başkan Akdenizli: “Milletimizin Her Bir Ferdiyle Birlikte Var Gücümüzle Çalıştık”

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen 6 Şubat Depremi nedeniyle bir anma mesajı yayımladı.

Depremzedelerin Hayrına Lokma İkramında Bulunuldu

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Örgütü, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminin yıldönümünde hayatını kaybedenlerin hayrına lokma etkinliği düzenledi.

Fethiye’de 6 Şubat Depremi Anısına Mevlit Okutuldu

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından 6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremde yakınlarını kaybeden Emniyet Teşkilatı Mensubu ve vatandaşlar için Fethiye Merkez Yeni Camiinde mevlit okutuldu.

İlçe Başkanı Hepdizdar’dan Basın Açıklaması

Zafer Partisi Fethiye İlçe Başkanı Umut Hepdizdar, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminin yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı Semineri Düzenlendi

İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi Fethiye Temsilciliği İnş. Müh. Ahmet Çelikkollu’nun konuşmacı olarak katıldığı 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri ve depreme dayanıklı yapı tasarımı konulu meslek içi eğitim semineri düzenledi.

12 Bin Yapıya “Deprem” Değerlendirmesi

Milas Belediyesi, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma, binlerce can kaybına neden olan deprem felaketinin ardından Türkiye genelindeki ilçeler bazında “ilk” olacak bir çalışmaya imza atacak.

Deprem Bölgesine Atanan Kaymakam’a Veda Yemeği 

Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesine Kaymakam olarak atanan Kavaklıdere Kaymakamı Oray Güven'e veda yemeği düzenlendi.

Deprem Bölgesinde Görev Alan Personele Başarı Belgesi Verildi

Kahramanmaraş merkezli depremlerde görev alan personel, Muğla Valiliği tarafından başarı belgesi ile taltif edildi.

Köyceğiz’den Göksun’a kardeşlik köprüsü kuruldu

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Yangı İlkokulu öğrencileri Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde bulunan öğrencilerle kardeşlik köprüsü kurdu.

Müftülük personelleri deprem bölgesine yolcu edildi

Fethiye Müftülüğü ’nün gönüllü personelleri Kahramanmaraş/Afşine yolcu edildi.

CHP’NİN ORTACA’DAKİ DEPREMZEDELERE YARDIMLARI SÜRÜYOR

CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan, Kahramanmaraş depremi sonrasında, Ortaca ilçe teşkilatı olarak vatandaşlarla birlikte yardımda bulunduklarını ve deprem nedeniyle Ortaca’ya taşınan depremzedelerle dayanışma içinde olduklarını vurguladı

İYİ PARTİLİ ERGUN, DEPREM BÖLGESİNDEKİ KAMU PERSONELİNE DEPREM TAZMİNATI VERİLMESİNİ İSTEDİ

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun, 6 Şubat 2022 tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen depremlerden etkilenen 11 ilimizdeki görev yapan veya yapacak olan kamu personeli ile sanayi çalışanlarının desteklenmesini istedi. OHAL kapsamında tazminat ödenmesi için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

ASKIDA SEBZE KAMPANYASI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde gerçekleşen depremler nedeniyle ilçemize gelen vatandaşlara kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum örgütleri tarafından çeşitli destekler verilmeye devam ediyor. İhtiyaçlar dahilinde de farklı kampanyalar başlatılıyor ve yürütülüyor.

MARMARİS TURİZMİ NEVRUZ’LA BAŞLIYOR

6 Şubat Kahramanmaraş Depremlerinin yaraları sarılmaya devam edilirken Marmaris, hüzünlü bir şekilde turizm sezonuna hazırlanıyor. 

KIZILAY’DAN AFETZEDELERE 70 MİLYON DEĞERİNDE ALIŞVERİŞ KARTI

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki iki depremin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor.  Kızılay, deprem bölgesindeki illerde kalan ya da farklı illere tahliye edilen vatandaşların gıda ve tüketim ürünlerine daha kolay ulaşabilmeleri için ilk etapta toplam 70 milyon değerinde 140 bin adet alışveriş kartı dağıtacak.  

BAŞKAN TOKAT’TAN BİR DİZİ İNCELEME VE ZİYARET 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilimizi etkileyen deprem felaketinin ardından ikinci kez bölgeye giden Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, orada gerçekleştirilen yardım çalışmaları ve görüşmelerin ardından Milas’a döndü.

DEPREMZEDE AİLEYE TEKERLEKLİ SANDALYE YARDIMI 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı ASDEP ekipleri, Kahramanmaraş depremi sonrası Fethiye’ye taşınan Alasırt ailesine yardımda bulundu. Ailenin, yatarak tedavi gören üyesi Cuma Alasırt’a tekerlikli sandalye ve gıda yardımı yapıldı

DEPREMZEDE AİLEYE TEKERLEKLİ SANDALYE YARDIMI 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı ASDEP ekipleri, Kahramanmaraş depremi sonrası Fethiye’ye taşınan Alasırt ailesine yardımda bulundu. Ailenin, yatarak tedavi gören üyesi Cuma Alasırt’a tekerlikli sandalye ve gıda yardımı yapıldı

JANDARMA’DAN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA MORAL ZİYARETİ

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası, afet bölgesinden Muğla’nın 13 ilçesinde konaklayan depremzede aileler için moral ve motivasyon etkinlikleri sürüyor.

DEPREM KUŞAĞINDA OLMAMIZA RAĞMEN TEDBİRLERİN YETERSİZLİĞİNİ MAALESEF ÇOK PAHALIYA ÖDEDİK…!

Ülkemizin yaşadığı afetlerin en büyüklerinden olan Kahramanmaraş merkezli 2 depremin ardından Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesi ile tüm milletvekili arkadaşlarım gibi ben de görevlendirildiğim Osmaniye ilimize 6 Şubat da hareket ettim.

DEPREMLERİN ARDINDAN SİGORTA SEKTÖRÜNDE EN ÇOK NELERDEN ŞİKÂYET EDİLDİ?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve yüzyılın felaketi olarak adlandırılan depremlerin etkileri devam ederken, DASK ve konut sigortası en çok tartışılan konular arasında yer aldı. Şikâyetvar sitesi verilerine göre, Şubat ayında konut sigortalarında şikâyetler yüzde 23 arttı. Şikâyetvar ’da DASK sayfası son 30 günde 67 bin 531 kez görüntülenirken, deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlar ekspertizlerin gelmemesinden ve DASK’a ulaşamamaktan şikâyet etti 

MUĞLA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN 150 PERSONEL DEPREM BÖLGESİNE UĞURLANDI

Kahramanmaraş’ta yaşanan 7,7 ve 7,6 deprem sonrasında Türkiye geneli tek yürek olurken Muğla il Emniyet Müdürlüğü’nden bölgeye 150 personel daha gönderildi.

KAYMAKAM KARAMAN FETHİYE'DE İKİZ ÇOCUKLARI OLAN DEPREMZEDE ÇİFTİ ZİYARET ETTİ

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, eşi Filiz Karaman ile birlikte Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Gaziantep'ten Fethiye'ye gelen Esra ve Ahmet çiftinin Fethiye'de dünyaya gelen ikiz bebeklerine ziyarette bulundular.

FETHİYELİ VATANDAŞLARA SORDUK, “KENDİNİZİ GÜVENDE HİSSEDİYOR MUSUNUZ? DEPREM HAZIRLIĞINIZ VAR MI?”

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ili etkileyerek, 42 binin üzerinde can kaybına neden olan deprem, tüm Türkiye’yi yasa boğarken, bu süreçte vatandaşların tek yürek olarak dayanışma göstermesi ve depremzedelerin yaralarının bir an önce sarılabilmesi için sürdürülen çalışmalar devam ediyor. 

FETHİYE'DE OKUL ZİLİ ÇALDI

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle eğitim-öğretime verilen aranın ardından Fethiye'de okullar bugün itibarıyla açıldı.

BAŞKAN TURGUTOĞULLARI, “YARDIM ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYORUZ”

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve birçok ilde büyük yıkıma sebebiyet veren depremin ardından sivil toplum kuruluşu anlayışıyla hareket ettiklerini belirten İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Tolga Turgutoğulları, bu yönde çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini belirtti.

SAĞLIK MEMURU MUZAFFER KILINÇ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketinde Fethiyeli Sağlık Memuru Muzaffer Kılınç, Antakya Eğitim Araştırma Hastanesi Ek Binasındaki son nöbeti sırasında enkaz altında kalarak can verdi. Kılıç son yolculuğuna Fethiye’de dualar ile uğurlandı.

TEŞEKKÜR BELGELERİNİ KARACA TAKDİM ETTİ

Karada meydana gelen en büyük deprem olan Kahramanmaraş depremi 11 ilde büyük yıkıma neden oldu.  Fethiye Belediyesi, Fethiye halkının seferberliği ile 30 yardım tırını bölgeye ulaştırdı.

“TÜRKİYE TEK YÜREK” OLDU

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye Tek Yürek kampanyası için ünlü isimler televizyonların ortak yayınında bir araya geldi. "Türkiye Tek Yürek Kampanyası Ortak Yayını", yurt içinden ve dışından ulusal ve uluslararası 213 televizyon ve 562 radyonun katılımıyla gerçekleşti. AFAD ve Türk Kızılay'ına bağışların toplandığı canlı yayını, test yayınları devam eden SÖZCÜ Televizyonu'nda da yayınlandı. Kampanyada 115,1 milyar liralık bağış rakamına ulaşıldı, 9 milyon adedi aşkın SMS gönderildi.

FETHİYESPOR SAHAYA İNDİ

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Fethiyespor, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Karacabey Belediye Spor maçı için hazırlıklara başladı.