Hdp Haberleri

Hdp Haberleri

Milletvekili Otgöz, ‘Bu CHP, Atatürk’ün Kemiklerini Sızlatıyor’

“Atatürk’ün Partisi olduğunu söyleyen CHP’nin bir milletvekili, Türk Milleti’nin gözbebeği olan Silahlı Kuvvetleri’mize dil uzatmış ve ağır ithamlarda bulunmuştur. HDP de bir açıklama yaparak bu milletvekiline sahip çıkmıştır. Dünyanın en şerefli, en mert ordusu olan TSK’yı suçlayan bu milletvekilini ihraç etmeyerek,  adeta bunu kabullenen CHP,  seçimlerde halkımızdan gereken cevabı alacaktır.”

Milletvekili Tan’dan HDP Açıklaması

AK Parti Muğla Milletvekili Adayı Eylem Tan, 14 Mayıs seçiminde halkımızın teveccühünün çok yüksek olduğunu ve Cumhur İttifakını tercih edeceklerini öngördüklerini belirtti.  

Selvi, “HDP’nin şamar oğlanı TİP!”

Vatan Partisi Muğla Milletvekili Adayı Selçuk Selvi, Türkiye İşçi Partisi hakkında sert açıklamalarda bulundu.

Vatan Partili Coşkun ‘Muhalefet HDP’nin PKK’yla bağını perdeliyor’

Vatan Partisi Muğla İl Başkanlığı Örgütlenme Üyesi Yağız Coşkun, partisinin Fethiye İlçe Başkanlığında yaptığı basın açıklamasında, Kürt sorununun TBMM’de çözülmesi fikrinin, terör örgütü PKK’yı kurtarmak için olduğunu söyledi.

Marmaris'te HDP İlçe Binasına Silahlı Saldırı

Muğla'nın Marmaris İlçesinde HDP ilçe binasına pompalı tüfekle saldırı meydana geldi. Sabah saatlerinde meydana gelen olayın faili olduğu tespit edilen 28 yaşındaki A. T. D. yakalanarak gözaltına alındı.

Enginyurt “Suçlu cezasını çekmeli”

Demokrat Parti Seydikemer İlçe Kongresi’ne katılmak üzere Fethiye’ye gelen DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Chp’li Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya nezaket ziyaretinde bulundu. Yıllar önce eşiyle evlendikten sonra Fethiye’ye balayı için geldiği öğrenilen Enginyurt ve beraberindekiler, samimi bir ortamda sohbet ettiler. Gündemi değerlendiren Enginyurt, Hdp’nin kapatılması ile ilgili bir soru üzerine “Ortada bir suç var ise suç cezasını çekmeli” ifadelerini kullandı.

Aldan, “Siyasi partileri kapatmak çözüm değil” 

Cumhuriyet Halk Partisi geçen dönem Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan fezlekeler ve HDP’nin kapatılması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Aldan, “Bir genelleme yaparak sonuca gitmeyi doğru bulmuyorum. Türkiye’deki tüm siyasi partileri kucaklayıp, siyasetin içinde tutmamız lazım. Siyasi partileri kapatmak da çözüm değil” dedi. 

Vatan Partisi Fethiye, “Milletimizin başı sağolsun"

Vatan Partisi Fethiye, Gara’da şehit edilen 13 vatan evladı için basın açıklamasında bulundu.  Fethiye Vatan Partisi, HDP’nin mecliste yerinin olmadığını, parti olarak PKK’nın siyasi ayağı olmaktan ileriye gidemeyeceğini belirterek, biran önce HPD’nin kapatılması gerektiğini ifade etti. 

Emniyet’ten, Muğla’da HDP’nin Eylemine Yasak

FERDİ YAVUZ- Muğla Valiliği tarafında yapılan yazılı açıklamayla, ‘Demokratik Mücadele Programı’ adı altında yapılması planlanan eylem, etkinliklere katılmak için hareket edecek grupların kente giriş ve çıkışlarını 15 gün süreyle kısıtlandı. Ayrıca toplantı, gösteri, yürüyüşler, açık hava toplantısı, toplu karşılama ve uğurlamalar da 15 gün süreyle yasaklandı.

Korkmaz; “HDP’yle İttifak Kurup, Şehitlerimize İhanet Edenlerin Konuşma Hakları Yoktur”

MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz’ın, CHP Muğla İl Başkanı Zeybekoğlu’na cevabı sert oldu.

Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği’nden HDP’ye İdlib Tepkisi

Kocaeli'de bir araya gelen Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği üyeleri, İdlib'de yapılan hain saldırı nedeni ile vatandaşları birlik olmaya davet ederken, konu ile ilgili TBMM'de yapılan ortak açıklamaya katılmayan HDP'ye tepki gösterdi.