Hemşire Haberleri

Hemşire Haberleri

Karaca, Tıp Bayramı’nda Sağlık Çalışanlarını Unutmadı

Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Fethiye Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti.

İlkokul Öğrencilerine El Hijyeni Eğitimi Verildi

Bodrum Amerikan Hastanesi, ilkokul öğrencileri için düzenlediği el hijyeni konusundaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 6 Haziran Salı günü düzenlenen etkinliğe katılan Şehit Serkan Göker İlkokulu öğrencileri ve 15 Haziran Perşembe günü düzenlenen etkinliğe katılan Hüseyin Boyacı İlkokulu öğrencileri, Türkiye’nin ilk “Müze Hastane”si olan Bodrum Amerikan Hastanesi’nde müze alanını gezip mozaikler hakkında bilgi edindi. Öğrencilere enfeksiyon hemşiresi tarafından ellerini nasıl yıkamaları gerektiği anlatıldı.

Başkan Akdenizli, Hemşireler Haftasını Kutladı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, 12-18 Mayıs Dünya Hemşireler Haftası dolayısıyla hemşirelerin ve sağlık personelin Dünya Hemşireler Haftasını çiçek dağıtarak kutladı.

12 Mayıs Hemşireler Günü Kutlandı

Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Haftası etkinliği, Fethiye Beşkaza Meydanı’nda çelenk koyma töreniyle kutlandı.

CHP’Lİ ALBAN’DAN HEKİMLERE VE SAĞLIK EMEKÇİLERİNE DESTEK

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Muğla İl Sağlık Müdürlüğü’nün iş bırakma eylemlerine katılan 400 hekim, ebe ve hemşire hakkında disiplin soruşturması başlatılmasına tepki gösterdi. Alban, “Hekimler ve sağlık personelimiz anayasadan kaynaklı sendikal haklarını kullanmışlardır. Sendika Özgürlüğü ve Örgütlenme Hakkının korunmasına ilişkin yasal düzenlemeyi ihlal eden bu soruşturma işlemi kanuna aykırıdır. Kimse hekimler üzerinde siyasi baskı kurmaya çalışmasın” dedi.

GİRGİN HEMŞİRE ATAMALARINDAKİ MAĞDURİYETİ MECLİSE TAŞIDI

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle, hemşire atamalarındaki mağduriyeti Meclis’e taşıdı.

Doğuma hazırlık kursunda yüz yüze eğitimler başladı

Menteşe Belediyesi’nin “Bilinçli Gebelik, Güvenli Annelik” sloganıyla hayata geçirdiği Gebe Okulunda, doğuma hazırlık kursu eğitimleri yüz yüze olarak başladı.

Muğla Üniversite Hastanesi’nin personel eksikliği meclis gündemine taşındı

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyon üyesi Süleyman Girgin “Her gün 10 bin kişinin girip çıktığı Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hekim, hemşire ve personel eksikliği sağlık emekçilerini ve vatandaşı mağdur ediyor” diyerek konuyu Meclise taşıdı.

Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi 2020-2021 mezunlarını verdi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi 2020-2021 mezunlarını verdi. Pandemi döneminde ön safta mücadele eden sağlık ordusuna mezun olan 126 yeni hemşire katıldı.

Seçkin Yakut, mutluluğunu ifade etti

Fethiye Belediyesi tarafından Covid 19 nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanları anısına yapılan Saygı Anıtı’nda model olarak heykeli dikilen Özel Letoon Hastanesi Başhemşiresi Seçkin Yakut, açılışın ardından çok mutlu olduğunu ifade etti. Hayattayken anıtının yapılmasının kendisini çok duygulandırdığını dile getiren hemşire Yakut, “Bu bir savaş ve biz en ön safhadayız. Halkımızdan kurallara uymalarını bekliyoruz” dedi.

Sağlık çalışanlarına Saygı Anıtı 

Tüm dünyada ve ülkemizde son bir yıldan bu yana etkili olan koronavirüse karşı yoğun bir mücadele örneği gösteren sağlık çalışanları, Fethiye Belediyesi tarafından unutulmadı. Üzerinde bir hemşire heykeli ile birlikte vefat edenlerin isimlerinin yer aldığı anıtın açılış töreni Covid-19 tedbirleri kapsamında yapıldı. Törende konuşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca “İlk günden itibaren hep sağlık çalışanlarının yanında olmaya, hep onlarla birlikte yürümeye çalışıyoruz” dedi.

Müjgan Hemşirenin Sır İntiharı

İzmir’in Bornova ilçesinde, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hemşirelik yapan evli ve 1 çocuk annesi Muğlalı Müjgan Kartal Özgen evinde ölü bulundu.